INTERVIEW : MARTINA EDOFF

Saturday, 28 October 2017 16:29
Συντάκτης:
Published in Interviews

Με την κυκλοφορία του “We Will Align”, η Σουηδή frontwoman Martina Edoff «ωθεί» τον Δημήτρη Τσέλλο σε μια χαλαρή κουβεντούλα, που δίνει όμως το «στίγμα» της εξαιρετικής αυτής τραγουδίστριας…

Συνομιλεί ο Δημήτρης Τσέλλος

Γειά σου Martina! Είμαι ο Δημήτρης από το ελληνικό webzine Rock ‘N’ Roll Monuments. Πως είσαι; Συγχαρητήρια για το νέο σου δίσκο, θεωρώ πως είναι ο καλύτερός σου ως τώρα!

Γειά σου και σένα Δημήτρη και σ ’ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!

Πριν απ’ όλα, λίγες πληροφορίες για τη μπάντα σου. Ποιοι μουσικοί σε συνοδεύουν αυτή τη φορά;

Για το τελευταίο μου δίσκο, ζήτησα από τη μπάντα που ήταν μαζί μου στη τελευταία περιοδεία αν ήθελαν να λάβουν μέρος στις ηχογραφήσεις και μου είπαν το ναι! Καθώς είμαι μια solo καλλιτέχνης, δεν μπορώ να έχω πάντα τους ίδιους μουσικούς στο studio και στις περιοδείες καθώς έχουν και αυτοί τις δικές τους δουλειές. Στο νέο δίσκο συμμετέχουν οι Nalle Påhlsson, Stefan Bergström, Björn Höglund και ο Jona Tee που ανέλαβε και τη παραγωγή.

Πως είναι να συνεργάζεσαι με μουσικούς όπως οι Billy Sheehan, Erik Mårtensson και Jona Tee? Είναι δύσκολο να έχεις μαζί σου τόσο γνωστούς καλλιτέχνες;

Είναι υπέροχο να δουλεύεις με ικανούς μουσικούς αλλά και καλούς φίλους. Με τον Billy συναντηθήκαμε και γράψαμε μαζί ένα κομμάτι, όπως και με τον Erik. Με τον Jona δουλέψαμε μαζί στο δίσκο μου «Unity» και τον ρώτησα αν θέλει να αναλάβει τη παραγωγή του νέου album, έτσι γράψαμε και μερικά τραγούδια πριν μπούμε στο studio.

 

Τρεις προσωπικοί δίσκοι ως τώρα και το “We Will Align” ακούγεται το πιο rock απ’ όλα (σ.σ: «rocking one» συγκεκριμένα της είπα)! Ιδιαίτερα αν το συγκρίνουμε με το πιο country-rock ύφος του πρώτου σου με γενικό τίτλο “Martina Edoff”! Τι συνέβη? Τι σε έκανε πιο …επιθετική; 

Χαχαχαχα! Δεν είμαι επιθετική ως άτομο!! Αυτός ο δίσκος είναι ό,τι πιο κοντά στη μουσική που έχω στη καρδιά μου. Ακούω επιρροές από τη παιδική μου ηλικία, από τα 70´s, τα 80´s όταν ήμουν έφηβη... Μάλλον μου πήρε τρεις δίσκους να εκφράσω αυτή μου τη πλευρά...

Ιδανική αρχή με το “Turn Our Pages”, πολλά up tempo τραγούδια αλλά και υπέροχες μπαλάντες όπως τα “Face The Mirror” και “Brand New World”. Έχεις κάποιο αγαπημένο τραγούδι, ή όλα τα «παιδιά» σου είναι το ίδιο για σένα;

Δύσκολο πράγμα να ξεχωρίσεις και να διαλέξεις αγαπημένο τραγούδι Δημήτρη... καθένα από αυτά κάτι σημαίνει για μένα, οπότε μου αρέσουν εξίσου όλα!

Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σου Martina και να σου πω ότι το λεγόμενο “female fronted metal/rock” έγινε, στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον, βαρετό ... Τόσες μπάντες, τόσοι πολλοί καλλιτέχνες ... και στη πλειοψηφία τους μοιάζουν ίδιοι... Ποια είναι η άποψή σου; Και μιας και το έφερε η συζήτηση… ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες και συγκροτήματα; Παρακολουθείς νέες μπάντες και κυκλοφορίες ή είσαι περισσότερο, ας πούμε, "νοσταλγικό" πρόσωπο;

Αν με ρωτάς να ονομάσω συγκροτήματα, είμαι εντελώς χαμένη γιατί δεν ψάχνω για μπάντες! Αν ακούσω κάτι που μου αρέσει, συνεχίζω και το ακούω. FFM ή όχι δεν έχει σημασία για μένα εφ 'όσον είναι καλό! Πρόσφατα άκουσα Inglorious και μου άρεσαν πραγματικά!! Οπότε πρέπει να είμαι ένας από εκείνους που κολλάνε με το παρελθόν, και ακούω ακόμη αυτό που κάποτε πίστευα ότι ήταν το καλύτερο (σ.σ: ειλικρινέστατη) !

Δώσε μου πέντε ονόματα καλλιτεχνών που ποτέ δεν σταματάς να ακούς!

Μπορώ να σου πω ποιους θεωρώ πως ακόμη είναι κορυφαίοι, μετά από τόσα χρόνια! Whitesnake, Heart, Guns & Roses, Mr Big, Michael Jacksson.

 

Κι αν σε ρωτήσω ποιο θα ήταν το ιδανικό line up για ένα φανταστικό ή μη Festival, ποια ονόματα θα επέλεγες;

Όλοι οι καλλιτέχνες που παίζουν την ίδια μουσική με μένα θα αποτελούσαν ένα ιδανικό line up!

Οι καλύτερές σου στιγμές ως τώρα; Ειδικά σε περιοδεία!

Μου άρεσε πολύ η βόρεια αμερικανική περιοδεία που κάναμε το 2015. Είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω και πάλι, για να δω όλα αυτά τα μαγευτικά μέρη με το λεωφορείο, όταν ταξιδεύεις από δυτικά προς ανατολικά στις ΗΠΑ!

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Τι γνωρίζεις για την ελληνική rock και metal σκηνή;

Στην Ελλάδα έχω έρθει μόνο για διακοπές! Αλλά θα ήθελα πολύ να έρθω να τραγουδήσω εκεί… μόλις δεχθώ πρόταση, έφτασα αμέσως! Χαχα! Δες το και έτσι, θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθω και τους δικούς σας καλλιτέχνες.

Τα σχέδια σου για το μέλλον;

Εύχομαι η μουσική μου να με φέρει παντού όπου η rock μουσική εκτιμάται. Σε λίγο διάστημα έχουμε το HEAT Festival στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο. Μετά κάτι υπάρχει για το μέλλον, αλλά όλα είναι ακόμη ανοικτά, οπότε δεν μπορώ να σου πω τίποτα παραπάνω με σιγουριά.

Martina ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Δικές σου οι τελευταίες λέξεις!

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στη καλή μουσική, και ελπίζω τόσο εσύ όσο και όλοι σαν εσένα στην Ελλάδα να εκτιμήσετε το νέο μου δίσκο. Πραγματικά τον αγαπώ!

Read 701 times

Leave a comment