H.E.A.T., Lazy Man's Load: Fire On The Moon!

Monday, 09 May 2022 11:39
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

Γνώριμοι του ελληνικού Hard & Heavy κοινού, οι σουηδοί H.E.A.T. επισκέφθηκαν την Αθήνα για μια ακόμη φορά, που αλλού, στο Gagarin205, για να μας βοηθήσουν να μπαίνουμε σε κλίμα καλοκαιριού σιγά σιγά και να αφήσουμε για τα καλά πίσω μας την κατάθλιψη των συναυλιακών κανονισμών COVID και oh my!

Μεταδίδει ο Χρήστος Αναστόπουλος

Την βραδιά άνοιξαν οι Lazy Man’s Load, με ένα κλικ heaviness λίγο πιο πάνω από τους H.E.A.T….που προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου!

Heavy Southern Rock αληθινά και πραγματική αγάπη για αυτό που κάνουν από τα μέλη της μπάντας.

Τα τραγούδια διαδέχονται το ένα το άλλο σε μίνι σετάκια, και προσωπικά θεωρώ ότι το δεύτερο με τα “Outlaws Serenade” & “In for the Kill” ήταν η καλύτερη στιγμή της εμφάνισης τους με ένα τρομερά δεμένο δεκάλεπτο που φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει στις πρόβες. Kudos.

Ορεξάτοι, τα έδωσαν όλα και αποχωρήσαν κλείνοντας με ένα τρελό medley του δικού τους “Hot as a 2$ Pistol” και “Sabbra Caddabra” των Sabbath.

Hey, πάνω που άρχισε να μου αρέσει…μόνη ένσταση -που δεν έχει σχέση με την μπάντα- η κοπέλα στα backing vocals πραγματικά δεν ακουγόταν καθόλου.

Ολιγόλεπτη απαραίτητη διακοπή και ήρθε η ώρα για τους headliners. H.E.A.T. λοιπόν…και ξεκινάει ο όμορφος κόσμος που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς να βρίσκει την θέση του στις μπροστινές σειρές. “One by One” και ένας-ένας παίρνουν τις θέσεις τους στην σκηνή με τελευταίο τον Kenny Leckremo με… καθόλου ελαφρά πηδηματάκια.

“Rock your Body”, “Dangerous Ground” και τα photo pits παίρνουν φωτιά με απίθανες rock πόζες. “This is my 1st time in Greece” (ούτε πέντε μέρες στα Χανιά δεν είχες έρθει ρε παιδάκι μου τόσα χρόνια?) μας εξομολογείται και “Emergency” με την 1η σειρά να παίρνει φωτιά από τις νεαρές, καλλίγραμμες φάνς. “Straight for your Heart” και straight για την πρώτη βόλτα στο κοινό.

Ακολουθεί το “Late Night Lady” και οι H.E.A.T. παίρνουν φωτιά με ένα κλασσικό κιθαριστικό «πέσιμο» στον ντράμερ.

“Come Clean” με τρελά ρυθμικά παλαμάκια και κάπου εκεί βρίσκει τον δρόμο του και ένα πανό H.E.A.T. στον εξώστη, που κερδίζει στην κάτοχο ένα well-earned thumbs up από την μπάντα.

Ένα drum solo για τις απαραίτητες ανάσες, με τον Don Crash να δίνει ρέστα όχι μόνο στα skins αλλά και στην επί σκηνής «λύση και αρμολόγηση»…γιατί ποιος χρειάζεται roadie όταν μπορείς να το φτιάξεις μονός σου;

“Back to the Rhythm” και πραγματικό ρεσιτάλ από τις κυρίες που γέμισαν το Gagarin…με αποκορύφωση μια παρέα από νεαρές από Ισραήλ που πέταξαν την σημαία του Ισραήλ στον Kenny, και επειδή αγαπάμε Ισραήλ, “Rock on Israel”. “Beg Beg Beg” στα καπάκια και πραγματικά κάθε γροθιά στον αέρα με τους άντρες να δίνουν (επιτέλους) το βροντερό παρών.

Δεύτερη βόλτα στο κοινό και υπόσχεση για επιστροφή το συντομότερο δυνατόν και σε καλύτερη φόρμα. Δήλωση που αφορούσε ξεκάθαρα το κλείσιμο της φωνής του συμπαθέστατου Kenny. “Living on the Run”, “10000 Miles” και ΟΛΟ το Gagarin να τραγουδάει και τον τελευταίο στίχο! Απίστευτα πράγματα.

Και επειδή όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν, “A shot at Redemption” με τρίτη και τελευταία βόλτα του αεικίνητου front man στο κοινό, και επιστροφή στην σκηνή για μια πόζα βγαλμένη από το μεγαλύτερο Open Air που μόνο η γνωστή φωτογραφική μορφή του Κισατζεκιάν μπορεί να αποθανατίσει όπως της αρμόζει!...

Και εκεί που φεύγουν πένες και μπαγκέτες στο κοινό για αποχαιρετισμό, ο Jimmy Jay έχει εντοπίσει έναν πιτσιρικά μέχρι…τεσσάρων ετών στους ωμούς του μπαμπά στην πρώτη γραμμή με ένα απίθανο μπλουζάκι “It’s only Rock and Roll” και του δίνει την πένα του…

Και κάπου εκεί φεύγει ένα “aaaaaaaaawwww” μέσα σου και μένεις να χαζεύεις την στιγμή.
Its only rock and roll baby…

Και για αυτό H.E.A.T. LOVES GREECE.

Concert photos copyright by Sofia Bali

& Chris Kissadjekian (where noted)

Read 85 times

Leave a comment