HAUNT – Flashback (High Roller Records/2020)

Saturday, 07 November 2020 13:22
Συντάκτης:
Published in When Hard Gets Heavy

Υπερπαραγωγικοί, αμετανόητα κλασικο-μεταλλικοί και ψυχωμένοι. Οι Haunt επιστρέφουν ή μήπως δεν μας άφησαν ποτέ;

Γράφει ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)

Οι Haunt τού Trevor William Church αποτελούν μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση μπάντας του λεγόμενου NWOTHM.
Με επίσημη έναρξη δράσης στο πρόσφατο 2017 μετράνε ήδη τρία στούντιο άλμπουμ, δύο Ep's και δύο split άλμπουμ. Επίσης τα δύο Ep's επαναηχογραφήθηκαν φέτος κάτω από τον γενικό τίτλο Triumph.... και όλα αυτά σε τέσσερα μόλις χρόνια!
Ο θόρυβος που έχουν προκαλέσει οι Αμερικανοί γύρω από το όνομα τους έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα στενά σοκάκια των underground κύκλων και δικαίως θα έλεγα καθώς πέραν της υπερπαραγωγικότητας υφίσταται μεγάλη δόση ποιοτικής και εμπνευσμένης συνθετικής ικανότητας.

Το Flashback έρχεται να κλείσει ιδανικά την φετινή χρονιά η οποία άνοιξε για την μπάντα με το Mind Freeze τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Εντυπωσιακό αλλά και παρακινδυνευμένο ταυτόχρονα εγχείρημα, θυμίζει έντονα τις μέρες των 70's όπου η κυκλοφορία δύο δίσκων εντός του ίδιου έτους ήταν συχνό φαινόμενο. Σε μια εποχή ωστόσο όπου η έννοια κορεσμός δεν υπήρχε, η δίψα για τον ηλεκτρικό ήχο ήταν δεδομένη όπως και ο άκρατος ενθουσιασμός καλλιτεχνών και κοινού.
Στην τελική βέβαια τα πάντα θα κριθούν από τον “αφέντη” χρόνο ο οποίος θα αποφανθεί για το καλώς έχειν ή μη των αποφάσεων των Haunt. Επί της παρούσης μένουμε στην πραγματικότητα της δεύτερης σερί κυκλοφορίας εντός του 2020.Το Flashback δεν εκπλήσσει, αντιθέτως ακολουθεί πιστά την κλασική κατεύθυνση που έχει ενστερνιστεί συνθετικά και ηχητικά η μπάντα. Με το ενάμισι πόδι θα έλεγα σε παραδοσιακές 80's Heavy Metal φόρμες με πολλές ματιές σε NWOBHM μπάντες, και με το μισό πόδι στο Hard Rock των 70's, οι Haunt παρουσιάζουν μια δουλειά ισάξια του πρόσφατου τρίτου πονήματος τους. Ωστόσο ακόμα και σε σχέση με το “ζεστό” στα αφτιά μας Mind Freeze, γίνεται αντιληπτή μια έστω και ανεπαίσθητη πρόοδος σε όλα τα επίπεδα.
Χαρακτηριστικότερο πεδίο βελτίωσης οι ερμηνείες τού Trevor William Church οι οποίες πλέον έχουν έρθει σε ισορροπία υποστηρίζοντας παραπάνω από ικανοποιητικά τις οκτώ συνθέσεις. Συνθέσεις που κινούνται στον μέσο όρο των τεσσάρων λεπτών, διάρκεια ιδανική για πλήρη ανάπτυξη των ιδεών χωρίς να κουράζουν κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι ταχύτητες δεν πέφτουν δραματικά σε κανένα σημείο του δίσκου, ωστόσο η διαφορετικότητα των κομματιών έχει να κάνει με την δόση δυναμισμού και μελωδίας σε καθένα από αυτά. Την εικόνα συμπληρώνει η ποικιλία των εύηχων κιθαριστικών riffs, των refrains και φυσικά της πολύ καλής δουλειάς στις κιθάρες, lead και ρυθμικές.Η φόρα που έχουν πάρει οι Haunt φαίνεται να είναι ικανή να τους πάει αρκετά μακριά. Προσωπικά δεν θα επιχειρούσα να τους φρενάρω με τίποτα όσο υπάρχει έμπνευση και διάθεση για δημιουργία. Τώρα, αν στην εποχή των τρελών ταχυτήτων που ζούμε είναι ενδεδειγμένη μια επίσης τρελή ταχύτητα παραγωγής μουσικής, είναι ένα σοβαρό θέμα προς συζήτηση.
Όπως και να έχει, υποχρεούμαι να τους βγάλω το καπέλο τόσο για την τόλμη όσο και για το καλό αποτέλεσμα αυτής.

Flashback, Electrified, Figure in a Painting και Sweet Embrace κέρδισαν οριακά λίγο παραπάνω από τον χρόνο ακρόασης που συνολικά διέθεσα για το δεύτερο φετινό πολύ καλό άλμπουμ των Haunt.

Tracklist: 1. Flashback (4:28) 2. Winter's Breath (4:33) 3. Electrified (4:12) 4. One with the Universe (4:06) 5. Spend a Fortune (3:03) 6. Figure in a Painting (3:51) 7. Sweet Embrace (3:37) 8. The Great Beyond (3:46)

Line-up:
Trevor William Church - Vocals, Guitar, Bass
Daniel Wilson - Drums
Taylor Hollman - Bass
John Tucker - Guitar
 
 
 
 

Read 192 times