Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: THE BLACK CAPES – "All These Monsters" (Dark Tunes Music Group)

Monday, 10 July 2017 06:00
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

"We wake up horrors to help us cope with the real ones"

Παρουσιάζει ο Πάνος Γιανναράκης

Η gothic μουσική ζει τη δική της (εμπορική) παρακμή τα τελευταία χρόνια. Μετά τη χρυσή εποχή των 80’s και την αναβίωση της στα τέλη της δεκαετίας του ’90, έχει καιρό να εμφανιστεί κάποιο συγκρότημα και να γνωρίσει επιτυχία. Ειδικά στη χώρα μας, αν εξαιρέσεις τους HIM και για ένα διάστημα τους The 69 Eyes, ποτέ δεν αγκαλιάσαμε με ζέση αυτό το είδος. Γι’ αυτό προκαλεί εντύπωση η προσπάθεια των δικών μας The Black Capes, οι οποίοι κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “All These Monsters”.

 

Όλα ξεκίνησαν στο μυαλό του Alex S Wamp (τραγουδιστή των Potergeist), όταν διαπίστωσε αυτό το κενό στην goth σκηνή. Στις κιθάρες συναντάμε τον Thano Jan των Inactive Messiah και την Ειρήνη Κετικίδη, η οποία έχει φτιάξει το όνομα της συμμετέχοντας στη θεατρική παράσταση “Julius Caesar” στο Λονδίνο, αλλά και παίζοντας σε σχήματα διαφόρων μουσικών ειδών (rock, pop, hip-hop). Το line-up συμπληρώνουν ο Christ Rusty στο μπάσο και ο Χρήστος Γκέκας στα τύμπανα. Πίσω από την κονσόλα της παραγωγής βρίσκεται ο Pete Rutcho (Parkway Drive, The Ghost Inside), ενώ το εξώφυλλο κοσμεί η δημιουργία του γνωστού και μη εξαιρετέου Seth Siro Anton των Septic Flesh.

 

Το “All These Monsters” περιλαμβάνει 8 τραγούδια (αν εξαιρέσεις τα intro και outro) μοντέρνου gothic/dark rock με μια μικρή δόση metal αισθητικής. Sentenced, Type O Negative, Sisters Of Mercy και The 69 Eyes είναι τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό, αλλά όσο ακούς το δίσκο διαπιστώνεις και μια έντονη rock n’ roll διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως στα φωνητικά του Wamp, το stoner παρελθόν του οποίου δίνει μια έξτρα ώθηση στις συνθέσεις. Μάλιστα σε αρκετά σημεία (όπως στα “Purple Heart” και “New Life”) θυμίζει τον Tom Englund των Evergrey. Τα drums, χωρίς να εντυπωσιάζουν, είναι καλοπαιγμένα και παίζουν τον ρόλο που πρέπει, στηρίζοντας τις συνθέσεις. Ο gothic ήχος δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια πειραματισμού στις κιθάρες, αλλά το ταλέντο του Jan και της Κετικίδη φαίνεται στα ευφάνταστα solos. Η παραγωγή είναι καθαρή και σύγχρονη, ενώ χρεώνεται και τον πεντακάθαρο ήχο του μπάσου, γεγονός που προσθέτει στο τελικό αποτέλεσμα (άκου για παράδειγμα το “We Will Never Die”).

Αν έπρεπε να βρούμε οπωσδήποτε ένα μειονέκτημα αυτό θα ήταν ότι το συγκρότημα παίζει λίγο safe, χωρίς να προσπαθεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Και ρίχνοντας μια ματιά στα μέλη των The Black Capes ξέρεις ότι μπορούν να κάνουν αυτό το βήμα. Ο δίσκος όμως ακούγεται ευχάριστα και περιέχει πολλές καλές στιγμές, όπως τα “Purple Heart”, “Wolf Child”, “New Life” και “The Black Capes”. Κρατάμε τα πολλά θετικά και περιμένουμε να δούμε το μέλλον αυτής της πολλά υποσχόμενης μπάντας.

 • Album:

  All These Monsters

 • Line Up:

  Alexander S Wamp: Vocals

  Thanos Jan: Guitar

  Irene Ketikidi: Guitar

  Chris Rusty: Bass

  Christos Grekas: Drums

   

 • Year:

  2017

Read 650 times

Leave a comment