ALESTORM: Rum, Beer, Quests and Mead!

Monday, 18 July 2022 13:40
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

Τους Alestorm, τους είχα δει πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Έτσι, είχα ήδη μια ιδέα για το τι θα γινόταν την Τρίτη το βράδυ στο Gagarin. Ομολογώ όμως πως αυτό που έγινε, ειλικρινά, δεν το περίμενα.
Από πού ν’ αρχίσει κανείς…

Χειροκροτεί η Σοφία Μπαλή

Καθημερινή, κοντά στα μέσα Ιουλίου, ενός πραγματικά θερμού συναυλιακού καλοκαιριού. Με ό,τι έχει παίξει και, κυρίως, με ό,τι θα παίξει, την ξαφνική ανακοίνωση τη συναυλίας λίγο καιρό, μόνο, πριν τη διεξαγωγή της, αλλά και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, αναρωτιόμουν πόσοι θα τιμούσαν τους Σκωτσέζους με την παρουσία τους. Τελικά, γύρω στα 600, τουλάχιστον, άτομα βρέθηκαν στη Λιοσίων και είμαι σίγουρη πως αυτή τη συναυλία θα τη θυμούνται για καιρό.

22:00 ακριβώς, υπό το βλέμμα του τεράστιου παπακίου-πειρατή και με αρκετούς, ντυμένους πειρατές, να έχουν πιάσει κάγκελο για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, το πάρτυ αρχίζει. Η παρέα βγαίνει στη σκηνή (όπου, εννοείται, υπήρχαν στρατηγικά τοποθετημένα ποτήρια με ρούμι -προφανώς- ή μπύρες) τον Christopher Bowes να φοράει κιλτ με… τουριστικό σανδάλι και τον Máté Bodor με εμφάνιση παραλίας.

Με τις πρώτες νότες του Keelhauled άρχισε ένα ξέφρενο πάρτυ, το οποίο τελείωσε μόλις τελείωσε και η συναυλία. Επί μιάμιση ώρα, όλο το Gagarin χόρευε και ξελαρυγγιαζόταν, με το συγκρότημα να μην αφήνει κανέναν να πάρει ανάσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του live έβλεπες τα κλασικά παιδικά σωσίβια με το παπάκι να πετάνε πάνω από τον κόσμο, ο οποίος διασκέδαζε πραγματικά και το έδειχνε.

Ένας επικοινωνιακότατος και ομιλητικότατος Christopher κατάφερνε να κάνει το κοινό ό,τι ήθελε και να το παρασύρει κατά το δοκούν. Μετά τη guest εμφάνιση του MC Sharkface, του καρχαρία που ραπάρει, στο “Tortuga” και στο “Zombies Ate my Pirate Ship” (με πιο soft διάθεση στο δεύτερο), ήρθε η ώρα για το “Nancy, the Tavern Wench”.

Ο Christopher ζήτησε από το κοινό να τραγουδήσει μαζί του ή να τραβήξει κουπί και… το μισό Gagarin έκατσε οκλαδόν στο πάτωμα και άρχισε να κωπηλατεί!!! Λίγο πριν το τέλος, το mosh pit στο “Captain Morgan’s Revenge” έκανε το club άνω κάτω ενώ ο χαμός που επικράτησε στο encore είναι απερίγραπτος.

Και φυσικά, τα πράγματα δεν τελείωσαν εκεί. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες πάνω από τη σκηνή και το μοίρασμα πενών, μπαγκετών κλπ, το συγκρότημα βγαίνει για να μιλήσει με τον κόσμο και να υπογράψει αυτόγραφα. Από τους πιο άνετους, χαβαλέδες και ακομπλεξάριστους τύπους που έχουμε δει.

Τέτοιες εμφανίσεις είναι σπάνιες. Από εκείνα τα live, τα οποία με την ενέργεια και το όλο κλίμα που δημιουργείται μπορούν να βάλουν κάτω ακόμα και συναυλιακές υπερπαραγωγές.

Μια τέτοια συναυλία να γινόταν κάθε μήνα, πιστεύω πως τα ψυχολογικά που έχουμε όλοι μας μπορεί και να μειώνονταν αρκετά. Περνάς καλά, γεμίζεις μπαταρίες, ξεφεύγεις… Το απόλυτο ψυχοθεραπευτικό πάρτυ.

Υ.Γ. Χωρίς να παίρνω και όρκο, γιατί είπαμε, είχαμε βρεθεί σε άλλη διάσταση, νομίζω πως ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο κόσμος παρακολουθούσε τη συναυλία ο ίδιος, και όχι μέσα από την οθόνη του κινητού του. Αν αυτό δεν σημαίνει πετυχημένο live…

Setlist:

Keelhauled
Treasure Chest Party Quest
Mexico
Magellan’s Expedition
The Sunk’n Norwegian
Shipwrecked
Seventh Rum of a Seventh Rum
Alestorm
Tortuga
Hangover
1741
Zombies Ate my Pirate Ship
Nancy the Tavern Wench
Rumpelkombo
P.A.R.T.Y.
Captain Morgan’s Revenge
Shit Boat No Fans
(Encore)
Drink
Pirate Metal Drinking Crew
Fucked With an Anchor

Photos by Sofia Bali

Read 40 times

Leave a comment