MONSTER MAGNET, VOID DROID - Piraeus Academy, Αθήνα, 28 Μαΐου 2017

Wednesday, 31 May 2017 17:19
Published in Live Reviews

Η βραδιά δεν ξεκίνησε καλά μιας και πουθενά στην αφίσα δεν αναφερόταν ότι θα υπάρχει support με αποτέλεσμα να χάσουμε τους Πατρινούς stoners Void Droid!...

Γράφει ο Παναγιώτης Φουρκιώτης

Τώρα το τι περιμέναμε από τους Monster Magnet δεν περιγράφεται εύκολα μιας και είναι λίγο εκτός κανόνων ένα συγκρότημα που ο τελευταίος του δίσκος κυκλοφόρησε πριν τέσσερα χρόνια να κάνει περιοδεία. Ο Dave Wyndorf βέβαια δεν χωράει σε κανόνες και κουτάκια και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να πηγαίνετε στις συναυλίες του. Εκεί που τα περισσότερα stoner συγκροτήματα έχουν βαλτώσει με αποτέλεσμα όταν βγάζουν δίσκο να δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις τα τραγούδια, ο Wyndorf ρίχνει αφειδώς γενναίες δόσεις ψυχεδέλειας, metal, surf και ότι τού’ρχεται χωρίς να το πολυσκέφτεται. Οπως του βγει το κομμάτι και τα μυαλά στα κάγκελα. Η ανησυχία μας δεν είχε να κάνει με τη μουσική του όσο με τον ίδιο προσωπικά και την επίδραση των ναρκωτικών που τα τελευταία χρόνια ήταν έντονη.

 

Μια ματιά στη σκηνή και αμέσως ανακουφιστήκαμε, γιατί μας φάνηκε μια χαρά και τις παλιές κακιές μέρες φαίνεται ότι τις άφησε πίσω του. Το συγκρότημα δεμένο, κεφάτο και με τις πρώτες νότες του Dopes To Infinity ξεχάσαμε τους φόβους μας και αφεθήκαμε στα έμπειρα χέρια τους. Το Powertrip ήταν μόλις το τρίτο τραγούδι της βραδιάς που μας απογείωσε με όλο το κοινό να τραγουδάει το refrain : “I'm never gonna work another day in my life”. Φυσικό είναι σε μια χώρα που σχεδόν το 30% του πληθυσμού είναι στην ανεργία, αλλά ο συγκεκριμένος στίχος πιάνει όλα τα κοινωνικά και ηλικιακά στρώματα.

 

Σ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας στο πανί πίσω από το συγκρότημα έπαιζαν στην επανάληψη σκηνές από B – movies των 60ς και των 70ς και ο μόνος τίτλος που θυμόμαστε είναι το “Werewolves on Wheels” με θέμα –τι άλλο- Λυκάνθρωπους bikers! Λίγο πριν το συγκρότημα αποχωρήσει έπαιξαν το Spine Of God αλλά δεν έτυχε της αποδοχής που περίμεναν μιας και ήταν εμφανές ότι η πλειοψηφία του κοινού ήξερε το γκρουπ από το Powertrip. Εφυγαν για μερικά λεπτά και όταν γύρισαν μας χάρισαν τα χορταστικά Negasonic Teenage Warhead, Tractor και (μας) τέλειωσαν με το Space Lord με έναν Wyndorf να μας διδάσκει την ακριβή προφορά του motherfucker και σύσσωμο το κοινό να επαναλαμβάνει “SPACE-LORD-MOTHERFUCKER!!!”. Η όλη εμπειρία θα χαρακτηριζόταν και ως ικανοποιητική αν δεν είχαμε βρεθεί και σε άλλες συναυλίες των Monster Magnet. Η σχετικά χαμηλή προσέλευση κοινού οφειλόταν μάλλον στο ότι ήταν Κυριακή, ο ήχος από τα όργανα ήταν μια χαρά, δηλαδή όσο πρέπει δυνατά για να απολαύσεις τη μουσική χωρίς να κουφαίνεσαι, αλλά οι roadies μάλλον βαριόντουσταν στο sound check και τα φωνητικά ίσα που τα ακούγαμε στην πρωτη σειρά. Δεν μας χάλασε τίποτα και την άλλη φορά πάλι εκεί θα είμαστε.

SET LIST

Dopes to Infinity
Radiation Day
Powertrip
Mindfucker
Look to Your Orb for the Warning
Twin Earth
I Want More
Dinosaur Vacume
Spine of God
Encore:
Negasonic Teenage Warhead
Tractor
Space Lord

 

photos by Chris Kissadjekian / www.livephotographs.com 

 

Read 588 times

Leave a comment