DEAD CONGREGATION, DEATH COURIER, NECROCHAKAL-Κύτταρο Club, Αθήνα, 12 Μάρτη 2017

Thursday, 16 March 2017 11:52
Published in Live Reviews

Ακραίο πάρτι, από αυτά που πρέπει να γίνονται πιο συχνά

Γράφει ο Στέφανος Τυροβολάς

Αν μη τι άλλο τα τελευταία χρόνια, έχουμε αποκτήσει την ικανότητα να σεβόμαστε και να στηρίζουμε τις εγχώριες μπάντες που ξεχωρίζουν και δουλεύουν. Δεν είναι μόνο θέμα εντοπιότητας, εξάλλου αν κάτι δεν τραβάει πόσο να το στηρίξεις, ακόμα και αν είναι κύημα γνωστών ή φίλων. Προφανώς η ποιότητα είναι η αιτία που οι ελληνικές μπάντες αποκτούν χώρο και αναγνωρισιμότητα, και καταφέρνουν να γεμίζουν συναυλιακούς χώρους. Αλλά και το κοινό έχει αλλάξει νοοτροπία θαρρώ, μέσα στα χρόνια.

Αυτή την εκτίμηση την επιβεβαίωσε το σημερινό live event·Αν για τους headliners ξέραμε τι να περιμένουμε και αποδίδουμε σεβασμό, αλλά και θαυμασμό, το συνολικό πακέτο ήταν υπεράνω προσδοκιών. Όπως υπεράνω των (δικών μου) προσδοκιών ήταν και η προσέλευση. Ένα club τιγκαρισμένο από νωρίς, που αποθέωσε τους μεγάλους Dead Congregation, αλλά τίμησε και με το παραπάνω και τις άλλες δύο μπάντες, τους θρυλικούς Πατρινούς Death Courier, και τους τρίκαφρους θεούληδες Necrochakal.

 

Οι πόρτες άνοιξαν με μια ελαφριά καθυστέρηση- σε σχέση με το ανακοινωθέν πρόγραμμα- στις 20.25, και το ήδη πολυάριθμο κοινό που περίμενε έξω από το club, γέμισε τον χώρο. Στις 20.40 μπούκαραν στη σκηνή οι Necrochakal, με μπλακο-θρασάδικο image, φυσεκλίκια και war-painted μούρες, και ξεκίνησαν να διαλύουν το σύμπαν, με το χουλιγκανοειδές black-thrash που εξαπέλυσαν. Ωραίος τζιτζικέ ήχος, υπερ-τούμπανος drummer, και συνθέσεις γεμάτες πώρωση και αντιχριστιανική γκάβλα, με έβαλαν στο κλίμα του live κατευθείαν.

Ξύλο.

Super διασκεδαστικό το μισάωρο που έπαιξαν, προκάλεσαν και το μοναδικό stage-diving της βραδιάς, μπορεί να μην σου αλλάζουν τη ζωή, αλλά αν ψάχνεις ντου και ξύλο, θα τους αγαπήσεις.
Μπήκαν στα υπόψιν, με την αξία τους.

 

Στις 21.20 και μετά από ένα πολύ σύντομο στήσιμο, ανέβηκαν στη σκηνή οι Death Courier.
Kαταρχάς είναι τεράστιο πράγμα για τον συμπαθέστατο frontman- μπασίστα Βασίλη και μοναδικό μέλος της μπάντας από το 1987, ο,τί συνεχίζει ακόμα με νέους συνοδοιπόρους, να συνθέτει και να παίζει ποιοτικότατο death metal, και να θερίζει live, και ας παραπονιέται ο,τί έφτασε 50 και δεν αντέχει πολύ.

Μια χαρά θερίζει στη σκηνή και ο ίδιος και οι πολύ καλοί bandmates του. Για 40 λεπτά προσέφεραν ένα μίγμα groove-άτου ως επί τω πλείστων και ασήκωτου death metal, με τις ταχύτατες εκρήξεις του, με σπουδαίο riffing και μεράκι. Στα συν ο καλός ήχος που αναδείκνυε τις πολύ καλές ιδέες τόσο στην κιθάρα, όσο και στις μπασογραμμές.

Μπάντα που αξίζει χώρο και προσοχή, με παρελθόν, σοβαρό παρόν και ελπίζω σπουδαίο μέλλον

 

Είχε φτάσει η ώρα για τους headliners όμως, και με πλήρη σεβασμό στο πρόγραμμα, στις 22.30 ανέβηκαν στη σκηνή οι οικοδεσπότες του event.

Οι Dead Congregation έδειξαν χωρίς πολλά λόγια τι πάει να πει death metal live. Μπόμπατος ήχος, αν και η φωνή του Αναστάση χανόταν λίγο στα πλάγια στην αρχή, ακριβέστατο παίξιμο, πώρωση και μεταδοτικότητα. Είναι φοβερό να βλέπεις ένα club να σείεται και να χτυπιέται στους ρυθμούς πολυβόλου, έχοντας απέναντι ένα σχήμα που διατάζει, απλά παίζοντας στη σκηνή. Ζήτημα να ειπώθηκαν πέντε κουβέντες από μικροφώνου, αλλά death metal παίζουμε παιδιά, δεν έχουμε έρθει να πούμε τα νέα μας.

Ισοπεδωτική εμφάνιση, με highlight την τριάδα σερί από το ''Promulgation Of the Fall'' και τα ''Wind's Bane'', ''From a Wetched Womb''και -το μάλλον εκτός αρχικού προγραμματισμού- ''Teeth into Reed'', που παίχτηκαν στο encore.
Αλλά ήταν μια εν γένει μεγάλη εμφάνιση, από μια μεγάλη μπάντα, που τίμησε το κοινό της, αλλά και την ελληνική ακραία σκηνή, στήνοντας ένα party του ακραίου Ελληνικού χώρου από αυτά που έχουμε ανάγκη να συμβαίνουν πιο συχνά.

Πάντα τέτοια.

Setlist

Redemptive Immolation
Schisma
Morbid Paroxysm
Immaculate Poison
Lucid Curse
Quintessence Maligned
Only Ashes Remain
Prolmugation Of The Fall
Serpentskin
Subjugation
Graves Of The Archangels
Encore
Wind's Bane
From a Wretched Womb

 

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας

 

 

Read 559 times

Leave a comment