ROTTING CHRIST, SCAR OF THE SUN, MOTHERFASTER – Piraeus Academy, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Monday, 27 January 2020 22:40
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

 

Ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες γι΄αυτό το live και χωρίς τους Moonspell, ήρθε η τρίτη και φαρμακερή.

Περιγράφει ο Μιχάλης Αγγελάκης

 

 

Η Ελληνική metal σκηνή έβαλε τα γιορτινά της και το κοινό την τίμησε δεόντως. Η βραδιά άνοιξε σε ένα σχεδόν γεμάτο Academy, για να μετατραπεί λίγο αργότερα σε sold out gig. Πρώτοι στη σειρά ήταν οι Motherfaster. Οι Δημήτρης Γκίκας, Βασίλης και Παμίνος Γιαννακόπουλος συντελούν ένα αλήτικο τρίο παίζοντας stoner με κλεφτές ματιές προς τους Sabbath που όλοι αγαπάμε. Κλείνοντας σχεδόν μία δεκαετία στο χώρο, το συγκρότημα από την Αθήνα μας έφτιαξε τη διάθεση με τραγούδια από τη προηγούμενη δουλεία του (“Motherfaster” 2015) και από το περσυνό πλέον “Slower Father”.

 

 

Τα «Αbused in the Garden of Love” & “Bull on a Parachute” μου έκαναν εντύπωση. Το μόνο που απομένει είναι τα «χιλιόμετρα», δηλαδή η επί σκηνής εμπειρία ώστε να κερδίσουν ένα κατάμεστο venue.

 

 

Τη σκυτάλη πήραν οι Scar of the Sun ύστερα από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα (ήτοι άψογη διοργάνωση). Αρκετά θεατρικοί και με περίσσιο ταλέντο, οι Λευτέρης Νίκας (φωνή), Παναγιώτης Γκατσόπουλος (μπάσο), Αλέξης Χαραλάμπους (κιθάρα), Θανάσης Παππάς (τύμπανα), Γρηγόρης Ελευθερίου (κιθάρα) μας ταξίδεψαν όμορφα με τις μελωδικές metal συνθέσεις τους. Ήχος στιβαρός, προηχογραφημένα samplers και δέσιμο-μπετό από τους Αθηναίους που (τιμή τους και καμάρι τους!) έχουν οικειοποιηθεί τον Gothic χαρακτήρα των Paradise Lost. Όπως ανέφερε άλλωστε και ο αγαπητός Κισατζεκιάν, "οκ, δεν ανακάλυψαν τον τροχό, μα ποιος τον έχει τα τελευταία 20 χρόνια;;;".

 

 

Τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές δουλειές τους "A Series of Unfortunate Concurrences" και " In Flood" μας έκαναν παρέα και ο κόσμος τους τίμησε με αρκετό headbanging και crowd surfing. Η guest εμφάνιση του Βασίλη Μάζαρη των Daylight Misery στα brutal φωνητικά του "Ode to a Failure" ήταν μια ευχάριστη νότα που μας συνέβαλε καίρια στο εδώ και δυο δεκαετίες καλό κλίμα που έχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δημιουργηθεί μεταξύ των Ελληνικών συγκροτημάτων. Μπράβο ρε παιδιά, πάμε όλοι μαζί, δυνατά!

 

 

Η βραδιά κυλούσε υπέροχα, μα κάνεις μας πιστεύω δεν ήταν έτοιμος για αυτό που θα ερχόταν…

 

 

Rotting Christ. Σαν το παλιό καλό κρασί. Κρασί σκοτεινό και κόκκινο, βγαλμένο από τα αμπέλια της Πεδιάδας του Ερέβους. Μην λέμε τα αυτονόητα. Το σεβαστό σε παγκόσμιο επίπεδο συγκρότημα (όλοι ξέρουμε γιατί!) βγήκε με φόρα στη σκηνή και το "666" κόσμησε τα αυτιά μας.

 

 

Όλεθρος, άψογες εκτελέσεις και ήχος βγαλμένος από την κρυστάλλινη πηγή του χάους καθώς τραγούδια (ήτοι κομματάρες, ύμνοι) μας χτύπαγαν δεξιά και αριστερά σαν τις σαρδέλες. “Dub-sag-ta-ke”, ‘Fire God and Fear”, “Κατά τον Δαίμονα Εαυτού” (πουτάνα όλα!). Ε, ναι! Σάκη, έκανες ένα βήμα πιο πέρα από το μικρόφωνο και παραλίγο να μη το πεις, πρόλαβες όμως και το ‘ριξες: «Πουτάνα Όλα» και ξύλο με τουλούμια λοιπόν, καθώς η συνέχεια ήταν καθηλωτική και χαώδης. "Apage Satana" από το “Rituals" του 2016, “Dies Irae” απο το “The Heretics" και στροφή στα παλιά με "Fgmenth, Thy Gift" , " The Forest of N'Gai", " Societas Satanas" από Thou Art Lord.

 

 

Προσπαθούσα να μαζέψω τα κομμάτια μου μα και στοιχεία για το άρθρο που θα έπρεπε να γράψω, όμως οι καταιγίδες με ισοπέδωναν η μία μετά την άλλη. " After dark i feel", " Among two storms", " Δαιμόνων Βρώσης", Nemecis", " Έλθε Κυριε", " In Ymen Xibalba". Το κοινό ακολουθούσε τον Σάκη και την παρέα του τραγουδώντας μελωδίες , κάνοντας συνεχές crowd surfing και ασταμάτητα mosh pits. Η Ακαδημία της Πειραιώς έβραζε!

 

 

"Grandis Spitus Diavolos", "Under the Name of Legion" και πάμε για encore... "Gloria de Domino Inferni" , "The Sign of Evil Existence", “Transform all Suffering into Plagues", και φυσικά, "Non" fuckin " Serviaaam" για κλείσιμο, έτσι, για το παραλήρημα!...

 

 

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα... Όμως θα το μαζέψω στο εξής και μόνο:
Σάκη, Αρχηγέ Δαιμόνων

Θέμη, Ακλόνητε

Χελιώτη Παθιασμένε

Φουκαράκη Άξιε αντικαταστάτη τόσων ταλαντούχων lead κιθαριστών που έχουν περάσει από αυτό το συγκρότημα…

 

 

Bless You All!!!

Photos by Chris Kissadjekian

Read 612 times

Leave a comment