ΒΕΒΗΛΟΣ - Νεκρή Ζώνη ΙΙ | Secret gig

Monday, 12 December 2022 09:57
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

Και να που έφτασε η 10η Δεκεμβρίου 2022. Με αφορμή το επίγειο ταξίδι σαρανταδύο ετών του Βέβηλου, θελήσαμε να συναντήσουμε στο δεύτερο secret gig (Νεκρή Ζώνη II) τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη.

Ανταποκρίνεται και τιμά η Έλμα Μπαλή

Έπειτα από μερικά μηνύματα με «άσματα» λάβαμε συντεταγμένες και τοποθεσία ώστε να βρεθούμε στη Νεκρή Ζώνη. Γύρω στις εννιά παρά λοιπόν, φτάσαμε στο Fuzz, όπου σε ένα αναμενόμενο sold out η ουρά για την είσοδο στο χώρο σχεδόν αγκάλιαζε το τετράγωνο.

Μπαίνοντας στον συναυλιακό χώρο, οι κουρτίνες καλύπτουν τη σκηνή και ακούγονται ήχοι που μεταφέρουν τους παρευρισκόμενους στη Νεκρή Ζώνη.

Ο χώρος γεμίζει και το κοινό ανυπομονεί για την έναρξη. Λίγο πριν τις δέκα οι ήχοι διακόπτονται από τη φωνή του Βέβηλου που περιγράφει τις συνθήκες της νεκρής ζώνης και μέσα σε αυτή, ψάχνει να βρει τον Θανάση.

Αφού κατάφερε να εγκλιματίσει το κοινό στη νεκρή ζώνη, λίγα λεπτά μετά τις δέκα ανοίγουν οι κουρτίνες και εμφανίζεται ο Βέβηλος παρέα με τον Dj Magnum έτοιμοι να παρασύρουν τον κόσμο σε ένα ταξίδι ανάμεσα στον εγκλεισμό και την ελευθερία, τη φαντασία και την πραγματικότητα και να τον κάνουν να αναρωτηθεί «τελικά αυτοί μας έκλεισαν εδώ μέσα ή εμείς τους αφήσαμε απ’ έξω;»

Έτσι λοιπόν και με κάποιους στίχους του «Να ‘ρθείς Απόψε να με Βρεις» και τη «Νεκρή Ζώνη», ο Βέβηλος καλωσόρισε παλιούς και νέους συνοδοιπόρους και τους συστήθηκε μέσα από τα αυτοβιογραφικά κομμάτια του όπως το «Άρθρο 84», «Το Βιβλίο των Ηρώων του Δρόμου», «Ο Δρόμος» αλλά και φυσικά το «V4 Vevilos» δείχνοντάς μας πόσες λέξεις από «Β» τον χαρακτηρίζουν.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή η γυναίκα με τη μπούρκα, που τον συνόδευσε σε ένα τραγούδι-ύμνο για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία («Φτιάξε έναν Ήλιο») και έπειτα μάς θύμισε πως σε έναν κόσμο που μας απομακρύνει και μας απομονώνει υπάρχουν άνθρωποι «καθρέφτες» που μέσα τους γινόμαστε λίγο πιο όμορφοι.

Και ήρθε η στιγμή που ο Παράφρονας ανέβηκε στη σκηνή και συνόδευσε τον Βέβηλο σε προσωπικά και παλιά κομμάτια, δίνοντάς μας μια γεύση από τους παλιούς Βαβυλώνα.

Όταν έμεινε πάλι μόνος στο τερέν, ακούστηκε ένα τραγούδι προσευχή στο Hip-hop και, περνώντας με κάποια δυσκολία από τον «Αχέροντα» λόγω κάποιου τεχνικού λάθους, κοιτώντας τον Βέβηλο μέσα στα μάτια είδαμε κι εμείς τον Θανάση.

Μετά από λίγο, το Βαβυλώνιο τέρας ανέβηκε ξανά στη σκηνή και μαζί με τον Βέβηλο μάς ταξίδεψαν σε ένα «Δωμάτιο με Θέα» ως «Αλήτες στη Χώρα των Θαυμάτων», μας ρώτησαν αν περνάμε καλά και σατίρισαν τον νόμο και τη στολή με τον καλύτερο τρόπο, όπως έκαναν και πριν από χρόνια σαν Βαβυλώνα.

Έπειτα, διαχώρισε το μίσος από τη δειλία, με το «Σεζάριο», απότισε φόρο τιμής στη Ζάκι και αφού έβαλε στο μπουκάλι του βενζίνη και στουπί μας σύστησε τη δικιά του «Λευτεριά».

Τελειώνοντας, ζήτησε από το κοινό να κρατήσει λίγο αγάπη για το τέλος και να τον φωτίσει με τους φακούς από τα κινητά στη νύχτα που έπαψε να μεταφράζει τις σιωπές (respect σε όσους άναψαν αναπτήρες).

Έπειτα από επιμονή του κοινού, Παράφρων και Βέβηλος έδωσαν όση ενέργεια τους απέμεινε σε δυο τραγούδια που ακούστηκαν για δεύτερη φορά ("Hiphopolis" και "Policemania")  δημιουργώντας έτσι πανικό στους παρευρισκόμενους.

Κάπως έτσι μετά από σχεδόν δυόμιση ώρες με τα προαναφερθέντα αλλά και με άλλα αγαπημένα κομμάτια, αυτό το ταξίδι στα σκοτεινά μονοπάτια του Hip-hop, παρέα με έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους της ελληνικής σκηνής, έλαβε τέλος και μας άφησε να αναρωτιόμαστε σε ποια πλευρά της νεκρής ζώνης τελικά βρισκόμαστε.

 

Concert photos copyright by Chris Kissadjekian

Read 127 times

Leave a comment