Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

SKANDAL- ‘’Year of the Cicada’’ (Self Financed EP - 2016)

Saturday, 30 September 2017 13:24
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Με αφορμή την περιοδεία “Tour of the Cicada Pt III” των Skandal εντός της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, ακούσαμε το EP τους “Year of the Cicada”

Παρουσιάζει η Σοφία Γεωργούση

Το ντουέτο που ξεκίνησε το 2010 στην Κρήτη, κινείται στο πλαίσιο του doom n’ roll. Τι σημαίνει αυτό;

Οι ίδιοι το προσδιορίζουν ως συνδυασμό έντονων riffs και δυναμικών grooves. Εγώ θα το χαρακτηρίσω ως κάτι πολυεπίπεδο και δη ενδιαφέρον με στοιχεία από διαφορετικά είδη της metal σκηνής.
Το “Year of the Cicada” εναλλάσσει την μελαγχολία με τον δυναμισμό και εφόσον προσωπικά κουράζομαι με την μονοτονία, αυτό το ευχαριστήθηκα! Βαριά ατμόσφαιρα, υπόκωφος ήχος, απότομα τελειώματα, εναλλαγές από μακρά riff σε μελωδίες, stoner γυρίσματα και black λεπτομέρειες. Τα ξεχωριστά φωνητικά του Γιώργου που κυμαίνονται μεταξύ καθαρών και brutal, συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα. Οι Skandal έχουν δουλέψει και αυτό φαίνεται.

 

Πέντε κομμάτια των πέντε λεπτών κατά προσέγγιση. Το instrumental track ‘’Erinys’’ με τα παραδοσιακά όργανα που καθόλου δεν προϊδεάζει για τη συνέχεια αλλά μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως intro σε live. Το νέο “Halo of Vultures’’ με τις κινηματογραφικές λεπτομέρειες. Τα δυνατά ‘’Motordeath’’ και το ομότιτλο ‘’Year of the Cicada’’. Τέλος, το ‘’Stillwater Servant’’ με την αισθητή αλλαγή στο tempo.

Οι Skandal αποτελούν μια διόλου αμελητέα πρόταση και εφόσον περιοδεύουν εντός της χώρας, θα έχουμε –σαφώς!- την ευκαιρία να τους απολαύσουμε επί σκηνής.

 

Οι ημερομηνίες της περιοδείας διαμορφώνονται ως εξής:

13/10 Volos
14/10 Larissa
15/10 Trikala
16/10 Xanthi
18/10 Plovdiv
19/10 Burgas
20/10 Sofia
21/10 Thessaloniki
24/10 Corfu
25/10 Ioannina
26/10 Arta
27/10 Patras
28/10 Pyrgos
29/10 Athens 

 • Album:

  “Year of the Cicada”

 • Line Up:

  Giorgos (vocals + bass),

  Alex (drums)

 • Year:

  2016

Read 759 times

Leave a comment