Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: CHRYSILIA – “Et In Arcadia Ego” (Lion Music - 2017)

Tuesday, 10 October 2017 07:20
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Το ντεμπούτο album των Chrysilia “Et in Arcadia Ego” υπόσχεται να σου εγείρει την φαντασία και να σε ταξιδέψει σε παραμυθένια δάση.

 Τιμά η Σοφία Γεωργούση

Οι Chrysilia κινούνται στο χώρο του συμφωνικού metal με έντονο το folk στοιχείο και ενίοτε power πινελιές. Με την υπογραφή του Bob Katsioni (Firewind, Serious Black, Outloud) και επιρροές από Nightwish και Turisas, το αποτέλεσμα –βεβαίως- εντυπωσιάζει.
Το “Et in Arcadia Ego” είναι ιδιαίτερα καλοδουλεμένο και αυτό φαίνεται. Πρόκειται για μια καλή παραγωγή που δύσκολα φαντάζεται κανείς ότι προέρχεται από την Ελλάδα. Εμπνευσμένο από την περιοχή της Αρκαδίας, το album επιτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο εναλλάσσοντας μύθους και φαντασιακές ψευδαισθήσεις με την πραγματικότητα.

 

Από τη μία, τα ατμοσφαιρικά εφέ που θυμίζουν ταινίες εποχής τύπου «Lord of the Rings”, οι πλούσιες μελωδίες και τα κουρδιστά παιδικά παιχνίδια δίνουν αίσθηση θεατρικότητας. Από την άλλη, η μαγική φωνή της Chryso ενορχηστρώνεται με ποικίλα όργανα από τα οποία ξεχωρίζουν το βιολί και τα πλήκτρα προσδίδοντας epic χρώμα. Η προσθήκη χορωδίας και η χρήση εκκλησιαστικών οργάνων συμπληρώνουν τη δομή του ηχητικού αποτελέσματος.

Η όλη ιδέα ξεκίνησε από την performer και frontwoman του συγκροτήματος Chryso και τον Elias Pero (πρώην Sovereign) και εκτελέστηκε με επιτυχία. Κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα, βιολί, βιόλα και τσέλο συνδυάστηκαν με τη φωνή της Chryso και την χορωδία αναδεικνύοντας το πρώτο κιόλας album των Chrysilia σε μουσική πανδαισία. Δέκα κομμάτια των πέντε λεπτών κατά προσέγγιση μεταξύ των οποίων και ένα συμφωνικό cover των Rotting Christ (King of a Stellar War). Το συγκρότημα μοιάζει πολλά υποσχόμενο ξεφεύγοντας κατά πολύ από τα δεδομένα της χώρας και παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα δουλειά που εκπλήσσει ευχάριστα.

Setlist:

1. By the gates of Ypsus (ft. Bob Katsionis)
2. The Menalon Trail (ft. Margarita P.)
3. Desperate Wings
4. Arcadia (ft. Nikos Roussakis)
5. Et in Arcadia Ego
6. Chrysilia
7. Altar of Silence (ft. Bob Katsionis)
8. King of a Stellar War ( Rotting Christ cover)
9. The Fifth Season (ft. Bob Katsionis)
10. Desperate Wings (orchestra)

 

 

Και δυο περίφημα νέα:

Σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου 5-6μμ οι Chrysilia θα μας μιλήσουν για όλα στην εκπομπή ΑπROCKάλυπτα!

Επίσης, 3 Δεκέμβρη το σχήμα θα ανοίξει την βραδιά για τους melodic prog metalers SL Theory στην Αρχιτεκτονική! Ώρα έναρξης 21:00

 

 • Album:

  Et in Arcadia Ego

 • Line Up:

  Chryso - φωνητικά

  Teo Ross - κιθάρες

  Jim Ramses - μπάσο

  Simon Key - τύμπανα

  John Matzakos - πλήκτρα

  Odysseas - βιολί, βιόλα

   

 • Year:

  2017

   

Read 974 times

Leave a comment