WARLUNG – Optical Delusions (Heavy Psych Sounds/2020)

Tuesday, 06 October 2020 11:35
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Οι Τεξανοί Warlung μόνο “οφθαλμαπάτες” δεν μας δημιουργούν. Το Optical Delusions δείχνει τον ρεαλιστικό Heavy Rock δρόμο τού σήμερα με τρόπο που σε αναγκάζει να το αγαπήσεις!

Γράφει ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team) 

 

Οι Τεξανοί Warlung μόνο “οφθαλμαπάτες” δεν μας δημιουργούν. Το Optical Delusions δείχνει τον ρεαλιστικό Heavy Rock δρόμο τού σήμερα με τρόπο που σε αναγκάζει να το αγαπήσεις!
Χιούστον, Τέξας 2016. Στην πολιτεία των απόλυτων αντιθέσεων που σε μεγάλο βαθμό συμπυκνώνουν της έννοια του τι σημαίνει Αμερική, γεννιούνται οι Warlung. Αρχική και βασική μουσική κατεύθυνση τους το λεγόμενο Stoner Rock. Αργόσυρτες κατά βάση συνθέσεις, βαριά κιθαριστικά θέματα, παραμόρφωση στους ενισχυτές, Black Sabbath δισκογραφία στο εικονοστάσι και η περιπέτεια ξεκινά.

Μόλις τέσσερα χρόνια από τον σχηματισμό της η μπάντα επιστρέφει με την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά της δείχνοντας ότι έχει την δυναμική να κυνηγήσει την καταξίωση εκμεταλλευόμενη τις πιθανότητες που της αναλογούν στην μουσική αρένα του σήμερα.
Το Optical Delusions διαθέτει την μουσική ευελιξία που το καθιστά την πιο ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη δουλειά των Warlung στην σύντομη κατά τα λοιπά δισκογραφική τους πορεία. Επίσης η συνεχής τριβή με την συνθετική διαδικασία και τις ηχογραφήσεις έχουν οδηγήσει την μπάντα σε πολύ σύντομο χρόνο σε απογαλακτισμό από τις επιρροές της με την έννοια των άμεσων ηχητικών συσχετισμών. Εδώ η απελευθέρωση της προσωπικής ταυτότητας των Warlung είναι πλέον ευδιάκριτη κάτι που εισπράττεται με το καλημέρα από την ποιότητα και ποικιλομορφία των οκτώ συνθέσεων μέχρι τον τρόπο απόδοσης των τεσσάρων μουσικών.Στο Optical Delusions η έννοια “stoner” όχι μόνο δεν αποδίδει την πραγματικότητα αλλά μάλλον απέχει παρασάγγας από αυτήν. Πλέον είναι απόλυτα σαφές ότι έχουμε μπροστά μας μια σύγχρονη Heavy Rock μπάντα η οποία έχει αφομοιώσει πληθώρα επιρροών τις οποίες “ξερνάει” με τρόπο που η σταχυολόγηση τους αποτελεί δύσκολο και τελικά μάλλον ανούσιο έργο. Όλα τα κομμάτια του άλμπουμ διαθέτουν μικρές λεπτομέρειες που ο εντοπισμός τους σε κάνει να χαμογελάς αυθόρμητα από ευχαρίστηση.
Η συνύπαρξη των Black Sabbath με τους Rush τους Deep Purple, τους Pink Floyd, τους Bloodrock, τους Blackfoot,τους Lynyrd Skynyrd, τους ZZ Top ή ακόμη τους γιγάντιους Dust (!) δεν είναι ούτε εύκολο να επιτευχθεί ούτε βέβαια καθημερινό φαινόμενο.
Χωρίς κάποιες να υστερούν ποιοτικά, όλες οι συνθέσεις έχουν την θέση που τους αναλογεί. Παρόλα αυτά το Sabbath-ικό Phantasmagoria με την ψαρωτικά σκοτεινή εισαγωγή και τις Hard Rock ακροβασίες, το The Scorpion in The Sand με το απόλυτα κολλητικό κιθαριστικό θέμα και το ρεφρέν που το καθιστούν επιλογή για ψαγμένο Rock club, το ατμοσφαιρικό και μελωδικό Sun Eater, το εξαίσιο Devil's Game με την “αλά Rush riff-ολογία” και το εκπληκτικό Southern Rock σόλο και τέλος, το No Man's Land όπου τζαμάρουν η προσωπική μπάντα τού Ozzy με τους ZZ Top, δικαιωματικά με κέρδισαν λίγο περισσότερο.Μια εξαίσια παραγωγή που ταιριάζει απόλυτα στο αρκετά μυστικιστικό και ομιχλώδες ύφος του δίσκου, ένα απόλυτο εύστοχο μαγνητίζον το βλέμμα εξώφυλλο και το υποστηρικτικό μέρος του άλμπουμ έχει ολοκληρωθεί ιδανικά.
Οι τέσσερις Warlung δείχνουν απόλυτα δεμένοι και η χημεία τους αποτυπώνεται πλήρως στο ηχητικό αποτέλεσμα. Χωρίς διάθεση για επίδειξη τεχνικών ικανοτήτων, αυτές άλλωστε είναι περιττές όταν το ίδιο το επίπεδο γνώσης των μουσικών οργάνων τις ενσωματώνει, καταφέρνουν και βγάζουν αίσθηση μπάντας σε απόλυτη ισορροπία. Η ατμόσφαιρα του δίσκου επιβεβαιώνει με την σειρά της την θετική περίοδο που διανύουν!
Το Optical Delusions είναι ένα άλμπουμ που με περίτεχνο τρόπο αναμιγνύει το χθες με το σήμερα αποτρέποντας κάθε σκέψη για επικρίσεις με αφορμή την απρόκλητη παρελθοντολαγνεία που συναντάται πολύ συχνά πλέον. Η ευχάριστη και άκοπη ακρόαση ενός δίσκου τείνει να γίνει πολυτέλεια και σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας, ειδικά μάλιστα όταν αυτή δεν είναι “one off” αλλά επιβάλλει την παρουσία της διά της επαναλήψεως.

Οι Warlung γρήγορα αλλά και σταθερά μας απασχολούν όλο και πιο έντονα προκαλώντας το ενδιαφέρον όσων από εμάς αρέσκονται στο κλασικό που προσαρμόζεται στις σύγχρονες τάσεις κρατώντας τους δεσμούς αίματος αναλλοίωτους. Η συγκεκριμένη συνταγή σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την επιτυχία... όμως στην περίπτωση των Τεξανών κάτι με κάνει να νιώθω όλο και πιο σίγουρος. Εσείς;
 
Tracklist: 1. Phantasmagoria 2. The Scorpion in The Sand 3. Snake Eyes 4. Sun Eater 5. Order Of The Solar Temple 6. Hell On Earth 7. Devil's Game 8. No Man's Land
 
Line-up:
Philip Bennett - guitar/vocals
George Baba - guitar/vocals
Chris Tamez - bass
Ethan Tamez - drums
 
 
 
 
Read 137 times