OCEANS OF SLUMBER - Oceans Of Slumber (Century Media Records/2020)

Wednesday, 02 September 2020 11:12
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Now they pray for rain, but I am a coming storm…
Now they pray for forgiveness, but I pray for fire!!!

Αν μία λέξη θα έπρεπε να περιγράψει το ομώνυμο άλμπουμ των OCEANS OF SLUMBER, αυτή θα ήταν η φωτιά!

Γράφει ο Mike Korakis (Eclectic Shadows Team) 


Τέταρτο άλμπουμ από τους Τεξανούς φίλους μας από το Χιούστον και από ότι φαίνεται αυτή η μπάντα δεν απογοητεύει ποτέ τους οπαδούς της.
Αυτό το σύνολο από το Τέξας έχει προχωρήσει, χτίζοντας ακόμη περισσότερη φήμη, τόσο για τη ζωντανή όσο και για τη δουλειά στο στούντιο, τη συλλογική τους επιθυμία να φτάσουν πέρα από τα γνωστά και να αγκαλιάσουν το αδιανόητο.
Το αποτέλεσμα είναι το Oceans Of Slumber, ένα άλμπουμ που επαναπροσδιορίζει αριστοτεχνικά τον ήχο της μπάντας για μια νέα εποχή, ενώ ταυτόχρονα ο εννοιολογικός πυρήνας τους γίνεται πιο έντονα συγκεντρωμένος. Ηχητικά θεαματικά και περήφανα μελοδραματικά και όμως ευάλωτα και οικεία, αυτά τα νέα τραγούδια αντιπροσωπεύουν την έναρξη του επόμενου σταδίου στην εξέλιξη αυτού του αξιόλογου συγκροτήματος.Όλα τα ντραμς και τα φωνητικά τής Cammie Gilbert ηχογραφήθηκαν στο Southwing Audio στο Χιούστον, - με τους μηχανικούς Chris Kritkos και Mark Lopez αντίστοιχα - και κιθάρες, μπάσο, keyboards και βαριά φωνητικά με την σειρά τους, ηχογραφήθηκαν στο σπιτικό στούντιο του Dobber Beverly. Ένας τελικός συνδυασμός από τον αξιότιμο Σουηδό γκουρού παραγωγής Dan Swanö είναι απλά το μαύρο κερασάκι στην τούρτα.

Λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία αναγνώριση που δόθηκε στο τελευταίο άλμπουμ των OCEANS OF SLUMBER, The Banished Heart (2018), δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Oceans Of Slumber είναι μεγαλύτερο, πιο τολμηρό και καλύτερο ακόμα.
Το άλμπουμ ξεκινά με το μεγαλοπρεπέστατο Soundtrack To My Last Day, δείχνοντας από την αρχή τα δόντια τους. Το συγκρότημα εδώ και καιρό έχει σπάσει τα στερεότυπα. Πλέον progressive μπάντα την ονομάζεις. Έχουν αυτό το πλεονέκτημα να περνάνε από το ένα είδος στο άλλο. Εξαιρετική έναρξη.
Η γιορτή συνεχίζεται με το Pray for Fire με τα συναισθήματα σου, να διαδέχονται το ένα το άλλο. Η συνεργασία των Dobber και Cammie στις συνθέσεις του άλμπουμ, ξεσπά σε τρεις λαμπερές διαστάσεις. Ακούστε τις περίτεχνες και στιγμιαίες αλλά σκοτεινές και δυσοίωνες επισημάνσεις. Όταν η Cammie Gilbert αρχίζει να απαγγέλλει, σκύβεις το κεφάλι καταφατικά.
A Return To The Earth Below. Οι τόνοι πέφτουν σε αυτήν την υπέροχη σύνθεση. Το ρεφρέν σε παρασέρνει στο ταξίδι του!

Στο Oceans Of Slumber περιέχονται δυο instrumentals απαράμιλλης ομορφιάς και τεχνοτροπίας.
Το Imperfect Divinity και το September (Those Who Come Before). Τον Σεπτέμβριο και όλους εκείνους που προηγήθηκαν πριν, το αγάπησα από τις πρώτες ακροάσεις.
Το death και το black metal εξακολουθούν να καίγονται στην καρδιά των OCEANS OF SLUMBER. Ακούστε το The Adorned Fathomless Creation και Total Failure Apparatus και θα καταλάβετε.
Οι εκπλήξεις συνεχίζονται με μία συνεργασία, με ένα ντουέτο, με ένα guest που συνηθίζουμε να αναφέρουμε στον κόσμο της μουσικής. Είναι το The Colors of Grace και καλεσμένος είναι ο έξοχος Mick Moss σε μια σύνθεση που άνετα θα έμπαινε σε ένα δίσκο των Antimatter!
You saved me from myself…
Υπάρχει και σαν official video της μπάντας. Σας προτρέπω να το παρακολουθήσετε γιατί υπερέχει και σκηνοθετικά!To I Mourn These Yellow Leaves, διεκδικεί τα σκήπτρα και το κλέος σαν ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ. Από την άλλη μεριά όμως, οι ανταγωνιστές του είναι πολλοί, όλα τα υπόλοιπα του Oceans Of Slumber...
Έτσι και το The Red Flower δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προηγούμενα.
Σαν τελευταίο τραγούδι, η μπάντα έχει επιλέξει να μας ταξιδέψει στον κόσμο του εκλιπόντα Peter Steele και της μπάντας του, τους Type O Negative, με την άρτια διασκευή του Wolf Moon!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα φωνητικά της Cammie Gilbert. Πιστεύω πως το Oceans Of Slumber είναι η δική της στιγμή, παρακαταθήκη στο μουσικό στερέωμα. Το μουσικό πεντάγραμμο μοιάζει σαν άρπα στα δικά της χέρια, μέσω της οποίας, προτρέπει, αγαπά, ερωτεύεται, αμφισβητεί, παλεύει, δεσμεύεται, αγανακτεί και στο τέλος βγαίνει νικήτρια!

Οι OCEANS OF SLUMBER έχουν κατασκευάσει ένα ατελείωτο συναρπαστικό και μουσικά τολμηρό κόσμο στο τέταρτο άλμπουμ τους. Η αναμενόμενη μεταλλική επίθεση τους είναι περισσότερο εκλεπτυσμένη και απρόβλεπτη με πλούσια ατμοσφαιρική τεχνοτροπία, σχεδόν θεατρική πολυτέλεια και επιδέξια τραγούδια, που σφραγίζουν τη συμφωνία.

Tracklist
1. The Soundtrack To My Last Day
2. Pray For Fire
3. A Return To The Earth Below
4. Imperfect Divinity
5. The Adorned Fathomless Creation
6. To The Sea (A Tolling Of The Bells)
7. The Colors of Grace
8. I Mourn These Yellow Leaves
9. September (Momentaria)
10. Total Failure Apparatus
11. The Red Flower
12. Wolf Moon

Line Up
Dobber Beverly – drums, piano
Cammie Gilbert – vocals
Mat V. Aleman – keyboards
Semir Özerkan – bass, vocals
Jessie Santos – guitar
Alexander Lucian – guitar, vocals

 
 
Read 351 times