DESERTFEST ATHENS / Radio Moscow, Graveyard, Colour Haze… - ACRO Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Friday, 13 October 2017 06:52
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε το αλλαγμένο πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του Desertfest.

Ανταπόκριση της Σοφίας Γεωργούση

Στη δεύτερη σκηνή λειτούργησε κλιματισμός ενώ ο κόσμος ήταν –τουλάχιστον- ο διπλάσιος συγκριτικά με την πρώτη ημέρα.

PUTA VOLCANO

Το φεστιβάλ, λοιπόν, άνοιξαν οι Αθηναίοι heavy rockers Puta Volcano στην κεντρική σκηνή γύρω στο ένα τέταρτο πριν τις 6 το απόγευμα. Παραδόξως, ο κόσμος ήταν αρκετός αν λάβουμε υπόψη ότι ήταν η πρώτη εμφάνιση της βραδιάς. Η ακουστική του χώρου καταπληκτική και η εντυπωσιακή φωνή της Lunas μας ταξίδεψε για άλλη μια φορά. Παρά την ύπαρξη ενός μικρού ατυχήματος επί σκηνής το οποίο καλύφθηκε άριστα, οι Puta Volcano είχαν μια αξιόλογη εμφάνιση.


 

UNDER THE SUN

Με δέκα λεπτά καθυστέρηση εμφανίστηκε η sludgerotic stoner μπάντα Under the Sun. Με επιρροές από τους headliners της προηγούμενης ημέρας Saint Vitus και άρωμα Danzig, οι Under the Sun που προέρχονται εξίσου από την Αθήνα, είχαν μια ολοκληρωμένη εμφάνιση. Κάπως «έπεσε» ενεργειακά το κοινό λόγω του χώρου, ωστόσο αριθμητικά υπερτερούσε κατά πολύ συγκριτικά με την πρώτη ημέρα του Desertfest.

 

SADHUS “The Smoking Community”

Πίσω στην κεντρική σκηνή και ώρα για τους Αθηναίους Sadhus που εμφανίστηκαν στην ώρα τους με ακρίβεια. Οι Sadhus διέθεταν δικό τους κοινό και κινήθηκαν στο είδος της sludge με stoner και black στοιχεία καθώς και έντονες επιρροές από τους Iron Monkey και τους Weedeater. Η δυνατή εμφάνιση των Sadhus ολοκληρώθηκε ένα τέταρτο πριν τις 8 το απόγευμα.

 

KRAUSE

Με μικρή καθυστέρηση έκαναν την εμφάνισή τους στη δεύτερη σκηνή οι Krause. Τετραμελής Ελληνική μπάντα στο είδος της noise rock με επιρροές από The Jesus Lizard των early 90s. Παρά τη δυναμική τους είσοδο, η ακουστική του χώρου δεν τους βοήθησε ενώ βρίσκονταν στην άτυχη θέση να συμπέσει κατά 20 λεπτά η εμφάνισή τους με τους headliners Radio Moscow, οπότε αρκετός κόσμος αποχώρησε.

 

RADIO MOSCOW

H ώρα είχε φτάσει 20:10 όταν στην κεντρική σκηνή ανέβηκαν οι Radio Moscow. Το συγκρότημα από το San Diego συγκέντρωσε τον περισσότερο κόσμο ως εκείνη τη στιγμή της ημέρας. Ψυχεδελικό blues με άρωμα της δεκαετίας του 60’. Οι Radio Moscow πέτυχαν μια δυναμική εμφάνιση ενώ ο drummer Paul Marrone κέρδισε τις εντυπώσεις με την τεχνική του. Τέλος, το κοινό ήταν αρκετά ενημερωμένο και θερμό απέναντί τους.

 

PLANET OF ZEUS

Έπειτα από μισάωρο, κατά προσέγγιση, διάλειμμα παρουσιάστηκαν στην κεντρική σκηνή οι Planet of Zeus. Οι Heavy metal κανόνες ηλέκτρισαν την ατμόσφαιρα. Ο frontman Μπάμπης Παπανικολάου εμφανίστηκε με σπασμένο χέρι, αποκαλύπτοντάς μας αργότερα ότι το χτύπησε σε έναν τοίχο. Ωστόσο, ο ίδιος ξεσήκωσε το κοινό όπως πάντα προσκαλώντας για συμμετοχή. Έντονη επικοινωνία, τρομερή ενέργεια και έντονη κινητικότητα και από τις δύο πλευρές. Όλοι σχεδόν σιγοτραγούδησαν με αποτέλεσμα οι Planet of Zeus να πραγματοποιήσουν μια εξαίρετη εμφάνιση.

 

ALLOCHIRIA

Τη σκυτάλη έλαβαν στο δεύτερο stage του Desertfest οι Αθηναίοι Allochiria. Το συγκρότημα του post-sludge είδους με έντονα metal και ψυχεδελικά στοιχεία μπορώ να πω με εξέπληξε ευχάριστα. Καταπληκτικός σύνθετος ήχος, μελωδικές πινελιές με επιρροές από Abramakabra αλλά πολύ ιδιαίτερος. Τα φώτα διατηρήθηκαν χαμηλά εντείνοντας τη σκοτεινή ατμόσφαιρα. Η frontwoman Ειρήνη, βρισκόταν ως επί το πλείστο πλάτη στο κοινό και η σκηνική τους παρουσία ξεχώρισε.

 

GRAVEYARD

Γύρω στις 11 πριν τα μεσάνυχτα έκαναν την εμφάνισή τους οι Σουηδοί πολυαναμενόμενοι headliners Graveyard. Το είδος που υπηρετεί το συγκρότημα; Κλασικό heavy rock στο πεδίο της blues με ψυχεδελικά στοιχεία. Ο Joakim Nilsson με τα άρτια υψηλά φωνητικά του μετέτρεψε αμέσως την ατμόσφαιρα σε ένα ενδιαφέρον μαγικό μουσικό ταξίδι. Οι Graveyard δικαιωματικά κέρδισαν τη θέση μιας από τις καλύτερες εμφανίσεις της βραδιάς με έντονη συμμετοχή από τη μεριά του κοινού που τους καταχειροκρότησε.

 

COLOUR HAZE

Η Γερμανική ψυχεδελικού τύπου stoner rock μπάντα Colour Haze έκλεισε το φεστιβάλ. Οι Γερμανοί, αν και εμφανίστηκαν με συνέπεια μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην κεντρική σκηνή, ήρθαν αντιμέτωποι με τεχνικά προβλήματα στον ήχο. Ξεκίνησαν και σταμάτησαν να παίζουν αρκετές φορές ενώ κάποια στιγμή ο frontman Stefan Koglek αποχώρησε από τη σκηνή για σύντομο διάστημα. Δεν το χειρίστηκαν ιδιαίτερα καλά παρόλο που το κοινό τους εμψύχωνε συνεχώς. Κάποιοι, μάλιστα, επιχείρησαν να τους μιλήσουν στα Γερμανικά. Τα προβλήματα επιλύθηκαν στη συνέχεια και το κοινό έμοιαζε ενθουσιασμένο παρά την κούραση διατηρώντας ενέργεια. Αξιοσημείωτη η φιγούρα του μπασίστα Philipp Rasthofer που έμοιαζε αμήχανος χειροκροτώντας συνεχώς το πλήθος.

Το ψυχεδελικό ταξίδι έλαβε τέλος λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα και το Desertfest έληξε αισίως.

Photos by Lefteris Tsoureas

 

 

Read 894 times

Leave a comment