Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

DreamLongDead – Umbra (Self Released)

Thursday, 31 January 2019 11:42
Published in Local Heroes

Σταμάτα να σκάβεις γιατί ο λακκος θα σε καταπιεί άνθρωπε.

Γράφει ο Στέφανος Τυροβολάς

Αρχικά ,γειά σας και πάλι πιστό κοινό του R'nR Monuments μετά από απουσία σχεδόν δύο χρόνων.

Η σημερινή guest εμφάνιση οφείλεται στους DreamLongDead και στο καινούριο τους έργο ''Umbra''.

Είμαστε στο 2136. Ο πολιτισμός(;) έχει καταρρεύσει, αποτέλεσμα της καταστροφικής φύσης του ανθρώπου και βρισκόμαστε στην εποχή των ζόμπι, των καννιβάλων και των τοξικοεξαρτημένων.
Οι μόνοι που επιβίωσαν σε ένα κατεστραμμένο πλανήτη δίνουν τον τόνο της επόμενης μέρας.

Και αυτός ο τόνος είναι σάπιος, βαθύς, αλλά όχι ράθυμος, ζέχνει θάνατο αλλά και τσίτα, ένα κυνηγητό στην έρημο κάτω από τον καυτό ήλιο, για την αναζήτηση της τροφής, για την επιβίωση μέσα από την ανάδειξη των άγριων ενστίκτων, αλλά εμπεριέχει και χλευασμό στους μέχρι τότε κανόνες.

Η δυστοπία θα σε καταπιεί, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Τι είσαι φίλε μου; Ζόμπι, καννίβαλος ή χαμένος στον κόσμο σου;

Σε αυτή την δυστοπία, η μέρα ξεκινά με την υπενθύμιση ότι δεν υπάρχει τάφος αρκετά βαθύς (No Grave Deep Enough) για όλους, σε ένα μοτίβο αρκετά πιο γρήγορο από ότι είχαμε συνηθίσει παλιότερα. Τα ζόμπι πήραν τις αμφεταμίνες τους και το death metal, πηχτό και σάπιο ξεχύνεται για να καταναλώσει όση σάρκα έχει μείνει ακόμα διαθεσίμη. Αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν να παρτάρουν σε πιο 80's σαρκαστικούς ρυθμούς ακολουθώντας ένα εξαιρετικά ανατατικό αλλά και συνάμα υπνωτιστικό riff που δίνει τη δυνατότητα στους κυνηγούς να ξαποστάσουν, αλλά μάλλον θα πρέπει να κάνετε πλάκα έτσι (You gotta be fucking kidding) ;
Γιατί σύντομα το κυνήγι πρέπει να ξεκινήσει και πάλι, αυτή τη φορά πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Και ακολουθεί μια επιστροφή στο βάρος και την ατμόσφαιρα όσων είχαμε συνηθίσει. Βαρύς ρυθμός, κουρασμένα πόδια που προσπαθούν με δυσκολία να συνεχίσουν την πορεία τους και το κυνηγητό τους μέσα σε βάλτους και ερημιές, για να κορυφωθεί όμως σε ένα λυσσασμένο ξέσπασμα οργής και μαύρης παράνοιας – απόγνωσης. ( El Ritmo de la Tierra), πριν επιστρέψει αποκαμωμένο στην αρχική ελεγεία.

Και ο κύκλος σε αυτή την δυστοπία κλείνει ( Unveiling The Becoming) με μια επιστροφή στα βασικά του ιδιώματος ή αλλιώς σε αυτά που δημιούργησαν την δυστοπία. Βάλτος, πίκρα, σάπιοι ρυθμοί, υπενθύμιση οτί αυτή αρρώστια θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή την επόμενη μέρα. Εξάλλου το σαρκάστικό γέλιο στο κλείσιμο είναι εκεί για να επισημαίνει την αδιέξοδη και φριχτή λούπα.

Οι DreamLongDead κερδίζουν το στοίχημα με τον εαυτό τους, παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο αρκετά εξελιγμένο αλλά και σταθερά προσανατολισμένο στα βασικά συστατικά του ιδιώματος που υπηρετούν. Σαπιο doom /death, αλλά με εναλλαγές στις δυναμικές, με σερνόμενα riff σαν τεράστια φίδια κάτω από τον βάλτο, με διπλά σκισμένα και βοθρέ φωνητικά, αλλά και με την μη αναμενόμενη πινελία της instrumental παρέμβασης, που βγάζει μια πολύ καλοδεχούμενη ''καλλιτεχνίλα'' στα δικά μου μάτια.

Σταθερά πιστοί στην DIY αισθητική και λογική, αποτελούν ένα όνομα στο underground που κοσμεί την ελληνική σκηνή.

Στηρίξτε τους με κάθε δυνατό τρόπο γιατί το αξίζουν.

Facebook: https://www.facebook.com/Dreamlongdead/


Bandcamp: https://dreamlongdead666.bandcamp.com/


YouTube: https://www.youtube.com/user/dldgreece

 

 

 • Album:

  "Umbra"

 • Line Up:

  John - vocals
  Tassos -vocals, rhythm &lead guitars
  Panos -rhythm &lead guitars
  Leonidas - bass
  Tolis – drums

 • Year:

  2019

Read 563 times

Leave a comment