PALE DIVINE - Consequence Of Time (Cruz Del Sur Music/2020)

Monday, 08 June 2020 13:46
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Για πάνω από δύο δεκαετίες οι PALE DIVINE από την Πενσιλβανία, υπήρξαν οι λαμπαδηφόροι του traditional doom metal! Υπήρξαν αυτοί, μαζί με κάποιους άλλους, που το κράτησαν ψηλά και άσβεστο, για να το μεταλαμπαδεύσουν και στις επόμενες metal γενιές.

Γράφει ✍ ο Mike Korakis (ECLECTIC SHADOWS team)


Δεν μπορεί να υπάρξει doomster, που να μην έχει μετατρέψει το αίμα του, σε στιγμιαίο φραπέ από το κοπάνημα, στο άκουσμα του (I Alone) The Traveller, που να μην έχει νοσταλγήσει τον ήχο των Black Sabbath στο The Seventh Circle, που να μην έχει δακρύσει Crimson Tears με την υπέρτατη εισαγωγή του Morphia, που να μην έχει γυρίσει την Judas Wheel! Θα μπορούσα να γράφω για αρκετή ώρα ακόμα.
Αλλά στην περίπτωση του χλωμού θεϊκού (PALE DIVINE), ισχύει αυτό που τραγουδάει ο Greg Diener στο Chemical Decline από το ομώνυμο (επίσης υπέροχο) τους άλμπουμ, του 2018. ”Salvation comes hand in hand with truth”.
Η σωτηρία έρχεται μαζί με την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως οι PALE DIVINE θέλουν τα γιορτάσουν τα 25 χρόνια που συνυπάρχουν μέσα στο μεταλλικό πεντάγραμμο!
Το αποτέλεσμα; Consequence Of Time!Το Consequence Of Time είναι το έκτο τους άλμπουμ και το πρώτο με την Cruz Del Sur Music! Είναι ο ήχος μιας μπάντας της οποίας η ηχητική εξέλιξη ξεδιπλώνεται σε οκτώ τραγούδια μαγευτικής σύνθεσης τραγουδιών και απαράμιλλης μεταλλικής ποικιλομορφίας.
Οι PALE DIVINE, το 2018, καλωσόρισαν στη μπάντα τους, τον πρώην κιθαρίστα/τραγουδιστή των Beelzefuzz, Dana Ortt! Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι οι τρεις τους, δηλαδή ο Greg Diener μαζί με τον ντράμερ Darin McCloskey και τον Dana Ortt, μας χάρισαν το δεύτερο δίσκο των Beelzefuzz, το The Righteous Bloom. Για όποιον δεν το έχει ακούσει, προτείνεται ανεπιφύλαχτα.
Μια μίξη doom metal με hard rock. Δηλαδή η χημεία μεταξύ τους υπήρχε ήδη. Ο Ortt έχει ενισχύσει το σχήμα των PALE DIVINE (το οποίο ολοκληρώνεται από τον μπασίστα Ron McGinnis) - είναι τόσο ταλαντούχος κιθαρίστας και τραγουδιστής, κάτι που το συγκρότημα μεγιστοποίησε σε αυτό το νέο τους άλμπουμ.

Ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2019, αρχές του 2020 με παραγωγό τον Richard Whittaker. Το Consequence of Time φέρει το σήμα μιας μπάντας που αξιοποιεί το ευρύ φάσμα επιρροών της, για ένα άλμπουμ που ξεπερνά αυτό που οι θαυμαστές θα περίμεναν από τους PALE DIVINE.
Πράγμα που το αντιλαμβάνεσαι από το εναρκτήριο κιόλας τραγούδι, το Tyrants & Pawns! Σε όλη την διάρκεια του άλμπουμ, μοιράζονται τα φωνητικά οι δυο τους και εδώ βρίσκεις την μαγεία!
Η φωνή του Dana Ortt, είναι ως επί το πλείστον ψιλή, απίστευτου εύρους και ξεπροβάλλει ως το τέλειο συμπλήρωμα στα εκφραστικά φωνητικά του Diener! Είναι πραγματική γιορτή αυτό το άλμπουμ!
Απολαύστε τον στα Satan In Starlight (ωραία εικόνα!), στο progressive rock/metal Broken Martyr. Ναι, σωστά διαβάσατε! Ο Greg Diener είναι ψυχάρα, συνθετάρα!
Ακούστε το μυστηριακό, σχεδόν διονυσιακό Phantasmagoria και βγάλτε με ψεύτη.
Το Consequence Of Time, ως τραγούδι έχει διάρκεια 10 λεπτά και ανήκει στις κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ!Το δίδυμο των Darin McCloskey και Ron McGinnis σαρώνει πραγματικά και οδηγεί! Όσον αφορά τα solos του άλμπουμ, να αναφέρω απλά ότι και οι δύο είναι lead κιθαρίστες, οπότε γίνεται του doomιού το πανηγύρι! Οι μυημένοι θα καταλάβουν, οι υπόλοιποι ας απολαύσουν!
Δεν λείπουν και οι hard rock επιρροές, η εισαγωγή του Shadow’s Own σε πηγαίνει σε Cream, Thin Lizzy ενώ στο No Escape, η μουσική του, κυρίως μυρίζει λίγο από το Marlboro του Θεού Lemmy Kilmister και της παρέας του, τους Motorhead!!
Τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ, άφησαν το Saints Of Fire, το οποίο βάζω προσωπικά πρώτο στις προτιμήσεις μου. Αριστούργημα. Έπος.

Οι PALE DIVINE εξελίχθηκαν, μεγάλωσαν όμορφα αυτά τα 25 χρόνια που πέρασαν. Τους ευχόμαστε ολόψυχα άλλα 25!
Δες τον ήλιο που ανατέλλει, μέσα από την δυνατή βροχή, η αγωνία κατατρώει την ψυχή, αλλά οι εποχές αλλάζουν… (κάποιοι στίχοι από το Saints Of Fire)…

Tracklist
01 – Tyrants & Pawns (05:29)
02 – Satan In Starlight (04:23)
03 – Shadow’s Own (02:51)
04 – Broken Martyr (04:33)
05 – Phantasmagoria (05:28)
06 – Consequence Of Time (10:18)
07 – No Escape (03:43)
08 – Saints Of Fire (05:58) 
 
Band Members
Greg Diener - Guitar/lead vocals
Dana Ortt - Guitar/vocals
Darin McCloskey – Drums
Ron McGinnis – Bass
 
 
 
 
 
 
Read 455 times