POLTERGEIST - Feather Of Truth (Massacre Records/2020)

Thursday, 04 June 2020 10:38
Συντάκτης:

Το Feather Of Truth είναι το πέμπτο άλμπουμ των Ελβετών techno-thrashers POLTERGEIST και το δεύτερο που μετράμε από την επανένωση τους το 2016, και μας έρχεται από την Massacre Records.

Γράφει ✍ ο Mike Korakis (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Αυτοί κι αν είναι ιδιάζουσα περίπτωση! Σχηματίστηκαν από τις στάχτες των speed metalers CARRION, αλλάζοντας το όνομα τους στο σημερινό. Από το 1989 έως το 1993 κυκλοφόρησαν 3 άλμπουμ και έπαιξαν με συγκροτήματα όπως Destruction, Kreator, Sodom, Tankard, Coroner, Whiplash, Hellbastard, Watchtower, Voivod, Rumple Militia και πολλά άλλα.
Ειδικά με τα Behind My Mask το 1991 και Nothing Lasts Forever το 1993, ανέβηκαν στο πάνθεον της thrash metal σκηνής, λόγω της τεχνοτροπίας και της αρτιότητας που περιείχαν!
Το Nothing Lasts Forever, δυστυχώς αποδείχτηκε και προφητικός τίτλος για τους ίδιους τους POLTERGEIST, γιατί μετά την τελευταία περιοδεία το 1993 με τους CORONER, η μπάντα διαλύθηκε και μετατράπηκε εν μέρει σε GURD (thrash/groove metal).
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2012/2013, τα αρχικά μέλη Marek Felis, André Grieder και V.O.Pulver συναντήθηκαν και συζήτησαν για τα παλιά χρόνια. Αφού άκουσαν τα παλιά τους αρχεία και δημοσίευσαν μια φωτογραφία στο Facebook, πολλοί άνθρωποι ζήτησαν άμεση επανένωση ...


Ο drummer Sven Vormann (Ex-Destruction, Megora) οργάνωσε τις πρώτες πρόβες. Σύντομα ήταν σαφές ότι η παλιά μαγεία επέστρεψε.
Στο πρόσωπο του Chasper Wanner βρήκαν τον δεύτερο κιθαρίστα, για να αναζωπυρωθούν από τις στάχτες!
Στις αρχές του 2016 ο μπασίστας Ralf Winzer Garcia (Requiem, Wolf Counsel) μπήκε στην μπάντα, λόγω της απόφασης του Marek να αποχωρήσει από το συγκρότημα. Επίσης ο Sven αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Drum-Maniac Reto Crola (Requiem, Wolf Counsel, Punish).
Το άλμπουμ της επανένωσης, Back To Haunt κυκλοφόρησε το 2016, οι POLTERGEIST ξαναβγήκαν για κυνήγι και όλοι εμείς οι υπόλοιποι κρυφτήκαμε στα λαγούμια μας! Ακούγαμε POLTERGEIST έπειτα από 23 χρόνια! Γροθιά στο πρόσωπο, αλλά από εκείνες που πραγματικά γυρνάς και το άλλο μάγουλο.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα και οι POLTERGEIST μας σφυροκοπούν ξανά με το Feather Of Truth, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον προκάτοχο του. Δεν αδειάζει τόσο εύκολα η φαρέτρα τους.
Το άλμπουμ ξεκινά με το καταιγιστικό Time at Hand και ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα αυτιά σου! Παραγωγάρα, τα leads ανοίγουν πυρ και η μάχη αρχινά. H γιορτή συνεχίζεται με το Saturday Night’s Allright for Rockin’ και ακούγοντας το, δεν θα διαφωνήσεις καθόλου. Ακολουθεί το ομώνυμο του άλμπουμ, Feather of Truth και είσαι σίγουρος πια, πως έχεις προσδεθεί στο άρμα των POLTERGEIST.
Από τα παλιά μέλη, εναπομείναντες είναι ο κιθαρίστας V.O. Pulver και ο τραγουδιστής André Griender! Ο V.O. Pulver ξυπνάει την ίδια την κόλαση με τις ριφάρες του, και η φωνάρα του André, πείθει τον καθένα, πως τα χρόνια που πέρασαν, τον άφησαν αλώβητο και διψασμένο! Ερπύστριες στο άρμα είναι ο δεύτερος κιθαρίστας Chasper Wanner (καταπληκτικός), ο μπασίστας Ralf Winzer Garcia και ο ντράμερ Reto Crola, καταστρεπτικοί και οι δύο!


Όλα τα τραγούδια είναι βόμβες ναπάλμ! Ενδεικτικά να αναφέρω τα Phantom Army, The Culling, Ambush, The Attension Trap, Thin Blue Line, Notion, το επιβλητικό The Godz Of The Seven Rays και να αφιερώσω το έπος Megalomaniac (for the sick Destruction feeling I get from it!), σε αρκετούς γνωστούς που ξέρω! Είχα πολύ καιρό να ακούσω τόσο υπέροχα σόλα, μελωδικά εκεί που πρέπει, και πορωτικά, εγκεφαλικά!

Τι να γράψεις για αυτούς τους μουσικούς;; Κουβαλάνε πολλά μεταλλικά χρόνια στην πλάτη τους, χρόνια καταρτίσεως των μουσικών τους οργάνων και μας ξαναδίνουν απλόχερα τον χάρτη, με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και από ποια σημεία κλειδιά, πρέπει να περάσουμε για να φτάσουμε στον πολυπόθητο προορισμό μας, το thrash metal... και για να φτάσουμε σε αυτούς! 
 
Tracklist
01 – Time At Hand
02 – Saturday Night’s Allright For Rockin’
03 – Feather Of Truth
04 – The Attention Trap
05 – Phantom Army
06 – The Godz Of The Seven Rays
07 – The Culling
08 – Megalomaniac
09 – Ambush
10 – Thin Blue Line
11 – Unholy Presence (Bonus Digipack)
12 – Notion (Bonus Digipack)
 
The Musicians
André Griender – Vocals
V. O. Pulver – Guitar, backing vocals
Chasper Wanner – Guitar, backing vocals
Ralf Winzer Garcia – Bass, backing vocals
Reto Crola – Drums
 
Social Links
 
 
Read 392 times