DARE, NOELY RAYN – The Crow Club, Αθήνα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Tuesday, 14 February 2017 14:04
Published in Live Reviews

Όταν το θερμό χειροκρότημα εκμαιεύεται αβίαστα από κάθε άποψη!

Από τον Χρήστο Κισατζεκιάν

Από όπου κι αν το πιάσει κανείς, τούτη η βραδιά καθορίζει επακριβώς τα πλαίσια που κάθε μετάκληση ξένων συγκροτημάτων στην Ψωροκώσταινα πρέπει να κινείται στην αιματοβαμμένη Ελλάδα της Κρίσης και ΔΕΝ χαϊδεύω αυτιά!!!! Άλλωστε δεν ήμουν μονάχος το Σαββατόβραδο μη χέσω, έχω μάρτυρές μου άλλους 200βάλε νοματαίους που συνηγορούν! Yep, Sold Out παρακαλώ! Εγώ απλά από θέσεως αυτής, οφείλω να τα απαριθμήσω μπας και έχουμε στο μέλλον ακόμη πιο πολλά τέτοια φαινόμενα…Πολιτισμού.

 

Ξεκινώ με το χώρο αυτό καθαυτό. Για του λόγου το αληθές ότι δεν κολακεύω κανέναν από τους φίλτατους υπευθύνους, ήμουν από τους πρώτους που χαμογέλασαν πικρά όταν άρχισε το Crow Club να μπαίνει στο χώρο του θεάματος παρότι rock bar! Ήμουν εκεί λοιπόν όταν ξεκίνησε τις συναυλίες μην έχοντας την κατάλληλη υποδομή, κάνοντας την καλοπροαίρετη & (εύχομαι) εποικοδομητική κριτική μου προς βελτίωση. Ε, εγώ ο ίδιος έσφιξα το χέρι του Shiva στο τέλος της βραδιάς υποκλινόμενος στα όσα κατάφερε βήμα-βήμα: ευρύχωρη πολυεπίπεδη σκηνή, βαρβάτο ήχο, σωστό εξαερισμό και πανέμορφα φώτα! Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: αμέριστο θάρρος & θράσος να επιχειρούν με τον Άλεξ Πολίτη μετακλήσεις πρωτοεμφανιζόμενων στη χώρα μας εισαγόμενων σχημάτων, με ρίσκο περίσσιο- όχι τα ίδια και τα ίδια σιγουράκια!
Περνώ στη συνέπεια όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. Πιστοί σε όσα επακριβώς έλεγε το Δελτίο Τύπου!

 

Και τελειώνω με την ουσία του όλου εγχειρήματος φυσικά, την από σκηνής εμπειρία που βιώσαμε όλοι μαζί. Με τέσσερεις λέξεις; Εορτασμός του Μελωδικού Hard Rock!

Το εγχώριο σεξτέτο των Noely Rayn το έχουμε αγαπήσει χρόνια τώρα ως την Ελληνική tribute band για τους λατρεμένους μας Thin Lizzy, οπότε κάθε σύσταση περιττεύει! Αυτό που εγώ καταχάρηκα όμως ήταν η απόφασή τους να προχωρήσουν πιο κάτω, στην πεμπτουσία της μουσικής έκφρασης που δεν είναι άλλη από το να τραγουδοποιείς αφήνοντας τη δική σου κληρονομιά στο πέρασμα σου. Το περσυνό “Escape From Yesterday” αποτέλεσε πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον υπογράφοντα τον περασμένο Μάιο όπως άλλωστε κατέγραψα στην μόνιμη στήλη Local Heroes. Λογικό και επόμενο λοιπόν η βραδιά να αποτελέσει ουσιαστικά μια από σκηνής παρουσίασή του η οποία μάλιστα βιντεοσκοπήθηκε. Μια απόλυτα ταιριαστή επιλογή opening act λοιπόν, για προθέρμανση σε σημείο….βρασμού! Όσο για τις δυο διασκευές… Οκ. Όποιος ήταν εκεί με είδε να μένω σύξυλος και να τραγουδώ ακατάπαυστα! Μα είναι δυνατόν; Τόλμησαν κι έπιασαν στα χέρια τους Alan Parsons Project & Yes???? Και στάθηκαν παληκαριά;;; Ε-Υ-Γ-Ε! “Games People Play” & το λατρεμένο μου “Changes” – τι λέμε τώρα, εύγε!

 

Δέκα και κάτι βγήκαν οι Ουαλοί πουρόκερς στο σανίδι. Και το ταρακούνησαν για τα καλά δυο ώρες παρά τέταρτο παρακαλώ. Να τα βλέπουν αυτά οι νέοπες συνάδελφοί τους που κατεβαίνουν στα εβδομήντα λεπτά με το ζόρι!... Ξεκάθαρα πρωταγωνιστές οι δυο επώνυμοι του σχήματος εξαρχής. Darren & Vinny on the loose, σαν αδελφάκια λέμε. Κι δυο τους ΑΑΑ. Όταν ο Επαγγελματισμός και η άψογη Τεχνική Κατάρτιση συνυπάρχουν με τη Μουσικότητα και το Πρωτόλειο Συναίσθημα, η λέξη «αλλοτριώνομαι» παραμένει άγνωστη και γεννά φαινόμενα σαν κι αυτό που ζήσαμε στα δυο μέτρα! Ανοίγοντας με “Sea of Roses” και κλείνοντας με το “Return The Heart”, οι Dare έλαμψαν δυο φορές παραπάνω από ότι ακόμη και οι ίδιοι περίμεναν καταβροχθίζοντας την πρωτοφανή θετική μας ενέργεια με βουλιμία και χαμόγελα καρφωμένα στα πρόσωπά τους! Μου το είπαν κι δυο πρωταγωνιστές αυτοπροσώπως αγκαλιάζοντάς με, back stage.
Επιτρέψτε μου να σταθώ συνειδητά στην mid-tempo διασκευάρα που επιφύλαξε το κουιντέτο στο επικολυρικό “Emerald” του Phil Lynott……………………………………………….

 

Ναι.
Τελίτσες.
Χωρίς Λόγια.
Έτσι στάθηκα.
Αποσβολωμένος στο άκουσμά του.
Αυτά είναι…
Κανονίστε.

Έχουμε δυο μπροστά μας: FM & Graham Bonnet! Για τον δεύτερο έβαλα τη χερούκλα μου για τα καλά παίδες!
Και έχω φαγωθεί να έρθουν κι άλλοι δυο ήρωές μας: Pat Travers & Frank Marino!

Photos by Chris Kissadjekian / www.livephotographs.com

 

 

Read 538 times

Leave a comment