RELEASE ATHENS FESTIVAL DAY ONE : ROYKSOPP, MODERAT, LARRY GUS AND THE RATTLER PROXY, ETTEN - Πλατεία Νερού, Φάληρο, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Tuesday, 06 June 2017 12:03
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

Η πρώτη μέρα του festival είχε προσανατολισμό στην ηλεκτρονική μουσική και κατάφερε να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό οπαδό της. Και η προσέλευση ήταν κατά πολύ παραπάνω του αναμενόμενου, δημιουργώντας στα δυο ξένα groups το αδιαχώρητο!

Περιγράφει επιγραμματικά ο Λευτέρης Τσουρέας

 

Η Etten είχε τη δύσκολη αποστολή να ξεκινήσει το festival. Στα μόλις 20 λεπτά που ήταν στη σκηνή, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την κινησιολογία της και τη φωνή της. Κρίμα που βγήκε πρώτη. Πιστεύω θα άξιζε να έβγαινε πριν από τα main acts της βραδιάς και όχι μπροστά σε πολύ λίγους πιστούς της, που αψήφησαν τον καυτό ήλιο για να τη χειροκροτήσουν. Μαζί της στα πλήκτρα ήταν ο Δημήτρης Μπόρσης και ο Μανώλης Ζαβιτσάνος.

 

Ο Μάκης Παπασημακόπουλος και ο Λουκάς Σαββίδης είχαν την τύχη να παίξουν για πολύ περισσότερο κόσμο. Η μπάντα τους, Rattler Proxy, για μισή ώρα έδωσαν μια γερή δώσει beat-άτου ηλεκτρονικού ήχου και βοήθησαν σημαντικά ώστε το κοινό να μπει γερά στο κλίμα της βραδιάς, που απαιτούσε χορευτικές φιγούρες!

 

Ο Larry Gus έζησε όσο κανένας άλλος μουσικός εκείνη τη βραδιά την παρουσία του στη σκηνή. Χόρευε διαρκώς εκστασιασμένος και ούρλιαζε σαν μανιασμένος στο μικρόφωνο. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να είσαι ολομόναχος στη σκηνή και να πρέπει να ρυθμίσεις τα ηλεκτρονικά σου beats με τα τύμπανα. Μόνο μελανό σημείο το κακόγουστο αστείο για τη δυσκολία στην αφόδευση, ενώ έχει πρόβλημα στην πλάτη. Το κατάλαβε και ο ίδιος ότι ήταν αποτυχημένο και ζήτησε συγγνώμη, αλλά μικρό το κακό. Κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα που είχε κατακλύσει την Πλατεία Νερού για να απολαύσει τους Moderat που ακολουθούσαν!

 

Εκπληκτικά projections και φωτισμοί στην εμφάνιση τόσο των Moderat όσο και των Rouksopp. Πραγματικά όσοι είμασταν εκεί απολαύσαμε μια υπερπαραγωγή όσον αφορά το stage show που ήταν χάρμα ιδέσθαι. Η ουσία, όμως, είναι η μουσική που έβγαινε από τα ηχεία και σίγουρα τα κατάφεραν άψογα αμφότεροι.

Οι Γερμανοί τίμησαν το υλικό τους από τη, σχεδόν, δεκάχρονη πορεία τους. O frontman τους, Sasha “Apparat” Ring, όποτε δεν πλαισίωνε στα πλήκτρα τους Gernot Bronsert και Sebastian Szary, ξεσήκωνε τον κόσμο. Το κοινό ήταν πραγματικά εκστασιασμένο με το συνολικό θέαμα και πραγματικά άξιζε κάθε δευτερόλεπτο της, σχεδόν 90λεπτης εμφάνισης τους. Άξιοι!

 

Οι Νορβηγοί headliners είχαν την τύχη να έχουν δύο εξαιρετικούς τραγουδιστές. Η Jonna Lee με τα φτερά της έδινε μια οπτική τελείως φουτουριστική στην εμφάνιση τους. Και η φωνή της ταίριαζε άψογα με την ηχητική τους που ξεσήκωνε και τον πλέον ανίδεο με τη μουσική τους. Και ο Jammie Irrepressible τα πήγε περίφημα, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα με τη μουσική τους. Ο Svein Berge και ο
Torbjorn Brundtland έδιναν στον κόσμο συνεχόμενα beats και hits όπως το “Eple”. Για 90 λεπτά ήταν η απόλυτη χορευτική μπάντα επί σκηνής.

Moderat και Rouksopp τα πήγαν περίφημα και δεν άφησαν ανικανοποίητο κανέναν από τους, σχεδόν, 7000-8000 που έδωσαν το παρών σε μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό!

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας

 

Read 1392 times

Leave a comment