HARDBONE – No Frills (Rude Records / 2020)

Monday, 18 May 2020 10:19
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Χωρίς φρού φρού και αρώματα ... απλά Rock n' Roll.-

Γράφει ✍  ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Οι Hardbone μου έχουν διαφύγει εδώ και τέσσερα άλμπουμ. Όμως επειδή ποτέ δεν είναι αργά, στο πέμπτο τούς τσάκωσα! Βόρεια Γερμανία και Αμβούργο συγκεκριμένα, με παράδοση ως γνωστόν σε Rock και Heavy σκηνή.
Τα πέντε παλικάρια ροκάρουν αυθεντικά από το 2010 οπότε και κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά. Περιθώρια για παρερμηνείες όσον αφορά ύφος, ήχο, θεματολογία και τα συναφή... ευτυχώς ή δυστυχώς καμία! Γιατί η μουσική τους δεν το επιτρέπει, αλλά και οι ίδιοι, καθώς με κάθε ευκαιρία διατυμπανίζουν την λατρεία τους στο ατόφιο παραδοσιακό Rock n' Roll και Hard Rock των AC/DC, Rose Tattoo, Krokus, Motorhead και πολλών άλλων αλιτήριων τύπων που ευθύνονται εν πολλής για τις σημερινές μας ακουστικές προτιμήσεις.
Το No Frills είναι ένα άλμπουμ στην κυριολεξία καθρέφτης του τίτλου του. Χωρίς φρού φρού και αρώματα ... απλά Rock n' Roll.- Συνεχίζοντας την σταθερή πορεία που έχουν χαράξει από το 2010 έως σήμερα, οι Hardbone καταθέτουν 12 νέα κομμάτια καθαρόαιμου Rock n' Roll στοχεύοντας πρωτίστως στην ικανοποίηση των προσωπικών τους προτιμήσεων και δευτερευόντως στην ικανοποίηση όσων πιστών...Όπου πιστοί, νοούνται είτε αυτοί που συνειδητά έβαλαν τέλος στις μουσικές του αναζητήσεις εδώ και αρκετά χρόνια, μένοντας στα παραδοσιακά ακούσματα με τα οποία γαλουχήθηκαν και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους με αυτά και μόνο, είτε αυτοί που ναι μεν έλκονται από νέα παρακλάδια του σκληρού ήχου, αλλά με τίποτα δεν είναι διατεθειμένοι να αποκοπούν από τις ιστορικές ρίζες και επιζητούν φρέσκες “επανεκδόσεις” του ένδοξου παρελθόντος.
Πραγματικά το No Frills είναι ένα άλμπουμ το οποίο ενώ με την πρώτη μπορεί και να σου έρθει να το “κράξεις” ως ξεδιάντροπη αντιγραφή, ωστόσο η ροή του σε βάζει σε έναν άλλο δρόμο κρίσης. Και αυτό γιατί λειτουργεί ως άψογο αγχολυτικό άκουσμα, γεμάτο ενέργεια, ικανό να αδειάσει το κουρασμένο μυαλό και να επιφέρει ενθουσιασμό κόντρα στην προβληματική καθημερινότητα.
Συνολικά λίγο βαρύτερο από τον προκάτοχο του Tailor – Made (2016) τόσο στις κιθάρες όσο και στις ερμηνείες, όπου το γρέζι χτυπάει κόκκινο, μετατρέποντας τον δίσκο σε ένα ατελείωτο πάρτι. Οι ρυθμοί δεν μειώνονται σχεδόν καθόλου σε ολόκληρη την διάρκεια του και η εγρήγορση υποβόσκει ακόμα και στις mid tempo στιγμές. Ο ήχος τού άλμπουμ είναι ιδανικός. Παραγωγή καθαρή και δυνατή με όλα τα όργανα στην σωστή ένταση επιτυγχάνοντας τον στόχο της απολαυστικής και άνετης ακρόασης η οποία μάλιστα συντελείται μονορούφι!
Συνθετικά το σλόγκαν έχει ως εξής: απλότητα ίσον ποιότητα. Χτίσιμο πάνω σε έναν βασικό ρυθμό, κλασικά riff-άκια, refrains για σιγοψιθύρισμα και φύγαμε από τη ρουτίνα σε έναν ιδανικό κόσμο χωρίς σκοτούρες.
Οι Γερμανοί δείχνουν τον δρόμο της διεξόδου απέναντι στα ατελείωτα αδιέξοδα και προτείνουν εγγυημένη θεραπεία.Τα παραπάνω στοιχεία έχουν ως συνέπεια το No Frills να συνιστάται για καταστάσεις σπιτικής χαλάρωσης συνοδεία αλκοόλ, οδήγησης εντός και εκτός πόλης με ιδιαίτερη όμως προσοχή στην ταχύτητα και μπάρας στο αγαπημένο Rock στέκι (ενημερώστε για την μπάντα τον dj εάν του διαφεύγει).
Οι Hardbone για ακόμη μια φορά αποτυγχάνουν να θέσουν υποψηφιότητα για το βραβείο καινοτομίας και προόδου του 2020 ... όσοι αγωνιούσαν μην σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και συμβεί κάτι τέτοιο, τους ενημερώνω ότι μπορούν να ηρεμήσουν και να απολαύσουν έναν ειλικρινή δίσκο παλαιωμένου Rock n' Roll στα μέτρα της εποχής μας . Όσο για τους υπόλοιπους κανένα πρόβλημα... το υλικό που υπάρχει εκεί έξω καλύπτει και τα πιο περίεργα γούστα!

Υ.Γ.: ευτυχώς υπάρχει οικογενειακή σύνδεση με το Αμβούργο και η πιθανότητα να τσεκάρω αυτό που ακούω και ζωντανά είναι κατά πολύ αυξημένες!

Tracklist: 1. Bang Goes The Money 2. Off The Beaten Track 3. Too Hot 4. A Man In His Prime 5. Breaking The Chains 6. To Hell 7. Holy Water 8. Less Talk, Less Bull 9. Boy´s Night Out 10. Back In The Day 11. Beastlike 12. I´m Talking To You

Line-up:
Tim Dammann - Vocals
Sebastian Kranke – Lead Guitar
Tommy Lindemann – Rhythm Guitar
Tim Schwarz – Bass
Benjamin Ulrich - Drums
 
 
 
 
 
 
Read 182 times