WOLVES IN THE THRONE ROOM- "Thrice Woven" (Artemisia Records - 2017)

Friday, 22 September 2017 20:30

ΕΠΟΣ!

Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να εξηγήσεις τα προφανή.

Η αλήθεια είναι πως η γλώσσα μας έχει πολύ πλούτο, και θα μπορούσα να αφιερώσω 4 σελίδες κείμενο, για να ευχαριστηθεί και ο Τσέλλος, αλλά θα σας σπαταλούσα πολύτιμο χρόνο από την πραγματική ουσία.

Σηκωθείτε από ντιβάνια, καρέκλες, γραφεία, κρεβάτια και ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ!!

Δεν χρειάζεται να κατέχετε πλήρως το back-catalogue των περίεργων Αμερικάνων, για να νιώσετε.
Τα 40κάτι λεπτά αυτού του άλμπουμ, θα σας μετατρέψουν σε αιώνιους ακολουθητές αυτού του φαινομένου.

Έχοντας μειώσει τις ταχύτητες σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ τους, και δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο ''post'' κομμάτι, δηλαδή στις ατμόσφαιρες, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα αποπνικτικό πλαίσιο ζοφερής μαυρίλας, πένθιμο και περιφερόμενο πάνω από συντρίμμια και στάχτες. Η τραγωδία με την πυρκαγιά στην Katabatik κατάληψη στο Οκλαντ, ένα χρόνο πριν, και η θλίψη της μπάντας για την απώλεια των φίλων τους, κάνει την εμφάνισή της σε κάθε στροφή αυτού του άλμπουμ, φυσικά και στο αφιερωμένο ''Angrboda'', αλλά γενικά το άλμπουμ είναι βαρύ.

Και επικό.

 

Από το εναρκτήριο ''Born from the Serpent's Eye'', στο mid-tempo ''The Old Ones Are With Us'' με το κεντρικό riff που θυμίζει My Dying Bride και τελειώνει δημιουργώντας ανατριχίλες, στο κατάμαυρο ''Angrboda'' και στα δύο κολλητά highlight (ιντερλούδιο και main track) ''Mother Owl, Father Ocean'' και ''Fires Roar in the Palace of the Moon'' (που μετατρέπουν έναν πολύ καλό δίσκο σε αριστούργημα διαχρονικής αξίας), όλο το δημιούργημα διακατέχεται από επικό και συνάμα μάταιο χαρακτήρα.

Σαν τις μάχες που δίνεις ξέροντας οτί θα χάσεις, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζεις, γιατί έτσι πρέπει.

Στα πιο τεχνικά σημεία, η δουλειά που έχει γίνει στις κιθάρες ξεχωρίζει, καθώς εκτός από το συνθετικό επίπεδο, αφήνουν ηχόχρωμα ευκρινές μεν, γεμάτο θειάφι δε.
Στα συν η διακριτική συνεισφορά στην ατμόσφαιρα, με την εκτεταμένη, αλλά χρήσιμη και τοποθετημένη μαεστρικά ύπαρξη των synths, που προσθέτουν σκοτάδι, στο ήδη βαρύ αποτέλεσμα.
Πολύ σωστή δουλειά και στην παραγωγή, με τα όργανα να έχουν ισορροπία και να επιτελούν με ακρίβεια το έργο τους, στην δημιουργία εφιαλτικών ατμοσφαιρών.

Εν κατακλείδι.

Οι Wolves in The Throne Room κατέχουν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ακραίου ήχου.
'Εδωσαν σάρκα και οστά στο δικό τους black metal όραμα, και δημιούργησαν ένα ολόκληρο υποιδίωμα, που έχει ακούσει πολλά και όχι άδικα πολλές φορές.
Σε αυτόν τον 6ο τους δίσκο, οι Αμερικάνοι συνεχίζουν το μοναδικό και μοναχικό ταξίδι τους, έχοντας ρίξει μια βόμβα όμως στα κεφάλια των πάσης φύσεως μεταλλάδων (και όχι μόνο).
Απευθύνονται σε όλους-ες, χωρίς να έχουν κάνει μισή παραχώρηση στον ήχο τους, και ελπίζω οτί θα φτάσουν στα αυτιά όσο το δυνατόν περισσότερων.

Δισκάρα για 10!

https://www.youtube.com/watch?v=OnLTFeiXiiA

 

 

Read 449 times