Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

ROTTING CHRIST – "The Heretics" (Season Of Mist)

Thursday, 14 February 2019 08:14
Published in Local Heroes

Η μουσική ως εργαλείο αφύπνισης

Παρουσιάζει ο Στέφανος Τυροβολάς

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να προσεγγίσεις την δουλειά ενός φτασμένου καλλιτέχνη. Ο συνηθισμένος θα ακολουθήσει τη λογική της σύνδεσης και της σύγκρισης με τα προηγούμενα έργα του δημιουργού, θα αναλύσει μουσικά και στιχουργικά τον δίσκο και θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. ''Καλύτερος ο φετινός δίσκος των ηρώων μας, δίνουν απαντήσεις στους επικριτές'' ή στην αντίθετη περίπτωση ''Ξεμένουμε από έμπνευση αδέρφια, ας βάλω να ακούσω τον ύμνο που έβγαλε 30 χρόνια πριν να στανιάρω''.

Το έχω κάνει πολλάκις, συνεπώς η παραπάνω παράγραφος εμπεριέχει και ένα μικρό ίχνος αυτοκριτικής.

Το θέμα όμως αφορά το τι σηματοδοτεί ένα δίσκος , σε συνάρτηση με την περίοδο που κυκλοφορεί, με τα μηνύματα που θέλει να περάσει και προφανώς με το επίπεδο των συνθέσεων που περιλαμβάνει.

Ένας διαφορετικός τρόπος λοιπόν που θα επιχειρήσω να ακολουθήσω στην παρουσίαση του 13ου δίσκου της ιστορικότερης και μεγαλύτερης μπάντας της χώρας, αντιλαμβάνεται το ''Heretics'' ως μια σπουδαία στιγμή στην δισκογραφία των Rotting Christ.

Και θα εξηγηθώ.

Μουσικά αποτελεί μια συνέχεια του folk/heavy μονοπατιού που ακολουθεί η μπάντα εδώ και μια δεκαετία. Η αίσθηση που μου αφήνουν οι συνεχείς ακροάσεις του δίσκου, είναι ευχάριστη, με καλές στιγμές όπως το εναρκτήριο ''In The Name Of God'', πολύ καλές ( Vetry Zlye), σπουδαίες (Dies Irae), αλλά και αδιάφορες (Hallowed be Thy Name).

Στην μουσική σούμα το άλμπουμ είναι καλό, χωρίς να ανακαλύπτει την φωτιά, αλλά ακούγεται ευχάριστα.

Γιατί συνεπώς είναι σπουδαίο;

 

  

Γιατί ο Σάκης και οι Christ, χρησιμοποιούν την δύναμή τους και τον δεδομένο χρόνο που θα τους αφιερώσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στον πλανήτη, για να μιλήσουν για τους αιρετικούς, για όσους ακολούθησαν το μονοπάτι τους, κόντρα στα πρέπει και στα μη, κόντρα στις νόρμες, κόντρα στα κοινωνικά και χρηστά ήθη, κόντρα στον συντηρητισμό και στην Αρχή, όπως και αν αυτά εκποσωπούνται και εκφράζονται.

Η μελοποίηση μέρους της Ασκητικής του Καζαντζάκη από μια extreme metal μπάντα είναι μια δήλωση.

Η διασκευή στον Poe είναι μια επιλογή.

Και όλα αυτά θα αναγκάσουν πολλούς νέους και νέες, αλλά και μεγαλύτερους, να ψάξουν, να ρωτήσουν, να μάθουν.

Οι Rotting Christ θεωρώ οτί δίνουν έναν περιεχομενικό ορισμό το τι είναι τέχνη στο σήμερα.

Τέχνη είναι να σπας τα δεσμά της συνήθειας, τέχνη είναι κινητοποιείς, τέχνη είναι να αμφισβητείς, αλλά κυρίως τέχνη είναι ανοίγεις νεόυς δρόμους σε όσους και όσες σε ακολουθούν.

Αυτό προσπαθούν να κάνουν οι Rotting Christ.

Αυτό [συνεχίζει να] τους κάνει σπουδαίους.


Facebook: https://www.facebook.com/Rotting-Christ-290468585669/

 

Bandcamp: https://rottingchrist.bandcamp.com/album/the-heretics

 

Official Website: https://www.rotting-christ.com/en

 

 

 • Album:

  ''The Heretics''

 • Line Up:

  Sakis Tolis – Guitar, Vocals
  Themis Tolis – Drums
  George Emmanuel – Guitars
  Vangelis Karzis – Bass

 • Year:

  2019

Read 603 times

Leave a comment