Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES : PROJECT RENEGADE – Cerebra [EP]

Thursday, 01 June 2017 10:52
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

A moment of realization is worth a thousand prayers.

Παρουσιάζει ο Πάνος Γιανναράκης

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντυπωσιακή αύξηση νέων συγκροτημάτων στη χώρα μας που κυκλοφορούν τις δουλειές τους, παίζουν live σε κάθε ευκαιρία και προσπαθούν να ακολουθήσουν το όνειρό τους με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τη μουσική. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο, αν λάβουμε υπόψη την κατάσταση στην Ελλάδα, αφού τα ίδια τα συγκροτήματα πολλές φορές αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους χωρίς την κάλυψη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας. Οι Αθηναίοι Project Renegade είναι μια από αυτές τις μπάντες και μας συστήνονται με το EP “Cerebra” .

 

Το συγκρότημα ξεκίνησε με τον Ody στα τύμπανα και με τη Μαριάννα στα φωνητικά. Για την υλοποίηση όμως του “Cerebra” χρειάστηκαν τη βοήθεια των φίλων τους μουσικών. Το EP κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, περιλαμβάνει τρία τραγούδια και στη δημιουργία του συνέβαλαν δύο καταξιωμένες μορφές του σκληρού ήχου της χώρας μας. Ο Δημήτρης Μισυρλής που έχει δουλέψει με τους Agatus και τους Nightstalker, ανέλαβε την ηχογράφηση και τη μίξη, ενώ ο Γιώργος Μπόκος που γνωρίζουμε τόσο από τη συμμετοχή του στους Nightfall και Rotting Christ, όσο και από τις παραγωγές του σε δίσκους των Dakrya και Daylight Misery, βάζει την υπογραφή του στο mastering. Το artwork το επιμελήθηκε η Κωνσταντίνα Σαντακά.

 

Ο ήχος των Project Renegade σε αυτή την πρώτη τους προσπάθεια μπορεί να χαρακτηριστεί ως alternative metal με ηλεκτρονικά στοιχεία, ενώ δεν λείπει και το απαραίτητο groove που στα live θα δώσει μια έξτρα ώθηση. Τα τρία κομμάτια δε διαφέρουν ηχητικά μεταξύ τους και πλησιάζουν αρκετά το ύφος των Lacuna Coil. Ειδικά, η φωνή της Μαριάννας μάς θυμίζει γιατί αγαπήσαμε τόσο πολύ την Cristina Scabbia που είχε αποφασίσει να μείνει μακριά από τα ωδεία, κόντρα στη μόδα της εποχής. Φυσικά, η Μαριάννα δεν έχει τη δύναμη της Ιταλίδας, έχει όμως την αμεσότητα που απαιτείται για να ταυτιστεί κανείς μαζί της. Καταφέρνει να φέρει τις συνθέσεις στα μέτρα της σε μια επίδειξη ωριμότητας, μακριά από την παγίδα του ναρκισσισμού και της υπερβολής. Υπάρχουν βέβαια πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο για την ίδια, όσο και για το συγκρότημα. Βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο τεχνικά και περιμένω να τους ακούσω σε τραγούδια που θα βγάζουν ακόμη περισσότερο πάθος και συναίσθημα.

Όσο αφορά τις ενορχηστρώσεις, θα μπορούσαν να ήταν λίγο πιο πλούσιες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ακούγεται πιο γεμάτο. Παρόλα αυτά, σε αυτό το μικρό δείγμα των 19 λεπτών υπάρχουν ιδέες και για άλλες μουσικές συνθέσεις. Για παράδειγμα, το τελευταίο μέρος του “One Of The Crowd” θα μπορούσε να σταθεί οδηγός για παρόμοιες ενδιαφέρουσες στιγμές στο μέλλον. Με την προσθήκη του Τάσου και του Μάκη στην κιθάρα και το μπάσο αντίστοιχα, οι Project Renegade ετοιμάζονται για το πρώτο τους album, όπως επίσης και για τη δημιουργία ενός video clip. Η αναγνώριση θα έρθει με σταθερά βήματα και με το “Cerebra” δείχνουν ότι βαδίζουν στον σωστό δρόμο.

 • Album:

  Cerebra

 • Line Up:

  Ody: Τύμπανα

  Μαριάννα: Φωνητικά

  Τάσος: Κιθάρα

  Μάκης: Μπάσο

 • Year:

  2017

Read 604 times

Leave a comment