BRYAN ADAMS – Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ O.A.K.A., Αθήνα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Thursday, 21 November 2019 15:35
Published in Live Reviews

Εικοσιεπτά χρόνια;;; Αν είναι δυνατόν ρε σεις!... Σα χθες μου φαίνεται που κάλυψα φωτογραφικά τη συναυλία του αειθαλή Καναδού στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο ως επίσημος φωτογράφος των περιοδικών ΠΟΠ&ΡΟΚ & Metal Hammer. Η επίσκεψη εκείνη ήταν στα πλαίσια της προώθησης του “Waking Up the Neighbours” και ο Bryan ήταν στα ντουζένια του, με το λατρεμένο μας “Reckless” να έχει σημαδέψει προ πολλού κάποιες νύχτες της νιότης μας ως ένα από τα εκλεκτά της πολυποίκιλης δισκοθήκης μας…

Γράφει ο Χρήστος Κισατζεκιάν

 

 

Με το που μπήκα στις 8μ.μ. στο γήπεδο αρχικά τρόμαξα με την εικόνα του: να’μασταν πέντε-έξη; «Πάει, θα ντροπιαστούμε διεθνώς εις διπλούν» σκέφτηκα, συνυπολογίζοντας την πλέον γνωστή ιστορία με την διοργανώτρια-φάντασμα και το ρόλο της Viva.gr που έσωσε το όλο σκηνικό ως «από μηχανής Θεότητα». Ευτυχώς ως τις 9:30μ.μ. που ξεκίνησε τούτος ο Εορτασμός Γλυκών Αναμνήσεων, το θεόρατο στάδιο έδειχνε σχεδόν γεμάτο.

 

 

Ο αγέραστος Adams και το «καλοκουρδισμένο», συμπαγές κουαρτέτο του μας επιφύλαξαν το ιδανικό: ένα έως και καταιγιστικό best-of εκατόν δεκαπέντε λεπτών που μας κράτησε στην τσίτα ολοσχερώς, ακόμη και όταν ο πρόσχαρος και άκρως επικοινωνιακός Bryan ζήτησε requests από τους δεκάδες… Γιάννηδες του αλαφιασμένου κοινού. Ο μάστορας μας εξέπληξε με την άψογη κατάσταση της φωνής του μονομιάς.

 

 

Respect παίδες, ο άνθρωπος έλαμψε στα εξήντα του σαν εικοσάρης, παίζοντας συγχρόνως και τα αξέχαστα ακόρντα της εφηβείας μας στην σκαφάτη κιθάρα του, κάτσε καλά! Και όλα αυτά σε ένα λιτό μα συγχρόνως εξίσου ιδανικό για American Rock’n’Roll σκηνικό που συμπεριελάμβανε hi-end ευκρίνειας γιγαντοοθόνη και εναλλασσόμενα/μετακινούμενα φώτα.

 

 

Αριστερά του ηγέτη απολαύσαμε όμως και τον σολίστα της βραδιάς. Ο Λακωνικός και απίστευτα ουσιώδης Keith Scott μας έστειλε ουκ ολίγες φορές αδιάβαστους με τις καίριες έως και ανατριχιαστικές επιλογές του στην ταστιέρα, με ήχο, απλά, σεμιναριακό! Διόλου τυχαίο, αφού ο εν λόγο session άρχοντας έχει στηρίξει και άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Tina Turner (της οποίας μάλιστα έπαιξε το τραγουδιστικό ρόλο στο ιστορικό “It’s Only Love”) και η Cher.

 

 

Το set list τέλος ήταν τέτοιο που ελάχιστες ήταν οι στιγμές που δε (σιγο ή βροντο)τραγουδίσαμε! Απολαύσαμε λοιπόν μεταξύ άλλων τα “Run To You”, “Somebody”, “It’s Only Love”, “Can’t Stop This Thing We Started”, “Heaven”, “Have You Ever Really Loved A Woman”, “Please Forgive Me”, “Cuts Like A Knife”, “Kids Wanna Rock”, και φυσικά το “Summer of 69” που έκλεισε το «κυρίως πιάτο» της βραδιάς. Όμως ο κοτσονάτος τραγουδοποιός μας επιφύλαξε και δυο encores, κλείνοντας την αυλαία με την ηλεκτρακουστική, μοναχική εκτέλεση του “All For Love”.

 

 

Τι όμορφα!
Λες να τον ξαναδούμε επειδή θα επιλέξει να θυμάται μονάχα τον παλμό και την έκδηλη αγάπη μας, ή θα του μείνει το… φάντασμα της όπερας;

Photos by Chris Kissadjekian

 

 

 

Read 660 times

Leave a comment