RELEASE ATHENS FESTIVAL: Iggy Pop, Liam Gallagher, Sleaford Mods, The K's, The Noise Figures

Monday, 04 July 2022 18:16
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

Athens Release Festival: Από τα πιο καυτά festival της Αθήνας, σε μια καυτή μέρα, με καυτά ονόματα. Νωρίς στο χώρο, γύρω στις έξι άνοιγαν οι πόρτες, με ένα καυτό καλοκαιρινό ήλιο που ευτυχώς έκοβε ένα αεράκι. Άψογα οργανωμένοι στο release με σκοπό να ανταπεξέλθουν στη διασκέδαση του κοινού. Το stage με τρεις μεγάλες γιγαντοοθόνες έτοιμο για να φιλοξενήσει τις μπάντες και φυσικά τον Liam και τον Iggy.

Περιγράφει η Αρχοντία Δερβεντλή

Με την είσοδο μας στο χώρο απαραίτητα να βρεθεί σκιερό μέρος.

Αρκετοί προτίμησαν να βρίσκονται από νωρίς μπροστά στα κάγκελα που χώριζαν το stage για να είναι κοντά στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Όχι πολύ έπειτα την είσοδο του κοινού κάνουν την εμφάνιση τους οι Noise Figures. Όμορφος ήχος, δυνατά ντραμς και κιθάρα. Ένα συγκρότημα που αποτελούνταν μόνο με ντραμς, που ήταν επίσης και τραγουδιστής, και μία κιθάρα. Παρόλη τη ζέστη άνοιξαν υπέροχα τη συναυλία δίνοντας το καλύτερο τους εαυτό.

Τη σκυτάλη με μία μικρή παύση πήραν οι The K´s, βρετανική μπάντα με νέα φρέσκα παιδιά. Τρομερή η ενέργεια τους και ο αέρας τους στη σκηνή. Πρώτη φορά όπως είπαν έρχονταν Ελλάδα, ωραία τρέλα είχαν και μου θύμισαν πολύ Green Day.

Η ώρα σταδιακά και ευχάριστα περνούσε, ο ήλιος έπεφτε, περισσότερος κόσμος έφτανε και η ανυπομονησία για την εμφάνιση του Liam και του Iggy μεγάλωνε. Η οποία συνοδεύτηκε από μία μπύρα για να γίνει πιο απολαυστική και δροσερή.

Ένα ακόμα συγκρότημα έμενε και ήταν οι Sleaford Mods. Ένα ιδιαίτερο σχήμα με ηλεκτρονικό-ραπ ήχο. Οι καλλιτεχνική δυάδα είχε ιδιαίτερη, έξω από τα συνηθισμένα σκηνική παρουσία. Ο κόσμος που πλέον είχε μαζευτεί τους αποθέωνε.

Μου είπαν ότι μέσα από τη μουσική τους και τους στίχους τους εκφράζουν ρεαλιστικές απόψεις τους. Εντύπωση μου δημιούργησε το ότι ο lead singer ποτέ δε τραγουδούσε βλέποντας το κοινό, κοιτούσε είτε αριστερά είτε δεξιά. Όταν τελείωσαν την εμφάνιση τους φωτογράφισε ο τραγουδιστής το κοινό που ήταν από κάτω.

Και ναι, με μια μεγαλύτερη παύση για να ετοιμαστεί η σκηνή, ήρθε η στιγμή για την εμφάνιση του Liam Gallagher. Ο πρόλογος για να μπει στη σκηνή ήταν ο ύμνος της αγαπημένης του ομάδας της Manchester.

Φράση του Liam για τη βραδιά μπορώ να πω ότι ήταν «Are you Oasis fans?», που με κάθε ευκαιρία ρωτούσε το κοινό. Η παρουσία του παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την παντοκρατορία Oasis και το "Wonderwall", που και φυσικά τραγούδησε, ανεξίτηλη στο χρόνο σαν να μην τον έχει αγγίξει. Ξεσηκωτικός, μελωδικός με το ιδιαίτερο στυλ λίγο χαμηλωμένος μπροστά στο μικρόφωνο.

Ο κόσμος από κάτω ζητούσε να τους πετάξει το ντέφι, που και φυσικά έκανε. Άνεβασε το κέφι και τη ροκ διάθεση, καθώς το βράδυ είχε ήδη ξεκινήσει.

Είχε φτάσει η στιγμή που τη σκυτάλη στη σκηνή επερνε ο Iggy Pop. Με μια υπέροχη, πολύ δυνατή μπάντα, μπήκε στη σκηνή με το δερμάτινο τζάκετ και παντελόνι που τον χαρακτηρίζουν ενδυματολογικά όλα αυτά τα χρόνια.

Το perfecto που μετά το πρώτο τραγούδι πέταξε από πάνω του.

Ένας καλλιτέχνης με star quality θα πω, δε ξέχασε από το που ξεκίνησε, στο συγκρότημα Stooges με το punk rock ύφος.

Συγκεκριμένα ανάφερε ότι ξεκίνησε «poor and dirty», όμως παρόλη την επιτυχία και αναγνώριση παραμένει «dirty».

Χάρισε στο κοινό όλες τις μεγάλες του επιτυχίες και παρότι τα 75 του χρόνια είχε τρομερή ενέργεια πάνω στη σκηνή. Στα μικρά διαλείμματα είχε τσάι με τζίντζερ επι σκηνής να δροσίζετε. Θεαματικός και υπέροχος, ένας passenger της ροκ μουσικής.

Έκλεισε την εμφάνιση του πετώντας το μικρόφωνο. Όμως ένας τόσο μεγάλος καλλιτέχνης πρέπει να ξαναεμφανιστεί στη σκηνή, που όπως και έκανε δίνοντας στο κοινό ακόμα τέσσερα τραγούδια και ζητώντας συγνώμη για τη βραχνάδα της φωνής του.

Πόσο μα πόσο ωραίος καλλιτέχνης. Κάπως έτσι αφού προλόγισε όλα τα μέλη της μπάντας μας καλυνήχτισε. Μια υπέροχη συναυλιακή βραδιά είχε φτάσει στο τέλος της και όλοι αποχωρήσαμε από το χώρο σε ένα release που μας αποχαιρετούσε με φούσκες στην έξοδο.

Concert photos copyright by Chris Kissadjekian

Read 44 times

Leave a comment