Libido Fuzz - A Guide Into Synesthesia (Pink Tank Records)

Tuesday, 14 February 2017 16:54
Published in When Hard Gets Heavy

...Ένα απέραντο μακρινό ταξίδι στις άπειρες αισθήσεις...

Ξαφνικά την άκουσα ένα βράδυ και χωρίς προειδοποίηση να μου χτυπάει στο mail και την υποδέχτηκα την κοπελιά (από το εξώφυλλο του A Guide Into Synesthesia) τι να έκανα? Ευγένεια πάνω από όλα.
“Περάστε” της είπα και αφού την έβαλα να καθίσει αναπαυτικά στο streaming την άφησα να μου εκφράσει τα “έσω” της.
“Βασικά, θα ήθελα να σας μιλήσω” μου είπε, “αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερα να σας τα πω με νότες, με μουσικές γιατί έτσι θα με 'νιώσετε' καλύτερα. Δεν θα ήθελα να με διακόψετε, θα ήταν καλύτερα να με 'ακούσετε' και ότι απορία η ερώτηση έχετε να μου την κάνετε στο τέλος.”
Τοποθέτησα τα ακουστικά μου στο στόχο τους και με ένα νεύμα της έδωσα το οκ να ξεκινήσει.

“Τρία παλικάρια με έχουν προορίσει για να σας εμπιστευτώ τον οδηγό της συναίσθησης ή της απόλυτης άφεσης αυτών.
Έρχονται από το Bordeaux της Γαλλίας και είναι οι Rory O'callaghan (Bass), Thibault Guezennec (Drums) και Pierre-Alexis Mengual (Vocals/Guitar).

Δεν έχουνε μακρύ παρελθόν αφού μόλις το 2012 δημιουργήθηκαν, το 2015 έβγαλαν το πρώτους στούντιο άλμπουμ Kaleido Lumo Age και τον Μάρτη, τώρα δηλαδή (2017) κυκλοφορούν το A Guide Into Synesthesia.

Από την εμφάνιση μου και μόνο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι θα ακούσετε μέσα σε αυτό... Όχι? Χμ, μαντεύω από το βλέμμα σας ότι νομίζετε πως οι Libido Fuzz είναι άλλο ένα μουσικό σχήμα του σωρού εεε? Όχι λοιπόν, μπορώ να σας διαβεβαιώσω και για την διαφορετικότητα τους όσο και για τις συνθέσεις τους. Είναι ικανοί να σου τινάξουν το μυαλό. Δεν παίζουν απλή ψυχεδέλεια. Θα σας πω εγώ λοιπόν. Hard Rock Psychedelic Boogie... αυτό είναι. Συνδυάζουν τα κλασσικά στοιχεία της καλύτερης ψυχεδελικής μουσικής από τα τέλη '60 και αρχές ΄70 με το βάρος ενός πολύ σκληρού Blues φορτίου.
Στο Violence Of The Sea μπορείς να νιώσεις κατάσαρκα τις Sabbath-ικές επιρροές αλλά εξίσου έντονα μπορείς να αισθανθείς τη νεκρανάσταση του Jim Morrison σε αφηγηματικό παραλήρημα στο Clouds And Birds. Ναι, τέτοια και άλλα πολλά.
Τρία άτομα μόνο και μπορείτε να διαπιστώσετε πόση ενέργεια και βαρύτητα συνάμα εκτοξεύουν.

Ένας κιθαρίστας που παίζει τα πάντα και που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή βγάζοντας ταυτόχρονα και “ελεύθερα” φωνητικά χωρίς καμία διάθεση για καλλιτεχνική και λουστραρισμένη απόδοση, ένας ντράμερ που πυροβολεί ακατάπαυστα και ένας μπασίστας στην οπισθοφυλακή.
Λένε μάλιστα πως η παρουσία τους στη σκηνή είναι εκπληκτική. Έχουν παίξει με μπάντες όπως οι Kadavar, The Machine, Sungrazer και Mars Red Sky σε όλη σχεδόν την Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία.
Στο cd μόνο θα συμπεριλαμβάνονται και τα The Countryside και The Call Of The Wild τα οποία έχουν γεύσεις αυτοσχεδιασμού. Κοιτάξτε όμως σε τι άλλη μορφή θα εκτεθούμε.

VINYL:
500 copies total
100 copies innocent white wax
100 copies seductive purple wax
300 copies black soul wax
*350g heavyweight cover
all incl. download code
all on 180g heavyweight vinyl
CD:
500 copies
Jewel Case
4 page booklet
... θα μας φάνε οι δρόμοι ένα πράμα...

Το θέμα είναι πως ο ήχος τους είναι ένα βαρύ κύμα που μπορεί να σε οδηγήσει και σε σύγχυση. Στρεβλώνουν τον χωροχρόνο της δικής τους πραγματικότητας και γυρνούν το χρόνο αργά πίσω προς τη γέννηση.
Σε μαγνητίζουν στα όνειρά τους και σε προσκαλούν να αφεθείς στα χρώματα που ακούς.
Είναι ένα βαρύ κρουστικό κύμα που με την ασάφεια των οργάνων μπορεί να σε εκτινάξει.

Η ηχογράφηση του άλμπουμ αυτού μέσα σε τρεις μέρες αποτελεί μια πραγματική και μοναδική είσδυση στην βαριά ψυχεδέλεια από το τρίο από τη Γαλλία....
Νομίζω πως σας έδωσα αρκετές πληροφορίες με σκοπό και μόνο να σας βάλω και εσάς σε αυτή τη διαδικασία της αχαλίνωτης και ξέφρενης περιπέτειας.
Μεταδώσετε το μήνυμα μου, σας αφήνω τη συνέχεια”...

Δεν είχα ερωτήσεις, ούτε απορίες...

Ο ήχος σταμάτησε, τα ακουστικά κατέβηκαν, το φως θα κλείσει και θα ξαναρχίσουν όλα αυτά σε κάποιους άλλους παράλληλους τόπους, διαφορετικές στιγμές αλλά με την ίδια ξανθιά κοπελιά να αφηγείται για τους Libido Fuzz.

 

Read 505 times