Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: MAPLERUN - “Partykrasher” (Independent)

Tuesday, 13 June 2017 11:01
Published in Local Heroes

Οι Έλληνες heavy rockers Maplerun (σ.σ. αυτό τους θεωρώ προσωπικά) επέστρεψαν με τον τρίτο τους δίσκο, “Partykrasher”. Κλείνοντας φέτος δέκα χρόνια ζωής, η μπάντα αποτελεί ζωντανό παράδειγμα για το πως ανταμείβεται η σκληρή δουλειά και παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητας συνεχίζουν ανοδικά.

Παρουσιάζει ο Αντώνης Αντωνιάδης

Το “Partykrasher” κινείται στα γνωστά ηχητικά μονοπάτια της μπάντας με τις επιρροές από την αμερικάνικη hard rock και metal σκηνή να είναι παραπάνω από εμφανές. Χαρακτηριστικά riffs που κολλάνε στο μυαλό, μελωδικές γραμμές που μπορείς να τραγουδήσεις και η εναλλαγή mid με fast tempo είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στον δίσκο. Οι συνθέσεις θυμίζουν έναν συνδυασμό κυρίως από System Of A Down (βλέπε “Give It To You” που έχει και μια δσση από Korn), Godsmack και Stone Sour των δύο πρώτων άλμπουμ. Πολύ δύναμη σε κάθε τραγούδι που σε αρπάζει από τα μούτρα και γουστάρεις! Επιπλέον, πολύ ενδιαφέρουσες γέφυρες σε κάθε σύνθεση που επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η τετράδα το χει! Προσωπικό highlight είναι σίγουρα το “When You're Down” το οποίο χτύπησε στην καρδιά των ήχων που αγαπάω, καθώς και το “Arrow”.

 

Βέβαια μιλάμε για μια μπάντα που εκτός των δέκα χρόνων παρουσίας στον χώρο και τριών άλμπουμ πλέον μετράει συμμετοχές σε compilation albums, τηλεοπτικά shows, τραγούδι σε video game(!!!), μέχρι και επίσημο endorsment απο την Orange για τον κιθαρίστα τους Ορέστη Σίτη! Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στην τεχνική δουλειά που έγινε για το “Partykrasher” καθώς είναι κυριολεκτικά παγκοσμίου επιπέδου. Αυτό δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τα ονόματα που δούλεψαν σε αυτό, αλλά και το αποτέλεσμα που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Λέω για τα ονόματα, γιατί με μια γρήγορη ματιά ξεχωρίζεις τον David Bottrill στην παραγωγή και την μίξη, ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Tool, Muse, King Crimson, The Smashing Pumpkins, Stone Sour και The Tea Party, και τον Justin Shturtz στο mastering που και αυτός με την σειρά του έχει δουλέψει με ονόματα όπως οι Slipknot και οι Shinedown.

 

Είχα την τύχη να δω live τους Maplerun στο παρελθόν και επιβεβαιώνω ότι αποζημιώνουν το κοινό το έπακρο. Μιλάμε λοιπόν για ένα group που στέκεται δυνατά τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και δισκογραφικά. Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπουμε τους καλλιτέχνες που το αξίζουν να συνεχίζουν την καλή δουλειά.

Συστήνω ανεπιφύλακτα τόσο το “Partykrasher” όσο και να τους δείτε όπου και όποτε μπορέσετε.

Live shot by Chris Kissadjekian / www.livephotographs.com 

 

 

 

 • Album:

  Partyshaker

 • Line Up:

  Nick - Vocals/Guitar

  Orestis - Guitar

  Chris "Jo" - Drums

  Nick “the Moor” - Bass

 • Year:

  2017

Read 518 times

Leave a comment