ROCK BOTTOM – LAZY Club, Βριλήσσια, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Wednesday, 12 October 2016 15:21
Published in Live Reviews

Classic Rock Pandemonium

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω τούτη την ανταπόκριση με ένα quiz: «τι είναι αυτό που μπορεί να παντρέψει την ιδιαίτατη ένρινη μαγεία του Klaus Meine με το θεόρατο εύρος του Bruce Dickinson και την οριακή, γρέτζα παντοκρατορία του Graham Bonnet με την σκηνική παρουσία, την όψη μα πιότερο την ΨΥΧΗ του αείμνηστου Ronnie James Dio»;;; Αχα! Πέσαμε και σε άλλον ένα ομοιοπαθή βαμμένο οπαδό του βλέπω, ναι, ακριβώς: «αυτό» είναι ο αγαπημένος μας Βίκτωρ Αναστασόπουλος!

Ένα χρόνο μετά τις πρώτες σκέψεις που οδήγησαν στην πρώτη πρόβα, μπορώ πλέον να το αφήσω και να το πάρει το ποτάμι το επτασφράγιστο μυστικό του οραματιστή και αδελφικού συνοδοιπόρου- με είχε ορκίσει να μην πω τίποτε πουθενά και το τήρησα. Τούτη την Παρασκευή λοιπόν είχε έρθει επιτέλους ή ώρα να απολαύσουμε ένα κουιντέτο που με την άκρως πολύτιμη βοήθεια του Ρηγόπουλου στα πλήκτρα, θα απένειμε φόρο τιμής στα όσα δυο ήρωές μας έχουν συγγράψει εδώ και τέσσερεις δεκαετίες: τα έργα και τις ημέρες των Uli Jon Roth & Michael Schenker. Scorpions/U.F.O./Michale Schenker Group, εις Γάμου κοινωνία, εικοσιτέσσερα τραγούδια, δυόμιση ώρες set list που ουσιαστικά ήταν ένα best of classic hard & heavy rock set για κάθε παλιοροκά της πιάτσας - και όχι μόνο!...

Από το “Steamrock Fever” έως και το επικολυρικό “In Trance”, οι επιλογές ήταν απίστευτα απολαυστικές έως και απρόσμενα νοσταλγικές, αφού το σχήμα επέλεξε πάρα πολλά μη προφανή κομμάτια ανάμεσα σε κάποια σιγουράκια. Επιτέλους. Λίγη περιπέτεια παραπάνω δε βλάπτει. H τόλμη επιβραβεύει τους γενναίους!!! Το χειροκρότημα μας; Ασταμάτητο & ζωηρότατο από την αρχή έως το τέλος. Στο “We’ll Burn the Sky” κόντεψαν να με πάρουν τα ζουμιά λέμε… Η ερμηνεία του Βίκτωρα απέδειξε περίτρανα σε όσους έχουμε την τύχη να μας θεωρεί φίλους ότι ναι ρε φίλε, ο Meine υπήρξε μέντοράς του μαζί με τον Dio και τον Mercury! Ακόμη κι όταν ερχόταν η ώρα όμως να ερμηνεύσει τον «ξύλινο» μα θρυλικό Phil Moog, τον «εμπλούτιζε» με πινελιές δικές του «τόσο όσο»...

Το κιθαριστικό δίδυμο των Ραζή & Παλούδη γέμισε απίστευτα τα γιγάντια παπούτσια των τιμώμενων κιθαριστών εναλλάσσοντας τους ρόλους του ρυθμικού και του αυτοσχεδιασμού ακριβοδίκαια. Όσο για το rhythm section των Φυτόπουλου/Παπαναστασίου, υπήρξε υπέρ το δέον στιβαρό και καίριο!
Από τις εντεκάμιση έως και τις δύο και κάτι τα ξημερώματα, η ώρα πέρασε νεράκι, όπως δυστυχώς περνά κάθε που χαιρόμαστε ασυνήθιστα… Πίτα το μαγαζί όμως. Γεγονός που θέλει το νεοσύστατο σχήμα διασκευών λοιπόν να ανοίγει τα φτερά του για πτήσεις αμέτρητες, όσες και οι τσαλακωμένες αυτή την εποχή προσδοκίες μας. Για του λόγου το αληθές;;; Όσοι τυχών τους χάσατε, σπεύσετε να τους απολαύστε την τρίτη μέρα του επερχόμενου “No Remorse Festival”, 6 Νοεμβρίου, στην «Αρχιτεκτονική Μουσική Σκηνή» του Κεραμικού.

Προβλέπεται παρόμοια ονείρωξη. Εκατέρωθεν!

Διαβάστε παρακάτω τα λόγια των ιδίων, copy-paste:
«…Λίγες φορές στη ζωή του μπορεί να νοιώσει κανείς τόσο τυχερός, τόσο ευλογημένος. Μιά απλή σκέψη, σε ένα χρόνο γίνεται πραγματικότητα. Πολύς ο κόπος, πολύ η μελέτη, δύσκολο το εγχείρημα... Στό τέλος μόνο χαμόγελα...!
Ευλογημένος ανάμεσα σε τέτοιους μουσικούς, ανάμεσα σε τέτοιους ανθρώπους, ευλογημένος μπροστά στην οικογένειά μου, τούς φίλους μου, παλαιότερους συνεργάτες, σε τόσες χαμογελαστές γνώριμες φυσιογνωμίες....
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, το ταξίδι τώρα αρχίζει και θα κρατήσει όσο κρατήσει και το χαμόγελο στην ψυχή μας...!»

Χριστόφορος Ραζής: Guitar
Δημήτρης Παλούδης: Guitar - backing Vocals
Δημήτρης Φυτόπουλος: Bass - backing Vocals
Δημήτρης Παπαναστασίου: Drums
Κωσταντίνος Ρηγόπουλος: Keyboards
Βίκτωρ Αναστασόπουλος: Vocals

Set List

Steamrock Fever
Mother Mary
Armed & ready
Pictured Life
Another Piece of Meat
Assault Attack
Lights Out
The Zoo
Loving you Sunday Morning
Living and Dying
Desert Song
Let it Roll
Speedy’s Coming
Vigrin Killer
He’s a Woman, She’s a Man
Catch your Train
The Sails of Charon
We’ll Burn the Sky
Doctor Doctor
Into the Arena
Lost Horizons
Rock Bottom
In Trance

Photos by Chris Kissadjekian / www.livephotographs.com

 

 

Read 871 times

Leave a comment