ΗΙΤΤΜΑΝ - Destroy All Humans (No Remorse Records/2020)

Thursday, 17 September 2020 11:27
Published in When Hard Gets Heavy

“Destroy, Improve, Amaze”!

Γράφει ο Leonidas Hatzimihalis (ECLECTIC SHADOWS team) 

 

Στην επανασύνδεση τόσων σπουδαίων εκπροσώπων τού θρυλικού U.S. Power/Progressive metal όπως οι Heir apparent, Leatherwolf, Fifth Angel, Glacier μεταξύ άλλων, θα προστεθούν και οι αγαπημένοι Hittman από την Νέα Υόρκη.
27 ολόκληρα χρόνια συντέλεσαν από το τελευταίο πολύ καλό κι αρκετά προοδευτικό άλμπουμ “Vivas Machina”, ενώ το εξαιρετικό -από κάθε άποψη ντεμπούτο άλμπουμ- “Ηittman” εξακολουθεί να διατηρεί τη φλόγα ως ένα από τα σπουδαιότερα U.S. Power metal επιτεύγματα . Κι όμως, παρά τους διθυράμβους, έμελλε να γραφτεί με μόλις δύο θαυμάσιους δίσκους ο επίλογος αυτής της σπουδαίας μπάντας.

Το πιο σημαντικό μέσα σε όλα αυτά ήταν η τραγική απώλεια του αρχικού μπασίστα, από την εποχή τού θρυλικού Demo “Metal Sport”,Μike Buccel, το Νοέμβριο του 2013, μοιραία λοιπόν έστω κι αν υπήρχαν κάποιες ελάχιστες ελπίδες ανάκαμψης θα σβήσουν κι αυτές καθώς ο τραγουδιστής Dirk Kennedy αποφασίζει την εγκατάσταση του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ιρλανδία.
Όμως η ελπίδα είναι εκείνη που πεθαίνει πάντα τελευταία, ακόμη κι αν τα πιο απρόσμενα μπορούν να συμβούν και να αποτελέσουν τροχοπέδη στη ζωή.
Στην ουσία, η φλόγα δεν έσβησε ποτέ από τη καρδιά των Hittman, τα πρώτα σημάδια ζωής μετά από απουσία δεκαετιών ήταν απλώς θέμα χρόνου, αν αναλογιστούμε μετά την ανασυγκρότηση τους που πήρε μορφή το 2017.Έχουμε και την θετική αποδοχή της πιο πρόσφατης εμφάνισής τους στο περίφημο “Keep It True” της Γερμανίας του 2018 όσο και του δικού μας “Up The Hammers” Festival το 2019, αντικρίζοντας ένα ιδιαίτερα ένθερμο κοινό που ενέδωσε για να απολαύσει και τους Hittman πάνω στη σκηνή κι όλα έδειχναν ότι και η ολική επαναφορά στη δισκογραφία είναι πλέον δεδομένη χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Η μπάντα δικαίως δεν θα κοιτάξει άλλο πίσω της και σύντομα θα υπογράψει συμβόλαιο για ένα ολοκαίνουργο δίσκο με την No Remorse Records, ωστόσο να σημειωθεί παράλληλα ότι δυο μέλη βρίσκονται από καιρό στο πλευρό των ανανεωμένων Hittman, ο Greg Bier στο μπάσο καθώς και ο Joe Fugazi στα τύμπανα.

Η νέα δημιουργία των Hittman θα έχει τίτλο “Destroy All humans”, όπως το γνωστό Video game!
Όμως μέσα από μια πιο στοχαστική πλευρά ίσως να συμβολίζει την αιώνια αναγέννηση τού μυθικού Φοίνικα μέσα από τις στάχτες του ίσως και την εξαφάνιση τού ανθρωπίνου είδους από εξωγήινη απειλή ως και το πιο επικρατές σενάριο, αρκεί κανείς να ακούσει και να απολαύσει το καταπληκτικό ομώνυμο έπος και θα καταλάβει τι ακριβώς εννοούμε!
Εύλογα θα σκεφτείς μετά από τόσα πολλά χρόνια απουσίας κατά πόσο άνετα μπορεί να σταθεί στις επάλξεις ένας καινούργιος δίσκος των Hittman στο σημερινό γίγνεσθαι .
Ας μη το δούμε ως ένα ακόμα στοίχημα, ως απάντηση θα πούμε απλά, για άλλη μια φορά, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως η χαρακτηριστική χροιά τής φωνής του Dirk Kennedy μοιάζει τόσο ανέγγιχτη από το χρόνο και το ίδιο εντυπωσιακή όπως τότε, αγγίζοντας στη κυριολεξία τη δεύτερη νιότη, συνάμα με σοφία πλασμένη με μεσαία έως αρκετά υψίσυχνα στοιχεία, εάν και εφόσον το απαιτήσει η ώρα και η στιγμή.Το “Destroy All Humans” παρά το ίσως δυσοίωνο μήνυμα που αναγράφει στην ετικέτα του είναι γεμάτο από πραγματικά καλές κι όμορφες συνθέσεις με δύο τραγούδια, συγκεκριμένα το “Code Of Honour” και “Οut In The Cold” να αποτελούν συνθέσεις από την περίοδο τού πρώτου άλμπουμ και πιθανώς λίγο πιο πριν και η όλη ατμόσφαιρα του άλμπουμ γεφυρώνει αρμονικά το παρελθόν με το “Vivas Machina”.
Γνώριμα, έντονα ηχοχρώματα που δίνουν και το σήμα κατατεθέν, με την τέλεια σύμπραξη των Jim Bacchi και John Kristen να “ζωγραφίζουν” ξανά στις κιθάρες, γεμάτο αρμονίες κι όμορφα solos που σαφώς δεν λείπουν ούτε κι εδώ.
Μέσα από τις θύμισες μιας άλλης εποχής που όμως αναδύεται στην επιφάνεια με έμπνευση, δυναμισμό, απαράμιλλο συναίσθημα και λυρισμό.
Πέρα από το πόσο νεοφερμένος η “μαθημένος” ακροατής των Ηittman κι αν είναι κανείς ένα είναι βέβαιο, θα νιώσει δυνατούς τους παλμούς σαν το Restart μιας νεανικής καρδιάς που αρνείται να αποσυρθεί στα ενδότερα “λόγω ηλικίας”.
... απλά γιατί κάποιες παλιές αγάπες εκ'των πραγμάτων δεν ξεχνιούνται ποτέ και για αληθινούς ήρωες σαν τους Hittman μια καινούργια αρχή αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός.

Μήπως τελικά ο τίτλος “Destroy All Humans” είναι ότι πιο τέλειο για να “καταστρέψει” στη κυριολεξία τα εσώψυχα όλων των υπολοίπων από εμάς ως ένα ακόμη καίριο “χτύπημα” ;
“Will you last the test of time? “...Το μέλλον θα δείξει !

TRACKLIST
1. Destroy All Humans
2. Breathe
3. The Ledge
4. Code of Honour
5. Total Amnesia
6. 1000 Souls
7. Out in the Cold
8. Love, 'The Assassin'
9. No Time To Die (Bonus Track, Limited Edition and Vinyl Only)

LINE-UP
Dirk Kennedy: Vocals, keyboards
Jim Bacchi: Guitars, keyboards, background vox
John Kristen: Guitars
Greg Bier: Bass Guitar
Jai 'Es: Drums on "Destroy All Humans", "Breathe" & "Total Amnesia"
Joe Fugazi: All other drums

DISCOGRAPHY
Hittman (1988)
Vivas Machina (1993)
Destroy All Humans (2020)
 
Links:
 
 
Read 573 times