TOMORROW’S RAIN - Hollow (Art Of Propaganda/AOP Records/2020)

Monday, 28 September 2020 11:48
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Μια υγρή, σκοτεινή μυσταγωγία. Αμάλγαμα από νότες, φωνές και ζωές.
Το Hollow έγινε ένα ψηφιδωτό από κομμάτια θρήνου και πόνου. Από την σύντηξη λαών, εθνών. Πάνω του θα πέσει ραγδαία η Αυριανή Βροχή. Θα κυλήσει σε όλες τις χαραμάδες του μα οι DooM νότες του θα αυλακώσουν ακόμα πιο βαθιά. Θα χαράξουν. Θα σκίσουν. Θα σημαδέψουν.

Γράφει ο Mike Korakis (ECLECTIC SHADOWS Team) 

 

Οι TOMORROW’S RAIN μάς έρχονται από το Ισραήλ και συγκεκριμένα από το Τελ Αβίβ παρουσιάζοντας το ντεμπούτο άλμπουμ τους, που ονομάζεται Hollow.
Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγινε από τον Dori Bar Or στο Τελ Αβίβ και όλο το artwork από τον Ziv Lenzner. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 11 Σεπτέμβρη.
Ντεμπούτο λοιπόν, αλλά από την άλλη, η μπάντα υφίσταται, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Η ιστορία των TOMORROW’S RAIN ξεκίνησε το 2002 όταν ο τραγουδιστής Yishai Sweartz και ο μπασίστας Maor Appelbaum, όντας παιδικοί φίλοι, δημιούργησαν τους MOONSKIN. Έτσι ήθελαν να εκφράσουν τις δικές τους ανησυχίες και τα δικά τους οράματα.
Το συγκρότημα ηχογράφησε ένα τραγούδι με τίτλο Embraced by Words για ένα άλμπουμ αφιέρωμα στον Chuck Schuldiner (Death) που κυκλοφόρησε από την Areadeath Productions. Ενώ άλλες μπάντες κάλυψαν απλά τα τραγούδια των Death, οι Moonskin έγραψαν ένα τραγούδι για τον Chuck και την έμπνευσή του ως στιχουργός και καλλιτέχνης.
Μετά από κάποιες συναυλίες στην πατρίδα τους, αλλαγές μελών, ασυμφωνίες χαρακτήρων, οι MOONSKIN έμειναν στον πάγο. Και τα χρόνια πέρασαν.
Ώσπου ο Yishai ψάχνοντας για την έκφραση, τη σωτηρία, την επιθετικότητα, το 2011 κάλεσε τον κιθαρίστα Raffi More και του ζήτησε να μοιραστεί την σκηνή με μια νέα σύνθεση, σαν support band για τους Dark Tranquility στο Τελ Αβίβ.Το συγκρότημα μετονομάστηκε σε TOMORROW’S RAIN, εμπνευσμένο από το τραγούδι Fragile (STING) και το Hollow, επιτέλους πήρε σάρκα και οστά!
Το εξαίσιο εναρκτήριο Trees, κουβαλάει πολλά χρόνια στην πλάτη του, αφού είναι το πρώτο τραγούδι που σύνθεσε η μπάντα σαν MOONSKIN!
Ο δίσκος κατακλύζεται από φιλικές συμμετοχές. Μεγάλο το εύρος και το κλέος των καλλιτεχνών που απαρτίζει το Hollow.

Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Greg Mackintosh (Paradise Lost), Jeff Loomis (Arch Enemy/Nevermore), Fernando Ribeiro (Moonspell), Spiros Antoniou (Septicflesh), Sakis Tolis (Rotting Christ), Mikko Kotamaki (Swallow The Sun), Kobi Farhi (Orphaned Land), Anders Jacobsson (Draconian), Shlomi Bracha (Mashina), Lisa Cuthbert (Session live vocals of The Sisters Of Mercy).
Όπως καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό!

