INTERVIEW: JOHANNES MICHAEL GUSTAF ECKERSTRÖM (AVATAR)

Tuesday, 05 July 2016 14:45
Published in Interviews

Η τελευταία κυκλοφορία Feathers & Flesh (για την οποία μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο site μας) των Σουηδών AVATAR κέντρισε το ενδιαφέρον του Rock 'N' Roll Monuments και έτσι προβήκαμε σε μια σύντομη συνέντευξη με τον frontman και vocalist της μπάντας Johannes Michael Gustaf Eckerström. Τον πετυχαίνουμε σε τουρνέ και στην κυριολεξία η επικοινωνία μας ήταν λιγάκι...τηλεγραφική! Πάμε όμως να δούμε τι καταγράφτηκε κάτω από Groove / Melodic / Death / Heavy Metal ήχους!

 

Ποια ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης για το άλμπουμ Feathers & Flesh?

Εκείνο που μας ενέπνευσε περισσότερο ήταν να βρούμε την επόμενη μεγάλη πρόκληση για μας. Μετά από αυτό υπήρξε μια προσπάθεια να πλάσουμε όλο το σύνολο των διαφορετικών επιρροών μας σε κάτι άλλο που τολμάμε να το ονομάσουμε το “δικό μας στυλ” και να πούμε μια ιστορία για τις ανθρώπινες εμπειρίες μέσα από το σκάφος μας με μυθικά, φανταστικά πλάσματα.

Προσωπικά αισθάνομαι ότι το άλμπουμ είναι πολύ καλλιτεχνικό. Πράγματι υπάρχουν ορισμένες επιρροές από Classic Rock και Metal μπάντες. Ποια ήταν η ισχυρότερη επιρροή σας?

Δεν υπήρχε μόνο μία. Ωστόσο, δύο βασικές αναφορές μας ήταν οι Queen και οι Beatles με τον όρο της διαφορετικότητας και πιστέψαμε πως θα μπορούσαμε να ταιριάξουμε τον ήχο της μπάντας μας με αυτή των ερμηνευτών.

“Feathers and Flesh” ... “Φτερά και Σάρκα”. Που θα μπορούσες να τοποθετήσεις τον εαυτό σου κατά κάποιο τρόπο, με την Κουκουβάγια ή το Γεράκι?

Πιστεύω πως ο εαυτός μου είναι ένα άθροισμα από αυτά τα ζώα. Πρόκειται για δυο διαφορετικές όψεις.

Στην σημερινή κοινωνία που ζούμε ποιος θα μπορούσες να πεις πως είναι η Κουκουβάγια και ποιος ο Αετός?

Οι άνθρωποι σκοτώνουν πολλά ζώα. Δυστυχώς. Θα ήταν ευλογία να μην συμβαίνει. Ότι αφορά την προσωπικότητά τους εύχομαι να μην μοιάζω με κανένα από αυτά τα δύο αλλά είμαι σίγουρος ότι είμαι και τα δύο.

Βλέπω από την σελίδα της μπάντας στο facebook ότι βρίσκεστε σε περιοδεία αυτό το διάστημα. Σε ποιο μέρος του κόσμου θα θέλατε πολύ να παίξετε? Και σχετικά με σένα, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη που επιθυμείς πραγματικά να βρεθείς?

Δεν κάνουμε διακρίσεις. Το μεγαλύτερο μου όνειρο όμως σήμερα σαν περιοδεία είναι ένα ταξίδι μέσα από την Αφρική. Δεν έχω ιδέα αν αυτό θα συμβεί ποτέ, αλλά θα το ήθελα πάρα πολύ!

Ο ρόλος του μπασίστα όπως ίσως όλοι γνωρίζουμε είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μιας μπάντας. Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε γιατί όλες αυτές – και δεν είναι λίγες – οι αντικαταστάσεις καθ' όλη την διάρκεια των AVATAR σαν μπάντα?

Αυτό συνέβαινε τα πρώτα χρόνια. Οι AVATAR δεν έχουν ηχογραφήσει ποτέ με κανέναν άλλον εκτός από τον Henrik. (Sandelin). Ξέρεις... τα περισσότερα παιδιά στην metal σκηνή δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο φοβερός είναι ο ρόλος του μπάσου, αλλά παίρνει λιγάκι καιρό ώσπου να βρουν το κατάλληλο. 

Σε ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες λίγο από τον χρόνο του πυρετώδες προγράμματος σου για αυτή την συνέντευξη. Σε σένα και στην μπάντα σου, σας εύχομαι καλή τύχη για το μέλλον. Δυο λέξεις πριν κλείσουμε για τους Έλληνες οπαδούς των AVATAR?

Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα.

Read 746 times

Leave a comment