DANKO JONES – Wild Cat ( AFM records)

Friday, 10 March 2017 14:20
Published in When Hard Gets Heavy

Πότε ήταν που τα λέγαμε για τον Danko Jones! Συγκεκριμένα πρόκειται για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το Project των Iron Magazine ,αν θυμάσαι, σε πρόσφατη κριτική μου.

Για τον εν’ λόγω κύριο τα είπαμε ,το πόσο δημοφιλής και πετυχημένος είναι στη πατρίδα του ,στο Καναδά ,τα πόσα βραβεία και charts έχει “χτυπήσει’’ ολ’ αυτά τα είκοσι χρονιά και πλέον χρόνια της καριέρας του ( από το 1996 που ξεκίνησε πολύ νεαρός τότε)

Η έκδηλη αγάπη του για το ευθύ hard & rock ,ειλικρινά δεν υπάρχουν όρια στον μουσικό ορίζοντα των Danko Jones.

Συμπληρώνοντας δύο χρόνια από την τελευταία του δουλειά με τίτλο “Fire Music” μαζί με το ζωντανά ηχογραφημένο “Live at Wacken», έχουμε και πάλι την επιστροφή και μάλιστα σε μεγάλα κέφια που δείχνει για τα καλά τα «νύχια» του με το “ Wild Cat”, όνομα και πράγμα!

Από τις πρώτες έντονες νότες αυτό που ξεχύνεται από τα ηχεία σου είναι μόνο καλό, μα πολύ καλό, ποιοτικό και δυνατό “Rawk”!
Ακριβώς αυτό που περίμενε κάθε οπαδός των D.J κι όχι μόνο κιθάρες ηχηρές που βρίσκουν κατευθείαν το στόχο, ρυθμούς και groove που σίγουρα έχεις ακούσει χίλιες φορές, όμως τόσο καλά παιγμένες, λίγες φόρες, η άρτια παραγωγή που ανεβάζει ακόμα πιο πολύ το πήχη και η χαρακτηριστική φωνή του Jones είναι το κερασάκι στην εκρηκτική αυτή τούρτα.

Υπάρχει και αυτό το διάχυτο Thin Lizzy άρωμα όσο ποτέ άλλοτε…Άκουσε με την πρώτη ευκαιρία το «διαβολεμένα» όμορφο και εθιστικό “You are my Woman” που είναι αρκετό να σε κολλήσει στο τοίχο, λες και το πνεύμα του αθάνατου Phil Lynott ήταν παρόν καθ ‘ όλη την ηχογράφηση του.

Χωρίς υπερβολή θα λέγαμε ότι ένα μεγάλο μέρος του “Wild Cat” έχει εμπνευστεί από τους τεράστιους Lizzy. Aκόμα και το λιτό εξώφυλλο έχει πάρει κάτι τις από τα χρώματα των “Τhunder and Lightning”, “Black Rose”, “Jailbreak” και “Johnny the Fox”, ως και η φωνή του Danko και ιδιαίτερα ο τρόπος που εκφέρει τις λέξεις μαζί με τους ευφάνταστους στίχους είναι σήμα κατατεθέν Lynott!

Όμως για να αποφορτιστούμε και λίγο από την “tribute” ατμόσφαιρα ,υπάρχουν φυσικά και τραγούδια πάλι με τη γνωστή Danko Jones σφραγίδα που απλά σε καλούν σε ένα συνεχές groove και στιγμές που αγγίζουν ακόμα και τους συμπατριώτες τους Nickelback.

Υπάρχει όμως και το ομότιτλο “Wild Cat” που λες και παίρνει δυνατές τζούρες από τα ίδια βαριά τσιγάρα του Εddie Van Halen και ως δια μαγείας η φωνή και ερμηνεία του Danko μεταμορφώνεται σε “Diamond Dave” πίνοντας φυσικά “Canadian Dry” αντί για Tennessee whiskey.
Έχει και κάτι από τη σπιρτάδα του “Stone Cold Crazy” των Queen. Tι άλλο να ζητήσει κανείς !

Σε γενικές γραμμές το “Wild Cat” όσο απλό ακούγεται, άλλο τόσο πανέξυπνα και με περίσσιο κέφι είναι δημιουργημένο, γεμάτο έμπνευση και πετυχαίνει διάνα το στόχο του, αν όχι κλασσικό, σίγουρα ιδανικό για όλες τις εποχές, για τις πιο καυτές και ξέγνοιαστες μέρες και νύχτες που έρχονται και φεύγουν και λειτουργεί κι ως το τέλειο αναλγητικό όποτε έχουμε τις “μαύρες” μας κι όχι μόνο γι’αυτό.

Να το πω κι έτσι απλά, είναι και κατά τη γνώμη μου από εκείνες τις “δισκάρες” που πρέπει κάποια στιγμή ν ’ακούσεις!

 

Read 480 times