THE ARISTOCRATS - You Know What...? (BOING Music LLC/2019)

Thursday, 13 June 2019 13:42

Let passion drive your profession!


THE ARISTOCRATS λοιπόν για 4η φορά κοντά μας, ευτυχώς. Γιατί τέτοια super-groups πρέπει να τα έχεις εκεί ψηλά... στον ουρανό. Όταν κιόλας έχουν και το πάθος και τον επαγγελματισμό ανυψώνονται μονομιάς κι αυθαίρετα.

Να ρίξουμε όμως μια ματιά σε αυτό το “Αριστοκρατικό” τρίο και την καθόλα αξιόλογη ιστορία τους.
Κιθάρα: Guthrie Govan (Steven Wilson, Asia/GPS, Hans Zimmer), μπάσο: Bryan Beller (Joe Satriani, Dethklok) και τύμπανα: Marco Minnemann (Steven Wilson, Joe Satriani, Steve Hackett).
Ρίχνοντας μια ματιά στη δισκογραφία τους μπορείς να καταλάβεις αμέσως πως δεν μας χτυπούν και πολύ συχνά την πόρτα εεε;
Έλα όμως που όταν επιστρέφουν της δίνουν μια και την ισοπεδώνουν και χωρίς προειδοποίηση...
Studio albums:
The Aristocrats
(2011)
Culture Clash (2013)
Tres Caballeros (2015)
You Know What...? (2019)

 

Το You Know What...? έφτασε και κυκλοφορεί και επίσημα στο τέλος του μήνα (Ιουνίου) και φέρνει το καλοκαίρι θες δεν θες.
Ένα άλμπουμ φρέσκο, εντυπωσιακό, αναγεννημένο, instumental, rock, neo-progressive, jazz fusion και ότι περίτεχνο και απλό, εντυπωσιακό και απελευθερωμένο θα το βρεις εδώ.
Η τέχνη και η ταχυδακτυλουργία σε απλότητα και εμπειρία.
Η έκπληξη και η πρόβλεψη. Η απαλότητα και η βαρύτητα. Η έκφραση και το ντελίριο.
Όλα αυτά βγαίνουν από το υπέροχο αυτό τρίο που δεν διστάζει να εκθέσει την εμπειρία χρόνων, τις εμπνεύσεις και τις επιρροές τους στο καινούργιο αυτό το απρόβλεπτο μουσικό δημιούργημα.
Εννέα τα κομμάτια του άλμπουμ και πιστέψτε με, το γεμίζουν γενναιόδωρα. Μεγάλοι χρόνοι διάρκειας και γεμάτα... πολύ γεμάτα μουσικές. Όμορφες μελωδίες που δεν διστάζουν να παίξουν ολοφάνερα με διαθέσεις και καταστάσεις. Το δισκάκι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Μάλλον τυχαίο δεν είναι ότι κυκλοφορεί και την πιο κατάλληλη εποχή.
Εθιστικές γκρουβιές, απερίγραπτες μουσικές εναλλαγές, τζαμαρίσματα ατέλειωτης φαντασίας. Πειραματισμοί και περάσματα σε γραμμές πεπατημένες και μη.
Αριστουργηματικά τα The Ballad Of Bonnie And Clyde και Last Orders !!!
Αυτή είναι η “Αριστοκρατία” των Govan - Beller - Minnemann.

 
Τα παλικάρια βγαίνουν συνέχεια στους δρόμους. Οι συναυλίες τους γεμίζουν από κόσμο και όταν δεν είναι μαζί ασχολούνται με τα προσωπικά τους σχήματα και άλλες συμμετοχές εδώ κι εκεί. Όταν όμως βρεθούν μαζί το διασκεδάζουν πολύ και κάνουν τουρνέ μέχρι τελικής πτώσης.
(Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2016 έπαιξαν... India, Bangladesh, Nepal, Thailand, Hong Kong, Taiwan, Japan & Australia.)
2019-2020 έχουμε World Tour, που ξεκινάει από USA και Canada κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έπεται συνέχεια. Κουράγια να ‘χεις!

“A rowdy democracy of musicianship.”

Η κιθάρα του Govan είναι τόσο χαρακτηριστική, τόσο μοναδική που -από τα πιο απλά σημεία μέχρι τα πιο ήσυχα, από τις μελωδίες μέχρι και τις παραμορφώσεις- σε περνάει στεγνό απέναντι.
Ο Beller μορφή αναγνωρισμένη και από τοBass Player Magazine” και από μας, αγαπημένος της καρδιά μας. Εκπληκτικό και επίσης χαρακτηριστικό παίξιμο.
Όσο για τον Κο Minnemann τι να πω; Δεν θέλει συστάσεις. Μόνο να τον ακούσεις (και αν είσαι τυχερός να τον δεις) πως οργώνει θα καταλάβεις γιατί τελικά για άλλη μια φορά τα “τρίο” κάνουν τις μεγάλες διαφορές. Θες παραδείγματα;

It’s not just fusion. It’s not just shredding. It’s not even meant to be taken seriously at times. It’s just the sound of three guys who did a single pickup gig and suddenly discovered they had something musically deep going on together…along with a propensity for employing R-rated song titles.
So what do you call an act like that?
The Aristocrats.”
-Guthrie Govan


Κάπου εδώ αφήνω τα λόγια, εσείς παρατάτε το διάβασμα και πάτε να βρείτε πηγές να ακούσετε ένα από τα πιο όμορφα και καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που διανύουμε. Σίγουρα θα πρέπει να τοποθετηθεί στη δισκοθήκη αυτό.
And, you Know What...?
Ακούστε το δυνατά, ενοχλήστε τους γείτονες. Καλοκαιράκι είναι, έχετε καιρό για χειμερία νάρκη... wink
 
Eleni Liverakou Eriksson (ECLECTIC SHADOWS team)
Read 270 times