"ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ BLUES" - ΛΕ.Φ.ΚΑ, Αθήνα, 18 Μαρτίου 2017

Friday, 24 March 2017 14:38
Συντάκτης:
Published in Live Reviews

18 Μαρτίου 2017...Αφιέρωμα στο Blues....
Μια γιορτή κι ένα πάρτι από κείνα τα παλιά που έλεγε ο Λουκιανός....

Γράφει η Foxy Lady

Ένα πάρτι που δεν έγινε σε παραλία με φεγγαράδα αλλά σε έναν υπόγειο χώρο ποτισμένο με ροκιά...ένα πάρτι σαν αυτά που κάναμε στα νιάτα μας με πολλούς γνωστούς αλλά και άγνωστους καλεσμένους που άκουγαν τη μουσική περνώντας απ’ έξω κι έμπαιναν μέσα άγνωστοι κι ακάλεστοι για να γίνουν γνωστοί και φίλοι αγαπημένοι. Τα καλύτερα πάρτι της ζωής μου!!! Ένα τέτοιο ήταν κι αυτό του Σαββάτου...

Πού; Λέσχη Φίλων Kawasaki, άρα ΛΕ.Φ.ΚΑ, στα Κάτω Πατήσια...

Ποιος ο οικοδεσπότης; Η Πειραματική Καλλιτεχνική Σκηνή Αντίθεση (ΑΝ.Α.Σ.Α – ΛΕ.Φ.ΚΑ), που δημιουργήθηκε με σκοπό την ύπαρξη μιας πραγματικά ελεύθερης καλλιτεχνικής σκηνής.

Για πες και παρακάτω...

 

It's all about the blues...baaaaby!!!
20 τουλάχιστον μπάντες και μουσικοί που παίζουν blues, που αγαπούν το blues, αλλά και κάποιοι που παίζουν rock.
Όλοι στη σκηνή της ΛΕ.Φ.ΚΑ, μια παρέα, ένα σώμα.
Από νωρίς, από τις 5 το απόγευμα μέχρι αργά....ξημερώματα!...
Το παρόν, το παρελθόν αλλά και το μέλλον της Ελληνικής blues πραγματικότητας, επί σκηνής.

 

Λουκάς Σιδεράς, Δημήτρης Πολύτιμος, Τάκης Μακρής, Γιάννης Δρόλαπας, Ηρακλής Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Στεφανάκης, Johnny Vavouras...
Blues Cargo, Blues Revenge, Blues&Soul Shakers, Tony &Hot Electric Blues Band
Giotis Blues Kyttaris, Nick Skiadopoulos, Zero Zero, Shady Roots, Blues Family featuring Γιάννης Μόνος, Leje Majeste δηλαδή Saridakis Blues Family, Pacific Eyes feat. Κώστας Κοτζαμπόπουλος, για να αναφέρω μερικά από τα σχήματα που εμφανίστηκαν και χωρίς να θέλω ν’ αδικήσω κανέναν.
Όλοι εκρηκτικοί και εκπληκτικοί, τα 20 λεπτά περίπου που είχε στη διάθεση της η κάθε μπάντα πολύ λίγα, εμφανίσεις γεμάτες πάθος κι ένταση και συναντήσεις μουσικών που είχαν χρόνια να βρεθούν μεταξύ τους.

Μικρός ο χώρος, πολλή ζεστή όμως όλες οι φάτσες γελαστές. Με μια μπύρα στο χέρι, κόσμος πηγαινοερχόταν έστω και για λίγο. Πιστεύω ότι η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και σίγουρα πίκρισε η καραμελίτσα που λέει ότι το κοινό της blues στην Ελλάδα είναι μια μικρή οικογένεια που έχει πολύ λίγα μέλη τα οποία γνωρίζονται μεταξύ τους. Κακιούλες είναι αυτές ή σε απλά Ελληνικά, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Είδα κόσμο που τον ήξερα και τον είχα ξαναδεί και σε άλλα παρόμοια events, είδα όμως και πολλά, πάρα πολλά πιτσιρίκια που ήρθαν, έκατσαν, χόρεψαν, γέλασαν, χειροκρότησαν...

 

Είδα μουσικούς που ήρθαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να παίξουν όπως ο Στέλιος Γαβριηλίδης που ήρθε από το Αίγιο και ο Κώστας Κοτζαμποπουλος που ήρθε από τη Χίο για τούτη τη βραδιά!
Είδα πολλούς «λύκους» που ακόμα κι αν γέρασαν κι άσπρισε το μαλλί τους, ούτε τη γνώμη άλλαξαν, ούτε την κεφαλή τους...
Σ ‘ένα χώρο φιλικό, με ελεύθερη είσοδο, χωρίς «ελάχιστη κατανάλωση» και τα συναφή, μαζεύτηκε κόσμος και λαός που ήθελε να πιει μόνο μια μπύρα, ν’ ακούσει καλή μουσική και να διασκεδάσει.
Κανείς δεν μας κοιτούσε στα δόντια-στο πορτοφόλι!-και κανείς δεν έδινε δεκάρα για το αν θα πάρουμε δεύτερη μπύρα, μπύρα ή ποτό, νερό...μια και όπως λένε τα παιδιά της Αντίθεσης: «δε χωρούν οι χορηγοί, οι μάνατζερ, οι ειδήμονες και οι αρχηγοί, αφού η ανάδειξη και η προτροπή της ελεύθερης σκέψης και δημιουργίας είναι το ζητούμενο, με όπλα μας τη συλλογική προσπάθεια, τον αμοιβαίο σεβασμό, το μοίρασμα και τη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων, μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση».

 

Τα συμπεράσματα της βραδιάς;
Η ηλικία σίγουρα είναι μόνο ένας αριθμός στην ταυτότητα!
Είμαστε πολλοί και γινόμαστε όλο και περισσότεροι.
Το blues ζει και βασιλεύει.

 

Η διοργάνωση τέτοιων events είναι ένα ρίσκο που άλλοι το παίρνουν και πετυχαίνουν κι άλλοι το πιπιλάν και το γυροφέρνουν στο μυαλό τους μην τολμώντας το μεγάλο βήμα μένοντας με τον καημό...κι αυτοί και μείς.
Δύσκολοι καιροί για την τσέπη μας άλλα όποιος τη σεβάστηκε και άφησε το οικονομικό επάνω μας πέρασε καλά κι εμείς καλύτερα.
Οι Έλληνες μουσικοί έχουν κότσια, έχουν όρεξη και κέφι, γουστάρουν και ξέρουν να μας βάζουν κι εμάς στο τριπακι τους.

 

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που ψάχνουν ήδη νέο μεγαλύτερο χώρο για να στεγάσουν κι άλλους, που να μας χωράει όλους και να μπορεί να δεχτεί ακόμα περισσότερους.

Παλιές καραβάνες, έχουν διοργανώσει κι άλλα τέτοια απ’ ότι έμαθα, διαθέτουν την απαραίτητη τρέλα και οφείλουμε όχι μόνο να τους συγχαρούμε αλλά και να τους υποστηρίξουμε.

THE BLUES IS HERE TO STAY

Και σας ευχαριστώ από καρδιάς που με κάνατε να ξαναζήσω τα νιάτα μου, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

 

Read 580 times

Leave a comment