Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

LOCAL HEROES: W.E.B - "Tartarus" (Apathia Records - 2017)

Thursday, 12 October 2017 13:26
Published in Local Heroes

Σοβαρή δουλειά!

Τιμά ο Στέφανος Τυροβολάς

Τους W.E.B τους ανακάλυψα πριν καιρό.

Για την ακρίβεια στο δεύτερό τους άλμπουμ, ''Jesus Heist'' του 2008, που έιχε δείξει μια μπάντα με φιλοσοφία για το ήχο της, και μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.
Μετά από μια δεκαετία σχεδόν, έρχομαι και πάλι σε επαφή με την μπάντα, και το υλικό της.

 

Προφανώς οι Αθηναίοι «δεν έχουν ανακαλύψει την φωτιά». Στο symphonic extreme χώρο, οι SepticFlesh έχουν κάνει σχολή, και οι W.E.B τους λατρεύουν, κάνοντας το σαφές τόσο σε επίπεδο σύνθεσης, όσο και σε επίπεδο attitude. Ταυτόχρονα διατηρούν τις αναφορές τους προς τον ήχο που θεμελίωσαν οι Cradle of Filth (τα παλιά, τα καλά, τα γρήγορα).

Εν έτει 2017, και σε μια χρονιά με πληθώρα σπουδαίων κυκλοφορίων του ακραίου ήχου, οι W.E.B ψάχνουν τον χώρο τους και θα τον βρουν με άνεση. Το ''Tartarus'' είναι μια πολύ καλή δουλειά, ενός συνόλου που έχει κατασταλάξει στον ήχο του, και προσφέρει ένα ηχητικό αμάλγαμα, με βασικό συστατικό το Σκότος και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί.
Έχουν φιλτραριστεί καλά οι επιρροές στο ''Tartarus'', και συνάμα έχουν διευρυνθεί (δώστε βάση στο πέρασμα Machine Head στη μέση του ''Morphine for Saints''), αλλά θα χαμογελάσετε σε πολλά σημεία της ακρόασης, προσπαθώντας να θυμηθείτε που το έχετε ξανακούσει· Το ''Dragona'' με έστειλε καρφί να ακούσω το ''Dusk and Her Embrace''. Αλλά όλες αυτές οι επιρροές είναι κτήμα της μπάντας, συνεπώς ομορφαίνουν την ακρόαση αυτού του πολύ καλού δίσκου.

Η εκκίνηση με το ορχηστρικό ''Where Everything Begun'', σε μελαγχολικό-επικό τόνο, φτιάχνει το κατάλληλο πλαίσιο, για να περάσουμε στην ολομέτωπη επίθεση του ομώνυμου κομματιού, που θα μπορούσε άνετα να είναι στο ''Titan'' των SepticFlesh, και είναι κομμάτι φόρος τιμής στους μεγάλους πρωτοπόρους.

Η συνέχεια με το ''Ave Solaris'' είναι πολεμική, ενώ το ''Dragona'' είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, εθιστικό, με το black-ίζων κεντρικό riff, και τις ρυθμικές εναλλαγές.
Η συνέχεια είναι εξίσου ποιοτική με το ''I, the Bornless'', να γυρίζει σε πιο Βορειοευρωπαϊκές μελωδικές φόρμες, ενώ το ''Morphine for Saints'' είναι το πιο επιθετικό κομμάτι του δίσκου, αλλά και το πιο ''αμερικάνικο''.
To ''Cosmos in Flames'' είναι μια ακόμα σωστή στιγμή του δίσκου, για να πάμε στην τριλογία ''Thanatos'', τις κορυφές του άλμπουμ.

 

Στο πρώτο μέρος ''Golgotha'' συμμετέχει ο Σωτήρης Βαγενάς (παραδόξως στο κομμάτι με τις λιγότερες Flesh αναφορές), και είναι ένα επικό κομμάτι, με τις μελωδίες του, τις συναισθηματικές κορυφώσεις του, και την κατακλυσμιαία κορύφωση.

Έξοχο!

Στο δεύτερο μέρος ''Epitaphios'', η ατμόσφαιρα βαραίνει αρκετά, για να μαλακώσει με το καθαρό πέρασμα, και να οδηγηθεί στο Moonspell-ικό τελείωμα, με τα χορωδιακά μέρη να κάνουν τη διαφορά.
Το κλείσιμο με το ''Mnemosynon'' είναι Behemoth-ικό, και αντάξιο τόσο της τριλογίας, όσο και του δίσκου εν γένει.
Αναπτύσσεται σε ένα αγχωτικό κυνήγι, για να ολοκληρωθεί με την αφηγηματική προσθήκη, που εξυπηρετεί άψογα το ρόλο της για την δημιουργία εφιαλτικής ατμόσφαιρας

Συνολικά πρόκειται για μια πολύ σωστή δουλειά, από μια μπάντα που καλλιτεχνικά ακολουθεί (και θέτει) υψηλά στάνταρ, έχει διάρκεια, και σίγουρα έχει μέλλον.

 • Album:

  Tartarus

 • Line Up:

  Sakis Darkface: Guitars/Vocals

  Sextus Argieous Maximus: Lead Guitars

  Nikitas Md: Drums

  Petros Elathan: Bass

 • Year:

  2017

Read 832 times

Leave a comment