Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: INSANITY CULT - '' Of Despair and Self-Destruction'' (Ogmios Undreground)

Monday, 10 July 2017 06:00
Published in Local Heroes

''Γιατί είμαστε απόγονοι κατώτερων θνητών''

Προτείνει ο Στέφανος Τυροβολάς

Ομολογώ οτί τους Αθηναίους Insanity Cult δεν τους γνώριζα, πριν πέσω πάνω τους στο youtube.
Μέγα λάθος και ενδεικτικό, οτί το ποιοτικό βρίσκεται παντού, αρκεί να μπορείς να το βρείς, αρκεί βασικά, να θες να το βρείς.

Γνωρίζουμε οτί το ελληνικό underground black βρίσκεται σε άνθιση, και αποδεικνύεται με τέτοιες μπάντες. Ιδιαίτερο άκουσμα, προσανατολισμένο σε πιο depressive black metal μονοπάτια, αλλά με διάχυτο το επικό στοιχείο.

Σχετικά minimal στην νοοτροπία, τα δύο στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στα riff, αλλά κυρίως, στον στιχουργικό τομέα. Οι Insanity Cult είναι μια μπάντα με άποψη για την τέχνη της, και παρουσιάζει ένα σύνολο που θέλει μελέτη, γιατί μαζί με τη μουσική έρχεται και το περιεχόμενο. Και υπάρχει μπόλικο εδώ για να εντρυφήσετε.

 

Στα συνολικά 55 λεπτά του δίσκου, ακούμε ένα σταθερό ρυθμικό πλαίσιο με Darkthrone-ικές και Sargeist αναφορές, πάνω στις οποίες αναπτύσσονται συνθέσεις με ανατριχιαστικές κορυφώσεις ( Seeds of lesser Gods), με πιο doom διάθεση (In My Abysmal Dreams), με πιο πολεμικές εξάρσεις ( Birth Of Eos) αλλά πάντα σε επικό και καταθλιπτικό κλίμα.

Όσοι και όσες, θέλετε το black σας, βαρύ, μινιμαλιστικό, αλλά με Ψυχή και με Άποψη, εδώ θα βρείτε πολλά πράγματα που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Προσωπικά οι παρακάτω στίχοι με ανατριχιάζουν.

''Γιατί ως Γόνοι Κατώτερων Θεών
Προχωράμε αέναα, ως το τέλος των λιγοστών μας ημερών
Ως γέννημα πύρηνων ιδεών
Γδάραμε μια χούφτα μέρες των εχθρών και των πιστών''

Βρείτε τους Insanity Cult στο facebook:
https://www.facebook.com/insanitycult/

Τσεκάρετε:
https://www.youtube.com/watch?v=qqyPiktCMgY

 • Album:

  Of Despair and Self-Destruction

 • Line Up:

  Sacrilegious: Vocals

  Έκπτωτος: Lead Guitar

  Vohamon: Rhythm Guitar

  Bluer: Bass

  Beleth: Drums

 • Year:

  2017

Read 547 times

Leave a comment