HELLSMOKE – Hellsmoke (Pride & Joy Music/2020)

Thursday, 29 October 2020 12:15
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Άλλη μια προσπάθεια στον χώρο του Heavy/ Hard Rock κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τους πρωτοεμφανιζόμενους δισκογραφικά Hellsmoke. Χώρα προέλευσης η Σουηδία και η προδιάθεση είναι θετική καθώς οι πιθανότητες για “θέση Offside” περιορίζονται με βάση πάντα τα στατιστικά στοιχεία της εν λόγω χώρας.

Γράφει ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Το πενταμελές σχήμα απαρτίζεται από έμπειρους μουσικούς με τριβή σε αρκετά εγχώρια σχήματα, περιορισμένης ωστόσο αναγνωρισιμότητας. Προφανής στόχος, το όχημα των Hellsmoke να αποτελέσει την αφετηρία μιας ανώτερου επιπέδου καριέρας με την κατάλληλη υποστήριξη και της Pride & Joy Music.

Το ξεκίνημα έγινε από τους Christofer Dahlman και Roger Landin οι οποίοι σε συνεργασία με τον συνθέτη/τραγουδοποιό Torbjörn Månsson βήμα-βήμα υλοποίησαν την ιδέα.
Το χτίσιμο του line up έγινε σταδιακά με τελευταία εύστοχη προσθήκη αυτή του τραγουδιστή Rimbert Vahlström κυριολεκτικά λίγο πριν η μπάντα περάσει την πόρτα του στούντιο ηχογράφησης.To ομώνυμο ντεμπούτο απαρτίζεται από δέκα στιβαρές, δυναμικές συνθέσεις «αγυάλιστου» Heavy/ Hard Rock με «ξερή» ογκώδη παραγωγή ενώ με λίγη παραπάνω προσοχή εντοπίζονται και διάσπαρτα Bluesy στοιχεία δίνοντας έξτρα feeling.
Οι τύποι ενστερνίζονται την φιλοσοφία του αγέρωχου αδάμαστου και ταυτόχρονα με ευαισθησίες rocker επιχειρώντας να περάσουν το ίδιο πνεύμα μέσα από τα αυλάκια τού πρώτου δίσκου τους. Βαριές κιθάρες, συνεχές σφυροκόπημα στα τύμπανα, μπάσο «αλέτρι», αλήτικες ερμηνείες και εκλεπτυσμένες μελωδίες στο βάθος του ορίζοντα, συνθέτουν το πάζλ τού Hellsmoke άλμπουμ.

Οι προσεκτικά σταχυολογημένες επιρροές τής μπάντας προέρχονται από την αφρόκρεμα τού χώρου και αφομοιώνονται έξυπνα παράγοντας το τελικό προσωπικό απόσταγμα ήχου. Πρόκειται για ένα σημαντικό μπόνους που τους πιστώνεται και λειτουργεί σαφώς υπέρ τους, διατηρώντας το ενδιαφέρον καθ' όλη την διάρκεια τής ακρόασης.
Το παράσημο τού ανοίγματος εμφάνισης των Pretty Maids στην Δανία σίγουρα αποτελεί ένα λόγο παραπάνω ώστε να τους δοθεί η δέουσα προσοχή. Πέραν αυτού αντικειμενικά η μουσική των Hellsmoke έχει να πει αρκετά στους διψασμένους οπαδούς τού είδους έχοντας ενσωματωμένα ενδιαφέροντα κλασικά αλλά και σύγχρονα στοιχεία τοποθετώντας τον ήχο τους στο σήμερα και όχι σε κάποια άλλη παρελθούσα εποχή.
Στο δια ταύτα και χωρίς να μιλάμε για την κορυφαία κυκλοφορία τής χρονιάς, οι Hellsmoke καταφέρνουν να μπουν στο μικροσκόπιο μας, αφήνοντας σημαντικές υποσχέσεις για ένα παραγωγικό και αντιστοίχως ποιοτικό μέλλον. Ίδωμεν…Με άνεση ξεχωρίζουν τα Devil’s Train, Black Sun Rising, Nowhereland, Common Man και Bad Motrorbreath.

Tracklist: 1. Devil’s Train 2. Black Sun Rising 3. Rest When You’re Dead 4. Nowhereland 5. Hellcome To The Badland 6. Raise Your Fist 7. Hell Adrenaline 8. Common Man 9. Bad Motorbreath 10. Nitro Woman

Line-up:
Rimbert Vahlström – vocals
Christofer Dahlman – guitars
Roger Landin – drums
Jörgen Löfberg – bass
Michael Åkesson - guitars

 
 
Read 219 times