Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

NIGHTRAGE – WOLF TO MAN (Despotz Records)

Tuesday, 09 April 2019 09:15
Published in Local Heroes


Η ευχαρίστηση βρίσκεται στην απλότητα

Παρουσιάζει ο Στέφανος Τυροβολάς

Νέος δίσκος, 8ος κατά σειρά, για τους υπερπαλαίουρες πλέον Nightrage, και τον ιδρυτή, κύριο συνθέτη και γενικώς mainman Μάριο Ηλιόπουλο.

Προσωπικά είχα παρακολουθήσει τα έργα του, τα χρόνια των πρωτοπόρων και απόλυτα επιδραστικών Exhumation, και από εκεί και πέρα διατηρούσα μια επιδερμική επαφή με την πορεία του.

Γνωστός μελοντεθάκιας, παιδί του Goteborg, και άξιο τέκνο της μεγάλης At the Gates σχολής, ο Μάριος και η μπάντα του, ξέρουν πολύ καλά αυτό που κάνουν, το κάνουν σωστά, το κάνουν απλά και το κάνουν εμπνευσμένα.

 

 

Από την εκκίνηση του δίσκου, τα βασικά χαρακτηριστικά που εμφανίζονται είναι η μελωδία και η λύσσα. Σε πλήρη επιθετικό mood τα παιξίματα, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στον νέο drummer και φέρνει μαζί του ορμή αλλά όχι άγχος. Και είναι ενδιαφέρουσα η προσέγγιση στο είδος, μιας και αναδεικνύει τις συνθέσεις χωρίς να παίζει εξεζητημένα πράγματα, αλλά πάντα περασμένα μέσα από ένα απόλυτα λυσσασμένο-επιθετικό πρίσμα.

Εξαιρετική δουλειά στις κιθάρες, που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο σύμπαν των Nightrage – και λογικά-, όπως και στην παραγωγή που είναι ογκώδης, όπως αρμόζει στο είδος, καθαρή και φασαριόζα.

Τέλος, αντίστοιχα και τα φωνητικά στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αν και θα ήθελα να φωνάζουν ''Lindberg'' ελαφρώς λιγότερο.

Αν και για όσους είναι At the Gates freaks, αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικός παράγοντας.

 

 

Γενικά οι θρύλοι του Σουηδικού μελωδικού death είναι παρόντες αρκετά μέσα στον δίσκο, αλλά μέσα από το φίλτρο προσωπικότητας ενός βετεράνου τη σκηνής, που αποδίδει σεβασμό στην επιρροή, χωρίς ποτέ να το παρακάνει.

Να μην ξεχάσω να αναφέρω το καταπληκτικό εξώφυλλο που κοσμεί τον δίσκο. Πίνακας ζωγραφικής κανονικός.

Κλείνοντας.

Όσοι-ες αγαπήσατε το NWOSDM, θα βρείτε εδώ μέσα τα πρωταρχικά υλικά που το έκαναν σπουδαίο και παγκόσμιο είδος.

Δεν θα αλλάξει η ζωή σας, αλλά θα παίξει για καιρό στη λίστα σας, και θα γεμίσει το κενό που άφησε η ομολογουμένως μέτρια περυσινή κυκλοφορία των At the Gates.


Website: www.nightrage.com
Facebook:https://www.facebook.com/nightrage/
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Instagram:www.instagram.com/nightrageofficial
Twitter:www.twitter.com/nightrage

 • Album:

  ''Wolf to Man''

 • Line Up:

  Marios Iliopoulos – Guitars
  Ronnie Nyman – Vocals
  Magnus Soderman – Guitars
  Dino George Stamoglou – Drums
  Francisco Escalona – Bass

 • Year:

  2019

Read 836 times

Leave a comment