ABIGAIL WILLIAMS - Walk Beyond the Dark (Blood Music/2019)

Thursday, 28 November 2019 16:09

Το σωτήριο έτος 2019 δεν έχει τελειώσει ακόμα. Για να δούμε, τι άλλη έκπληξη μας επιφυλάσσει. Ποτέ μην σταματάς πριν ακούσεις τον ήχο της λήξης. Ακόμα και στις καθυστερήσεις όμως... 

 

Φέτος έχουμε μια επανάσταση στη μουσική. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο τι έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, ένας εν ενεργεία οπαδός τής μουσικής μπορεί εύκολα να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Ενώ ήδη προετοιμάζονται οι λίστες με τα καλύτερα και ποιοτικά, μήπως πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα;… ρωτώ!
Ή μήπως να τις καταργήσουμε και να τελειώνουμε μια και καλή;
Ποτέ δεν μου άρεσε αυτή η διαδικασία. Αφενός μεν, δεν είναι αντικειμενική 100% και αφετέρου είναι χρήσιμη μόνο σε αυτούς που βαριούνται να ψάχνουν και τα θέλουν όλα έτοιμα.
Ένα παράδειγμα στο τι θέλω να πω είναι και οι Αμερικανοί ABIGAIL WILLIAMS με το ολοκαίνουργιο πέμπτο τους album, Walk Beyond The Dark.
Ο Mariusz Lewandowski έχει επιμεληθεί το εξώφυλλο και όσοι δεν τον γνωρίζεται είναι από τους κορυφαίους ζωγράφους στο αντικείμενο του. Με τα αριστουργήματα του, πραγματικά σε παγιδεύει στον κόσμο του. Τρομακτικός αλλά και φανταστικός ο τρόπος που οδηγεί τα μάτια και την σκέψη σου όταν κοιτάς έναν πίνακα του. Ένα τέτοιο εξώφυλλο θα μπορούσε να ντύνει ένα από τα καλύτερα black metal albums για φέτος.
 
 
Και ναι, οι ABIGAIL WILLIAMS φέρνουν στο φως τής μέρας έναν δίσκο που θα ζήλευαν οι Σκανδιναβικές χώρες και όχι μόνο. Η πρώτη σου επαφή θα είναι το κολοσσιαίο θέμα στις κιθάρες του I Will Depart και η όρεξη του συγκροτήματος να παίξει με την ατμόσφαιρα ενός ψυχεδελικού χαλιού. Πειραματίζονται και επιτυγχάνουν σε αυτό τον τομέα. Οι αλλαγές πολλές και τα leads κάνουν το αποτέλεσμα να ακούγεται επικό και καθαρόαιμο.
Αυτή η διάθεση συνεχίζεται σε όλη την διάρκεια του Walk Beyond The Dark. Τo συγκρότημα πιέζει τον ακροατή να μένει στην δίνη των ευφάνταστων ενορχηστρώσεων του. Νέα στοιχεία σού παρουσιάζονται συνεχώς και σου κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο.

To τσέλο στο Sun and the Moon θα σπάσει την μονοτονία και δένει τόσο άρτια με τις black metal επιθέσεις.
Καθώς το ένα θέμα διαδέχεται το άλλο, αυτό που θα καταλάβεις είναι ότι η δουλειά στον τομέα τής παραγωγής είναι άψογη.
Ο Ken Sorceron (κιθαρίστας και front-man) πρέπει να πάρει τα εύσημα γιατί αναδεικνύει το ταλέντο των μουσικών που κατ’ εμέ κυκλοφορεί τον καλύτερο δίσκο της δεκαπεντάχρονης καριέρας τους.
Άξιο αναφοράς και το αξιοσημείωτο όλων θα πρέπει να είναι και ο στόχος των τριών μουσικών στο να γράψουν συνθέσεις που να μην κουράζουν τον οπαδό του είδους. Η προοδευτική τάση είναι ολοφάνερη. Εδώ η πρόοδος δεν είναι η ακατάσχετη χρήση του πολύπλοκου αλλά η συγκρατημένη αλληλουχία των μουσικών τάσεων.
Μην φοβάστε να επιχειρήσετε ακροάσεις. Η δίκαση και το ξύσιμο πέφτει σύννεφο. Θα αγγίξει όχι μόνο τους οπαδούς τού είδους αλλά και όλους τους υπόλοιπους που δεν τους ενοχλούν τα σκισμένα φωνητικά.
 
Bildresultat för abigail williams band
 
Τρανό παράδειγμα όλων αυτών στο Into the Sleep γίνεται του κουτρούλη ο γάμος. Χειμαρρώδες λυσσαλέο black metal χωρίς δισταγμούς και αναστολές. Η ανατολή τής νέας δεκαετίας είναι τόσο κοντά και η παγκοσμιότητα τής μουσικής τείνει να γίνει ο προπομπός εξελίξεων. Είναι η απόλυτη κυρίαρχη στον εσωτερικό κόσμο των απανταχού οπαδών - ανθρώπων. Η επανάσταση θα έρθει εκ των έσω και όχι από μαριονέτες των πολίτικο-γεωγραφικών απάνθρωπων πρακτικών.
Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει και αυτό που παρατηρούμε δεν μας αρέσει καθόλου. Αυτό που μας προσφέρει η μουσική είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός ακμάζει μόνο εν καιρό ειρήνης. Η ελεύθερη έκφραση μόνο μέσω αυτής μπορεί να καρποφορεί. Όλοι οι υπόλοιποι ας διαβάσουν καλύτερα την ιστορία και τα κατορθώματα της ανθρωπότητας τού σκοταδισμού.
 
Οι ABIGAIL WILLIAMS έρχονται με τον πέμπτο τους δίσκο να κάνουν ανατριχιαστική την μέρα σου και να σου θυμίσουν λίγο τον λόγο που αγάπησες αυτήν την μουσική. Ένας αξιόλογος δίσκος μόλις κυκλοφόρησε. Πραγματικά δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη και η δική μου μέρα.
Μακριά από την πίκρα και τον σπαραγμό που ζούμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Αφιερώστε χρόνο στην μουσική και θα ανταμειφτείτε.
 
 
Track list:
I Will Depart
Sun and Moon
Ever So Bold
Black Waves
Into the Sleep
Born of Nothing
The Final Failure
 
Band members:
Ken Sorceron: Vocals, Guitar
Bryan O'Sullivan: Bass
Mike Heller: Drums
 
 
 
 
Halo of Thorns (ECLECTIC SHADOWS team)
Read 434 times