SLAUGHTER MESSIAH – Cursed To The Pyre (High Roller Records/2020)

Wednesday, 05 February 2020 15:22
Συντάκτης:

Καταιγιστικό old school Death Metal με Black επιχρίσματα. Αν είχε κυκλοφορήσει δύο δεκαετίες πριν, πιθανά σήμερα να αποτελούσε ένα από τα must have του ιδιώματος ... συνεπώς αξίζει προσοχής!

 

Οι Βέλγοι Slaughter Messiah υπάρχουν τύποις από το 2008 και μάλλον επί της ουσίας από το 2011. Τους λόγους για τους οποίους χρειάστηκαν γεμάτα μια δεκαετία για να καταφέρουν να ηχογραφήσουν το πρώτο πλήρες άλμπουμ τους, γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι και δεν είναι τόσο σημαντικό να τους μάθουμε (μακριά τα κουτσομπολιά από την στήλη μας!). Ωστόσο κατά την διάρκεια αυτών των δέκα ετών απασχόλησαν αρκετά τους ακραίους underground κύκλους με δύο demo και τρία συνολικά Ep's, οπότε συντήρησαν το όποιο ενδιαφέρον των οπαδών του Death/Black ιδιώματος γύρω από το όνομα τους ζωντανό.
Με διαμορφωμένο σταθερό line up από το 2015 και με μπροστάρηδες τους “παλιούς” Rod Iron Bitch Desecrator και L. Sabathan βγαίνουν από τα στενά όρια της πατρίδας τους μέσω της High Roller Records η οποία ανέλαβε την κυκλοφορία του παρθενικού τους άλμπουμ Cursed To The Pyre.
 
 
Το καλό της της υπόθεσης, όπως και τα ίδια τα μέλη της μπάντας αναφέρουν, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μεγάλη εξέλιξη στις τάξεις των Slaughter Messiah σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ένα ντεμπούτο άλμπουμ αντάξιο των προσδοκιών τόσο των ιδίων όσο και του κοινού τους. Ακούγοντας ξανά και ξανά το Cursed To The Pyre δεν μπόρεσα να μην συμφωνήσω με την παραπάνω “αλήθεια” και χωρίς υπερβολή είμαι πεπεισμένος ότι η δουλειά που παρουσιάζουν είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για επίσημα πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα. Πραγματικά και με βάση την όποια γνώμη μπορώ να εκφράσω, το επίπεδο των συνθέσεων του Cursed To The Pyre και οι εκτελέσεις τους αντιστοιχούν σε κυκλοφορίες συγκροτημάτων με επαγγελματική και όχι ερασιτεχνική εμπειρία δέκα ετών.
 
Βέβαια η παρέα των Slaughter Messiah χρησιμοποιεί τον απόλυτα ασφαλές δρόμο του old school Death Metal όπως αυτό εκφράστηκε από τα μεγαθήρια που έγραψαν ιστορία από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και τουλάχιστον μέχρι την ανατολή της νέας χιλιετίας (εξαιρούνται οι θεοί Death οι οποίοι πάντα προηγούνταν της εποχής τους και έδειχναν τον δρόμο στους υπόλοιπους). Η παρατήρηση αυτή δεν γίνεται για να μειώσει την αξία της ούτως ή άλλως πολύ καλής δουλειάς της μπάντας αλλά απλά για να οριοθετήσω το σημείο της επίσημης δισκογραφικής τους εκκίνησης. Έχουμε λοιπόν με το καλημέρα τοποθετημένο τον πήχη ψηλά και αντίστοιχα τις προσδοκίες για την συνέχεια.
 
Το Cursed To The Pyre αποτελείται από οκτώ κομμάτια καταιγιστικού πατροπαράδοτου Death Metal με Black επιχρίσματα τα οποία προέρχονται από το μακρινό παρελθόν των Slaughter Messiah. Όλες οι συνθέσεις στέκονται ισάξια σε ευθεία γραμμή και πραγματικά η επιλογή των καλύτερων στιγμών είναι καθαρά υποκειμενική. Κατά την ροή τού άλμπουμ και την επανάληψη της ακρόασης το αυτί εξοικειώνεται σταδιακά και είναι σε θέση να διακρίνει πολλά διάσπαρτα κλασικά Metal στοιχεία με κύριο εκφραστή τα κιθαριστικά θέματα, κάποιες επικές αναφορές ως προς την συνθετική αντίληψη και ακόμα ακόμα ορισμένα καλά κρυμμένα ψήγματα προοδευτικότητας.
Όλα τα παραπάνω αφήνουν φυσικά άριστες εντυπώσεις για καθεαυτό το άλμπουμ, όμως το κυριότερο είναι ότι φαίνεται πως η μπάντα έχει γερό μουσικό υπόβαθρο το οποίο εάν εκμεταλλευτεί σωστά μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη του Death Metal το οποίο παραδοσιακά θεωρείται από τα λιγότερο ευέλικτα και δεκτικά στην αλλαγή στον χώρο τού σκληρού ήχου.
 

Εν κατακλείδι, αν το Cursed To The Pyre είχε κυκλοφορήσει δύο δεκαετίες πριν, πιθανά σήμερα να αποτελούσε ένα από τα must have του ιδιώματος... συνεπώς αξίζει προσοχής! Όσο για το μέλλον των Slaughter Messiah προδιαγράφεται ευοίωνο εφόσον είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν το ίδιο δυνατά όπως ξεκίνησαν!
 
Tracklist: 1. From The Tomb Into The Void (4:38) 2. Mutilated By Depths (6:02) 3. Pouring Chaos (3:42) 4. Hideous Affliction (6:59) 5. Descending To Black Fire (5:12) 6. Pyre (5:30) 7. The Hammer Of Ghouls (4:46) 8. Fog Of The Malevolent Sore (5:46)
 
Line-up:
L. Sabathan - Vocals/Bass
Rod Iron Bitch Desecrator - Guitars
T. Exhumator - Guitars
J.B. - Drums
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 
 
Read 324 times