dEUS - Fuzz Club, 31 Μαίου 2019

Tuesday, 11 June 2019 16:21
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

Οι dEUS είναι μια ιδιότυπη περίπτωση συγκροτήματος με πιστό κοινό στη χώρα μας. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με τη sold out συναυλία τους στο Fuzz club τούτο το βράδυ της Παρασκευής.

Καταγράφει η Βάσω Χρηστέα

Η παρουσίαση ολόκληρου του τρίτου, κομβικού τους album, “The Ideal Crash”, ήταν για όλους τους fans του ανεξάρτητου rock ένα γεγονός που θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. 

 

Χωρίς support, οι Βέλγοι ανέβηκαν στη σκηνή του Fuzz Club λίγα λεπτά μετά τις 22:00 με το κοινό να είναι ενθουσιασμένο όσο ποτέ. Το εν λόγω κύημα αποδόθηκε από σκηνής με τρομερή ενέργεια, που διοχετευόταν στο κοινό με αμεσότητα που ήθελε και το ίδιο το group, το οποίο μάλιστα είχε ζητήσει να μην υπάρχει photo pit για να είναι πιο κοντά στις πρώτες σειρές. Τα συναισθηματικά φορτισμένα mid tempo σημεία του δίσκου όπως τα “Sister Dew” και “The Magic Hour” αποδόθηκαν μοναδικά με το κοινό να τραγουδά τους στίχους δυνατά μαζί με τον Tom Barman. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Highlight της βραδιάς ήταν σίγουρα τα δυνατά μέρη του album, στα οποία οι dEUS ξέφυγαν κυριολεκτικά από την απλή απόδοση τους και τα παρουσίασαν με απίστευτη ένταση! Σε εκείνα τα σημεία προέκυψε ένας φοβερός συντονισμός με το κοινό, που χόρευε στο ρυθμό τους και τραγουδούσε με τρομερή ένταση τα κομμάτια, αναγκάζοντας τον front man τους να βροντοφωνάξει το πόσο φοβερό κοινό ήμασταν. 

 

Σε τρία κομμάτια του δίσκου ανέβηκε και το χορευτικό σύνολο τους, το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα όλων μας με την κινησιολογία τους, μέσω της οποίας οπτικοποιούνταν η ένταση και η μελωδίες τους. 

 

 

Σαν μονάδες οι Βέλγοι είναι πραγματικά φοβεροί. Καταφέρνει ο καθένας τους ξεχωριστά να δίνει με το παίξιμο του το κάτι παραπάνω στην τελική ηχητική τους απόδοση. Ο καινούριος τους κιθαρίστας, Βruno de Groote, ήταν εκπληκτικός στα lead θέματα που ανέλαβε και πραγματικά δε θα πίστευε κανείς ότι είναι μόλις ένα χρόνο στην μπάντα! Το rhythm section των «βετεράνων» Stéphane Misseghers και Alan Gevaert κατάφερνε να συνεπάρει και τον πλέον άσχετο στον ρυθμό τους! Όσο για τον Klaas Janzoons τί να πει κανείς; Συνοδοιπόρος από την αρχή των dEUS με τον Tom Barman, κατάφερε να εμπλουτίσει τον ήχο τους με το βιολί και τα πλήκτρα του!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Μέσα σε αποθέωση αποχώρησαν από τη σκηνή, όμως ως αχόρταγο κοινό θέλαμε κι άλλο! Και να που το group μας αντάμειψε με δύο encore και με την παρουσία των χορευτών, μεγεθύνοντας στο έπακρο την ένταση με τα “Quatre Mains”, “Fell Off The Floor, Man”, “Hotellounge (Be The Death Of Me)” και τέλος με το “Roses”. Οι επιλογές αυτές από την υπόλοιπη πλούσια δισκογραφία τους έδειξε ότι δεν είναι μπάντα μόνο του “Ideal crash”! 

 

 Όσοι ήθελαν διακαώς να τους δουν ξέρουν ότι έζησαν μια βραδιά ιστορική! Κι αυτό γιατί ελάχιστες φορές κοινό και συγκρότημα συντονίζονται. Κι όταν αυτό συμβαίνει, τότε όλοι όσοι είμαστε εκεί ξέρουμε ότι ζούμε κάτι σπάνιο!... Αυτό ακριβώς συνέβη εκείνη τη βραδιά.


Μακάρι η κοπέλα που ζήταγε αγωνιωδώς ένα εισιτήριο έξω από το club να βρήκε τελικά….δε θα ήθελα να είμαι στη θέση της σε καμία περίπτωση!


Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας

Read 237 times

Leave a comment