CAULDRON BLACK RAM – Slaver (20 Buck Spin/2020)

Wednesday, 10 June 2020 08:38

Βρισκόμαστε στο τέταρτο βήμα τής μπάντας από την Αδελαΐδα τής Αυστραλίας και η τάση τους να διακωμωδούν μαυρο-τρόπος τα πάντα, δεν λέει να σβήσει. Αν αυτό τους δίνει τέτοια έμπνευση, τότε σε εμάς δεν πρέπει να πέφτει λόγος. Απλά απολαμβάνουμε τις στιγμές.

Γράφει  ο Thanasis Tzelas (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Το black/death/heavy metal τους είναι προσιτό με την γενική έννοια του όρου. Η μουσική τους πηγάζει από έναν κλειστό χώρο με ενέργεια και δυσοσμία που εάν τύχει να περάσεις αμέριμνος από την πόρτα που στεγάζονται τα μαύρα όνειρα τους, τότε θα σε πάρει από την μούρη η μπόχα του ιδρώτα τους. Η αδρεναλίνη τους ποτίζει τους τοίχους και οι ενισχυτές βάλλουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι CAULDRON BLACK RAM δημιουργήθηκαν από πρωταρχικά μέλη των γνωστών αυστραλιανών συγκροτημάτων Mournful Congregation και Stargazer. Η ποιότητα των οποίων είναι αδιαμφισβήτητη και καταγεγραμμένη τα προηγούμενα χρόνια. Χρησιμοποιούν το όχημα αυτό για να ξεφεύγουν από τα κλειστά όρια που έχουν εγκλωβίσει τις μουσικές αρετές τους ώστε να παίρνουν και οι ίδιοι περαιτέρω ζωντάνια. Δυναμώνοντας τον ορίζοντα των γνώσεων τους ξεκαπνίζοντας έτσι όποια από τα όπλα τους έχουν μπουκώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ύστερα από το τελευταίο τους album Stalagmire, πέρασαν 6 χρόνια ώσπου ένιωσαν την ανάγκη να κυκλοφορήσουν νέο υλικό. Επηρεασμένοι από την μουσική κατάρτιση συγκροτημάτων όπως οι Aura Noir, Stargazer (ασφαλώς), Sempiternal Dusk, Coffins, Autopsy, Sacrifyx εσωκλείουν στο Slaver 10 τραγούδια για να υμνήσουν το underground προφίλ τους. Εναντίων αυτή τη φορά σε ότι σάπιο και πολεμοκάπηλο προσφέρει απλόχερα τον θάνατο και την καταστροφή στον πλανήτη. Εχθροί της άναρχης βίας και των όποιων σχεδίων κρύβονται πίσω από χειραγώγηση των μαζών. Τον ανθρώπινο πόνο απέναντι σε εκείνων των πραγματικών σφετεριστών και πραγματικών τρομοκρατών αυτού του κόσμου. Τα καμένα όνειρα όλων των αβοήθητων λεηλατημένων ονείρων για μια ήσυχα ειρηνική ζωή την οποία κάποιοι έκλεψαν, τσαλαπάτησαν και διέβρωσαν χωρίς επιστροφή.Το βάναυσο προσωπείο των CAULDRON BLACK RAM εξαπολύει μαζική ηχητική επίθεση με ένα χορταστικό album με τα βαριά θέματα, άλλοτε γρήγορα και άλλοτε αργά που έχουν την αχόρταγη πλεύση να γίνονται και πειραματικά μερικές φορές.
Οι αλλαγές πολλές και κρατούν το ενδιαφέρον κατά την ακρόαση. Μπορεί να ανήκουν στην φόρμα του ακραίου χώρου, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στον τρόπο που συνθέτουν.
Οι φωνητικοί βρυχηθμοί ξεστομίζουν την έχθρα με τον τόνο που απαιτεί μια τέτοια κυκλοφορία. Δεν είναι λίγες οι φορές που μου ήρθαν στο μυαλό οι συμπατριώτες τους και απλά τεράστιοι για τα γούστα μου Armoured Angel.
Το μπάσο μαζί με το drumming είναι γήινα πέρα ως πέρα μεταλλικά και δημιουργούν μια ας πούμε λασπώδη ατμόσφαιρα. Η ηλεκτρική ένταση τής κιθάρας με ορμή κτίζει riffs και leads κολλητικά σε μεγάλο βαθμό. Η ένταση ανεβαίνει όταν όλα τα όργανα μαζί, με ηχηρό τρόπο, κολάζουν τα αφτιά και μεταδίδουν ριπές οπλοπολυβόλου.

Βαρύ και ασήκωτο το νέο τους album, θα αρέσει σε όλους τους οπαδούς του ακραίου χώρου και πιστεύω ότι έχει όλα αυτά τα συστατικά για να γίνει απαραίτητο. Διαθέτει την δύναμη αλλά και τον λόγο που πρέπει να ακουστεί από πολύ περισσότερο κόσμο. Αυτό είναι το metal. Εναντίων όλων και χωρίς οίκτο.
Έτσι το μάθαμε και γι αυτό το αγαπήσαμε. Από μουσικούς με ταλέντο αλλά και θέληση για να είναι πάντα επίκαιρο και με στόχους.
Το Slaver θα είναι μέσα στα καλύτερα μου της χρονιάς και με το σπαθί του παίρνει και μια θέση στην καρδία μου. Προσφάτως κυκλοφόρησαν μαζί με τους Αμερικανούς αβυσσαλέους doomsters, Sempiternal Dusk ένα split e.p που και αυτό νομίζω πρέπει να αναζητηθεί κυρίως γιατί και αυτή η μπάντα από το Πόρτλαντ χρίζει θαυμασμού.

TRACKLIST:
1. Flame (5:34)
2. Smoke Pours From the Orifices Of The Crematory Idol (3:44)
3. Stones Break Bones (4:20)
4. Graves Awaiting Corpses (4:44)
5. His Appearance (1:47)
6. Whore to War (3:39)
7. Temples to Death (3:20)
8. Slaver (3:34)
9. The Pit (4:01)
10. His Exultance (1:28)

LINE-UP:
Alim (Rusted Rending Axes/Caller of Wild)
Gruesome (Gutted Wolf Bait Bass)
Esh (Unmerciful Pig Skin Battery /Unhinged Ululation)

CREDITS:
Cover Art by Misanthropic Art
Layout by Dan Capp
Additional art by Konstantyn Kopacz / Warhead Art
Recorded by Andy ‘The Smiter’ Kite
Mastered by Damon Good

 
Read 381 times