Marky Ramone’s Blitzkrieg - Piraeus Academy, Αθήνα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Monday, 12 September 2016 06:54
Published in Live Reviews

Οπως έλεγαν και οι παλαιότεροι “ο κακός καιρός το σηκώνει το rock’n’roll του”, έτσι λοιπόν κι’ εμείς, συνοδευόμενοι από ένα βαρυμετρικό της ψυχοπλάκωσης, κατηφορήσαμε κατά Πειραιώς μεριά να δούμε για άλλη μια φορά τον Marky Ramone.

Ο τελευταίος επιζήσας των θρυλικών Ramones αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην Ιστορία της μουσικής, με τις συμμετοχές του στη θέση του ντράμερ από τους βαρείς και ασήκωτους Dust και τους ξεχασμένους αλλά φοβερούς Estus, μέχρι τους Voidoids του Richard Hell πριν πάει στους Ramones και μαζί τους να συμμετάσχει στην αλλαγή του χάρτη του rock’n’roll. Γιατί το punk οφείλει τη γέννησή του και στους Ramones και οι Ramones δεν επηρρέασαν μόνο το punk. Όποιος είχε αντίρρηση θα έπρεπε να βρίσκεται στη συναυλία τους το Σάββατο και να δει τα μπλουζάκια που φόραγε το κοινό γιατί –αντίθετα απ’ότι θα περιμένατε- το πιο κοινό t-shirt ήταν Motorhead, με δεύτερο το Ramones και τρίτο το Misfits. Όσον αφορά το γιατί η απάντηση θα έπρεπε να είναι “από τις 22:45 μέχρι τις 23:00” που αντιστοιχεί στη διάρκεια της συναυλίας τους στην οποία έπαιξαν τόσα τραγούδια όσα άλλοι θα έπαιζαν σε δύο συναυλίες!

“Ανέβηκαν και μπήκαν στο ψητό κατευθείαν με το “Rockaway Beach”, βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από ένα ενθουσιώδες κοινό που δεν σταμάτησε να χορεύει παρά μόνο στα δύο μικρά διαλείμματα για τα encore, μετά η συναυλία τέλειωσε και εξουθενωμένοι γυρίσαμε σπίτια μας”. Κάπως έτσι θα ήταν η μικρότερη περιγραφή συναυλίας αν δεν είχαν μεσολαβήσει τα εξής:

Πρώτ’ απ’ όλα είχαμε μια κατάσταση αποπνικτικής κουφόβρασης και υγρασίας που σε έκανε να χάνεις ποτάμια ιδρώτα αν έκανες το λάθος να σηκώσεις το χέρι σου, για παράδειγμα.

Δεύτερον, η έλλειψη ανάσας ανάμεσα σε δυό τραγούδια από το συγκρότημα. Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Marky αλλάζει συγκροτήματα, ίσως γιατί τους τελειώνει!

Τρίτον, ο νεαρός τραγουδιστής (που αν συνεχίσει έτσι δεν του μένουν και πολλά χρονάκια) που δεν σταμάτησε λεπτό για ανάσα, για νερό, γιατί είχε κολλήσει το λαρύγκι του. Τίποτα δεν καταλάβαινε το παιδί – μηχανάκι και συνέχιζε να ρίχνει κατά μέρος μας τους στίχους (και μερικές ροχάλες) με ρυθμό πολυβόλου.

Τέταρτον και κυριότερον, ο Marky δεν έπαιρνε χαμπάρι. Στην ίδια στάση, χτύπαγε τα ντραμς και έλεγχε το κοινό με μια ματιά, έβλεπε πως όλα βαίνουν καλώς και συνέχιζε απτόητος.

Ετσι κατέλαβαν τον κόσμο του Rock’N’Roll οι Ramones και άξια συνεχίζει ο Marky. Μικρά, κοφτά, γρήγορα r’n’r διαμαντάκια να κάνουν τα νέα παιδιά (και μερικά όχι και τόσο νέα) να χορεύουν ένα κάποιο σαββατόβραδο, σε μια οποιαδήποτε χώρα.

Νά’σαι καλά Marky!

SET LIST

Rockaway Beach
Teenage Lobotomy
Psycho Therapy
Do You Wanna Dance
I Don’t Care
Sheena Is A Punk Rocker
I Wanna Be Your Boyfriend
Beat On The Brat
53rd & 3rd
Gimme Gimme Shock Treatment
Rock’N’Roll High School
Oh Oh I Love Her So
Let’s Dance
Surfing Bird
Judy
I Believe In Miracles
KKK
Pet Sematary
Chinese Rock
I Wanna Be Sedated
I Don’t Wanna Walk
Pinhead

Πρωτο encore

Do You Remember Rock’N’Roll Radio
I Just Wanna Have Something To Do
Glad To See You Go
Cretin Hop
Ramones

Δεύτερο encore

California Sun
Wonderful World
Blietzkrieg Bop

Photos: Chris Kissadjekian / www.livephotographs.com 

 

 

Read 464 times

Leave a comment