Οι TOMORROW’S RAIN παίζουν ένα είδος Dark Doom Metal. Παραδέχονται ως επιρροές τους, τους Fields Of The Nephilim, Paradise Lost, The Sisters of Mercy, My Dying Bride, old Katatonia, old Anathema, New Model Army, Bauhaus, old Opeth, Joy Division, Nick Cave, old Tiamat, The Mission, Morrissey και άλλους…
Οι επιρροές αυτές είναι διάχυτες στο Hollow, αλλά πραγματικά το πηγαίνουν ακόμα παραπέρα, αφού οι μουσικοί είναι άρτιοι, ανήσυχοι και γεμάτοι ερωτήματα όπως όλοι μας. Όλα αναμειγνύονται και μαγειρεύονται με τον προσωπικό τους τρόπο, τον τρόπο των TOMORROW’S RAIN.Όλο το άλμπουμ μαγεύει με τις συνθέσεις που περιέχει. Το εξίσου καταπληκτικό που έχει η μπάντα, είναι το πως προ-ιδεάζει τον ακροατή για την εμφάνιση του εκάστοτε συμμετέχοντα στο άλμπουμ. Με αλλαγές τέμπο, pre chorus σε βάζει στην θέση σου.
Για παράδειγμα στο In the Corner of a Dead End Street, ακούστε πως ετοιμάζεται το έδαφος για τα φωνητικά του Sakis Tolis. Ακούστε πως ετοιμάζεται το έδαφος για το υπέροχο σόλο του Gregor Mackintosh, που μεταφέρεσαι με χρονοκάψουλα στο Gothic!
Το Into the Mouth of Madness είναι γραμμένο στην μνήμη του Warrel Dane που με καλεσμένο τον Jeff Loomis συγκλονίζει!
Συνθέσεις σαν το Misery Rain και το Hollow με τον Spiro Antoniou, μόνο απαρατήρητες δεν περνάνε.
Σαν τελευταίο τραγούδι, επέλεξαν μια διασκευή του The Weeping Song του Nick Cave, φέρνοντας το στα μέτρα της μπάντας, με ένα υπέροχο σόλο στην κιθάρα. Ακούστε το, γιατί εκτός από τον θρήνο, εκφράζει και την κραυγή που τον διαδέχεται!

Κλείνοντας να συνοψίσουμε γράφοντας, πως το Hollow είναι μια γιορτή, ιδιαίτερα για τους λάτρεις τού είδους και όχι μόνο.
Οι TOMORROW’S RAIN είναι μια βροχή που πέφτει καταρρακτωδώς! Είναι μια βροχή που εσκεμμένα ξεχνάς την ομπρέλα σου, αφού είναι καθαρκτική και λυτρωτική…

Tracklist
1. Trees - feat. Shlomi Bracha (Mashina)
2. Fear - feat. Aaron Stainthrope (My Dying Bride)
3. A Year I Would Like To Forget
4. In The Corner Of A Dead End Street - feat. Greg Mackintosh (Paradise Lost) & Sakis Tolis (Rotting Christ)
5. Misery Rain - feat. Fernando Ribeiro (Moonspell) & Mikko Kotamaki (Swallow The Sun)
6. Into The Mouth Of Madness - feat. Jeff Loomis (Nevermore/Arch Enemy) & Kobi Farhi (Orphaned Land)
7. Hollow - feat. Spiros Antoniou (Septicflesh)
8. The Weeping Song - feat. Kobi Farhi (Orphaned Land), Anders Jacobsson (Draconian) & Lisa Cuthbert (Live Female vocals of The Sisters Of Mercy)

Line Up
Yishai Swearts - Vocals
Raffy Mor - Guitars
Shiraz Weiss - Keyboards
Yaggel Cohen - Bass
Tomy Minas - Guitars
Nir Nakav – Drums

 
 
 
Read 152 times