INK – Loom (DIY)

Friday, 14 October 2016 11:06
Published in When Hard Gets Heavy

...Mελάνι, τα γραπτά μένουν..

Αυτό είναι οι ΙΝΚ αλλά πριν ξεκινήσω να γράφω περισσότερα, θα ήθελα κατ' αρχήν να τους ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για την αργοπορία μου τόσο στο άκουσμα όλου του άλμπουμ όσο και για την παρουσίαση του. Βλέπεις δυνατές οι συγκινήσεις από Ευρωπαϊκά “γνωστά” σχήματα που μας παρασύρουν τόσο ώστε να αγνοούμε πολύτιμα κομμάτια σαν και αυτά. Και είναι κρίμα γιατί από το ξεκίνημα τους οι ΙΝΚ με εντυπωσίασαν και με τον δημιουργό τους Χρήστο Τσαντάλη έχουμε υπάρξει γνωστοί μέσω fb και ακολουθούσα ήσυχα κάθε ανακοίνωση και νέο που έβγαζε για την μπάντα του.
Αυτό βέβαια που με εντυπωσίασε, ήταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε χρόνια πίσω όπου και τραγουδά μαζί με τον Jeff Martin (The Tea Party). Ε, μετά από αυτό πως θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος!?

Το LOOM λοιπόν διαδέχτηκε το DIARY (2009) και βγήκε στην κυκλοφορία τον Γενάρη (2016). Μην βιαστεί κανείς να αναφωνήσει ότι “πέρασαν τόσοι μήνες, τώρα βρήκε αυτή να το ανεβάσει?” Ναι! Γιατί το αξίζει και σίγουρα υπάρχουν πάααααρα πολλοί εκεί έξω που δεν έχουν ιδέα καν της ύπαρξης του.
Ένα γεμάτο άλμπουμ, βαρύ με μεταλλικές βάσεις που περιπλέκονται ενίοτε σε Grunge, Post και ψυχεδελικές αναλαμπές. Σκοτεινά περάσματα σε εναλλακτικούς ήχους. Εντόπισα δε Dark Wave ψήγματα στο Legend που πολύ μου άρεσαν.

Οι κιθάρες βαριές και όχι λουστραρισμένες. Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι οι μεγάλες αγάπες και επιρροές του Χρήστου έρχονται από τα χώματα του Seattle. Ονόματα όπως Alice in Chains, Faith No More, The Cult, The Doors, Tea Party, Soundgarden, Monster Magnet αφήνουν τα ίχνη τους στο πέρασμα των κομματιών του LOOM.
11 πολύ δυνατά κομμάτια δεν τα λες και λίγα! Ακόμα και αν κάποια από αυτά κυλούν σε πιο αργούς ρυθμούς, ο όγκος τους είναι τόσο μεγάλος που νιώθεις τις μελωδίες να σε τραβούν με βαρίδια στο έδαφος. Πολύ καλή παραγωγή επίσης από τον Vangelis Georgantzis.
Μέσα από όλα τα κομμάτια αν θα μπορούσα να ερωτηθώ ποιες ήταν οι πιο δυνατές τους στιγμές θα μπορούσα να απαντήσω τα:

Rain – Persephone – Sirens – Questions – Legend – Little Story και Ophelia. Βλέποντας λοιπόν ότι πάνω από το μισό άλμπουμ είναι τα high lights καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν είναι στην τύχη.
Τα φωνητικά βγαίνουν από τον Tsantalis Chris ( Τσαντάλη Χρήστο) και η μουσικές ζωγραφίζονται από τον Apostolopoulos Kostas (Αποστολόπουλο Κώστα).
Πίσω από τα Sirens και Little Story στα backing vocals βρίσκεται το λαρύγγι του Craig Walker (ex-Archive).
Στην παραγωγή δε του Ophelia ο γνωστός Johnny Bacolas (Second Coming - Alice in Chains) στα London Bridge Studios του Seattle.
Το μέλλον ταραχώδες και γεμάτο εκπλήξεις θα έρθει από τα παιδιά από την Αλεξανδρούπολη αφού ετοιμάζουν μια συλλογή φόρο τιμής στους Νightstalker και που ένα κομμάτι από αυτήν θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβρη στο Metal Hammer.
Ένα cover πάλι πάνω στο Gardenia των Kyuss θα λάβει χώρα, όσο εν τω μεταξύ κάνουν ενέργειες για μελλοντική συνεργασία με τον Johnny Bacolas..ξανά!
Αν όλα τα παραπάνω σας εντυπωσίασαν δεν έχετε να ακούσετε και το LooM που βρίσκεται στην διάθεση σας στο Bandcamp στο παρακάτω link.
https://inkmusic5.bandcamp.com/album/loom

Και στο link που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το Little Story (με lyrics από το y-tube)
https://youtu.be/Z6PgeyVCcYQ

Band line-up:

Chris Tsantalis (vocals)
Kostas Apostolopoulos (guitars)
Stavros Tsantalis (drums)
Dra (bass)

Εν κατακλείδι οι γερές προαναφερθείσες στιγμές των ΙΝΚ αφήνουν την υπόσχεση για ακόμα μεγαλύτερες δημιουργίες αφού οι δυνατότητες που έχουν ίσως να μην έχουν εμφανιστεί ακόμα στην ολότητα τους.

 

 

Read 562 times