NEMESIUM – Continua (Black Lion Records/2020)

Tuesday, 16 June 2020 14:00
Συντάκτης:

Death Metal όπως πρέπει και ... ότι πρέπει!

Γράφει  ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Οι Αυστραλοί NEMESIUM από την Geelong τής Victoria μια πόλη 250.000 κατοίκων, παρουσιάζουν την πρώτη full length δουλειά τους.
Η μπάντα υπάρχει από το 2014 και έχει στο ενεργητικό της ένα E.p. το 2015 με τον τίτλο Sentient Cognizance. Έτσι σε σχετικά εύλογο χρονικό διάστημα και χωρίς να σπαταληθεί υπερβολικός χρόνος από την πλευρά της μπάντας, το Continua βρίσκεται διαθέσιμο σε όλες τις μορφές προς τέρψη των οπαδών του ακραίου ήχου αλλά και όσων αρέσκονται στις ποιοτικές γενικότερα δουλειές.

Οι NEMESIUM είναι σαφείς και ξεκάθαροι όσον αφορά την μουσική τους κατεύθυνση. Αυτή αρχίζει και τελειώνει εντός των πλαισίων του κλασικού Death Metal όπως αυτό καθιερώθηκε στην συνείδηση μας σε πρώτο χρόνο από την μεγάλη U.S. σχολή όσο και σε δεύτερο χρόνο από την Σκανδιναβική σχολή η οποία συνέχισε και ανανέωσε σε μεγάλο βαθμό το είδος.
Επίσης ορατά είναι και κάποια Black Metal ψήγματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν τον ήχο και το ύφος του άλμπουμ, αντίθετα το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον.


Συνήθως, όταν μιλάμε για κλασικό Death Metal αυτόματα γεννιούνται συνειρμοί και συγκρίσεις με τα μεγαθήρια που ηγήθηκαν του είδους και καθόρισαν όλη την μετέπειτα σκηνή και στις δύο άκρες του Ατλαντικού. Και από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ενσωμάτωση διαφορετικών και ετερόκλιτων στοιχείων προκειμένου να επιχειρηθεί κατά κάποιο τρόπο διαφοροποίηση, είναι αναπόφευκτη η κατά αντιπαράσταση εξέταση της οποιαδήποτε νέας δουλειάς, ανεβάζοντας σε υψηλό επίπεδο τον πήχη των προσδοκιών.
Το Continua είναι ένα άλμπουμ που μετά από ικανοποιητικό αριθμό ακροάσεων, τολμώ να πω ότι στέκεται αξιοπρεπέστατα και έχει χωρίς αμφιβολία λόγο ύπαρξης σε μια ενημερωμένη δισκοθήκη.
Οι NEMESIUM χωρίς να κάνουν κάποια εξεζητημένη υπέρβαση, αντιθέτως μένοντας προσηλωμένοι στις πατροπαράδοτες Death μανιέρες, δημιούργησαν ένα συμπαγές και στιβαρό άλμπουμ το οποίο περιέχει από ακατέργαστα άκρως brutal ξεσπάσματα, μέχρι prog και μελωδικές στιγμές, πάντα όμως εντός των “επιτρεπτών” ορίων.
Στιχουργικά τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι ρόδινα προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα θέματα περιστρέφονται γύρο από την μετάλλαξη του σύγχρονου κόσμου, τα δεινά και τα βάσανα που επιφέρουν οι επιλογές και η μετάβαση σε νέα εποχή με το κόστος σε ανθρώπινα θύματα να είναι φυσικά υπέρογκο...
Η σύνθεση της μπάντας είναι αυτή του ξεκινήματος εκτός της προσθήκης νέου μέλους στην θέση του μπασίστα το 2019. Η συνοχή που υπάρχει βγαίνει και στο άλμπουμ και οπωσδήποτε έχει μερίδιο ευθύνης στο εξαιρετικό Continua.
Οι Αυστραλοί διαθέτουν υψηλό βαθμό ωριμότητας για πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα και δείχνουν ότι γνωρίζουν που και με πιο τρόπο θέλουν να φτάσουν. Αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό στοιχείο που εάν συνεχίσει να υπάρχει, διασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό ένα επιτυχημένο μέλλον.Το Continua έχει αρκετά στεγανά και παράλληλα πολλές και ποικίλες “ρωγμές” στην ροή του που το καθιστούν άκουσμα και για ευρύτερο κοινό πλην των φανατικών της Death Metal σκηνής.
Οι NEMESIUM έκαναν μια πολύ καλή αρχή που ξεχωρίζει μέσα στον ανελέητο καταιγισμό κυκλοφοριών που δεχόμαστε. Ας τους υποστηρίξουμε όπως τους/μας αρμόζει...
Υποκειμενικά κορυφαίες στιγμές : Archetype, Annihilation Prophecy, The Fire and the Flesh, All for Them, Relive This Nightmare

Tracklist:
1. Antecedent 2. Archetype 3. Boudaryless 4. Annihilation Prophecy 5. Continuum 6. Virch 7. The Fire and the Flesh 8. Cloud Chaser 9. My Final Fight 10. The Down of Retribution 11. All for Them 12. Relive This Nightmare

Line-up:
Andrew Reid – Lead Guitars
Clint Williams– Vocals
Chris McEwin– Guitars
Justin Rhodes– Drums
Marcus Ritli- Bass

 
 
Read 249 times