SUN OF THE SLEEPLESS – “To The Elements” (Prophesy - 2017)

Wednesday, 13 September 2017 06:00

Αρχοντιά και μεγαλείο.

Κυκλοφόρησε μέσα στο Kαλοκαίρι. Ένας δυνατός αέρας ψύχους έρχεται από το Βορρά με σκοπό να δώσει το σήμα για το Φθινόπωρο, την πλέον παρεξηγημένη εποχή του χρόνου. Παραδέξου το. Σου έχει λείψει….

Το προσωπικό σχήμα του αρχηγού και σύνθετη των EMPYRIUM και THE VISION BLEAK, Schwadorf (aka Markus Stock) με το δεύτερο album τους είναι εδώ για να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά.
Επτά συνολικά συνθέσεις περιέχει το “To The Elements” με καταπληκτική παραγωγή. Πολύ υψηλή συνθετική ικανότητα που απομακρύνεται σε μεγάλο βαθμό από την αρχαϊκή μονότονη Black Metal παιδεία.
Προσεγγίζει με ευκολία τους ακροατές που λαχταρούν την ανιδιοτελή και πλουσιοπάροχη ακουστική απόλαυση για μουσική φτιαγμένη να αντέξει στον χρόνο. Αρκεί να πατήσεις το βελάκι και το ταξίδι ξεκινά.

“The Burden” και ανοίγει τον δίσκο επιβλητικά και το πρώτο συναίσθημα που θα νιώσεις είναι το ψύχος αλλά και η επική ατμόσφαιρα. Μια άπιαστη μελωδία πάει το κομμάτι σε άλλη διάσταση. Είναι μια (ας το πούμε) εισαγωγή προς τον ακροατή για να εμπεδώσει το κλίμα που θα συναντήσει παρακάτω.
Το ανατριχιαστικό μπάσιμο του “Motions”. Είναι αδύνατον να απεμπλακείς από την δύναμη της μουσικής που θα ακούσεις εδώ. Βαριά riffs και γρήγορο drumming μαζί με την μελωδία σφυρηλατούν ένα αριστουργηματικό τραγούδι. Ουσιαστικά το εναρκτήριο του δίσκου. OPETH, EMPEROR, DARKTHRONE, παλιοί ULVER, ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ και οι αρχαίες ANATHEMAτισμένες “κατάρες”.

Έχουμε ξεφύγει από τα στενά όρια του Black Metal. Άλλωστε ο Markus είναι γνωστό ότι δεν οριοθετεί την μουσική του αλλά προσπαθεί όσο γίνεται να βγαίνει πιο ουσιαστικός. Για παράδειγμα το “The Owl”. Η εισαγωγή του στοιχειώνει τα πάντα. Για δυο λεπτά νιώθεις ασφυξία ώσπου να έρθει η λύτρωση. Ένα γρήγορο riff με αλλαγές θα σε ανταμείψει. Αριστουργηματικό κομμάτι με έξυπνα περάσματα από την σκιά στο φως και πάλι πίσω.
“Where In My Childhood Lived A Witch” Η δύναμη των δικών μας ROTTING CHRIST σε συνδυασμό με την τεχνική του μαύρου των τεράστιων IN THE WOODS... ζουν εδώ. Τουλάχιστον αυτά τα δυο συγκροτήματα μου έρχονται στο μυαλό ακούγοντας προσεκτικά το τραγούδι αυτό. Απίστευτος συνδυασμός και ένα από τα κορυφαία τραγούδια στον χώρο για φέτος.

Και ξαφνικά νύχτωσε με ολόγιομο φεγγάρι και γύρω-γύρω σύννεφα. “Forest Crown”. Μυσταγωγία. Ποιητική μαύρη παραδοσιακή ιεροτελεστία. Κατά κάποιο τρόπο πρέπει να φύγουμε από αυτό το μέρος γιατί παραμονεύουν κίνδυνοι. Ελκυστικό αλλά το φοβάσαι παράλληλα για κάποιο άγνωστο λόγο.
Το “In The Realm Of The Black” είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει φέτος στον χώρο του Black Metal. Το ξύσιμο στις κιθάρες άπιαστο. Οι ταχύτητες ανεβαίνουν πάλι. Θα το νιώσουν και αυτοί που δεν ασχολούνται με το είδος. Το κομμάτι αυτό θα μπορούσε να προσηλυτίσει και νέους οπαδούς που μέχρι τώρα δεν είχαν την διάθεση να το κάνουν. Η μαύρη πλευρά της μουσικής μας και η φλόγα της. ΔΙΑΜΑΝΤΙ!!!
“Phoenix Rise”. Αν αυτό δεν είναι Heavy Metal τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να είναι. Επιτέλους δεν μπορούμε πια να αφήσουμε τους εαυτούς μας ελευθέρους να αφουγκραστούν χωρίς παρωπίδες την μουσική? Ένα εκκωφαντικό τελείωμα για έναν άψογο δίσκο. Η διάρκεια του είναι μικρή αλλά όμως η ουσία είναι αυτή που μετρά.

Ένας τέλειος δίσκος που όταν γυρίσεις στην καθημερινότητα θα μπορεί να σταθεί για ατελείωτες ώρες ως φίλος σου για την δύσκολη προσαρμογή στα δεδομένα του επερχόμενου Χειμώνα.
Και ξέρεις καλά τι εννοώ. Άσε τους άλλους να βλέπουν Survivor….
Εσύ επένδυσε τον ψυχισμό σου στους ήχους, ακούγοντας καλή σκληρή μουσική.

Αν ο William Shakespeare και ο J.R.R. Tolkien (βασικές επιρροές του Schwadorf στην θεματολογία του δίσκου) είναι υποδεέστεροι από τον οχετό που μας λανσάρουν τα ΜΜΕ τότε έχουμε πρόβλημα ως κοινωνία.


https://sun-of-the-sleepless.bandcamp.com/album/to-the-elements

 

 

Read 488 times