Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

DEVIL ROLLING DICE – The Catastrophic Sequence (Self Released/2019)

Sunday, 17 November 2019 17:49
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Το Thrash Metal ήταν και θα είναι σαν το Blue Jean … διαχρονικό και υπεράνω μόδας!

 

Παρθενική δισκογραφική εμφάνιση για τους Αθηναίους DEVIL ROLLING DICE οι οποίοι ωστόσο μόνο πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα δεν είναι. Και αυτό γιατί υφίστανται από το μακρινό 2007, και όπως σωστά υποπτεύεστε πέρασαν από αρκετές δύσκολες “πίστες” μέχρι να φτάσει η στιγμή να αποτυπώσουν στο στούντιο τις μουσικές τους ιδέες.
Συνοπτικά λοιπόν η στροφή από το Heavy rock σε πιο σκληρές και κακοτράχαλες διαδρομές οδήγησαν στην αποχώρηση τον τραγουδιστή Πάνο Δημητρίου (Stress Case Scenario) και την ανάληψη τής ευθύνης των φωνητικών από τον Δημήτρη Σταθόπουλο.

Αποτέλεσμα αυτού, η ανάγκη πρόσληψης lead κιθαρίστα με τον Μενέλαο Σταυρόπουλο να καταλαμβάνει την θέση έως την αποχώρηση του το 2013 και τον Σωτήρη Σωτήρχο να καλύπτει το κενό.
Το 2015 αποχωρεί ο Σωτήρης από το σχήμα και το 2016 αναλαμβάνει τη ταλαίπωρη θέση του lead κιθαρίστα ο Δημήτρης Νάπας (Sirius).
Ευτυχώς χωρίς άλλη αλλαγή στην ευαίσθητη -όπως εξελίχθηκε- θέση ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του πρώτου στούντιο άλμπουμ τής μπάντας χωρίς την αιγίδα κάποιας δισκογραφικής εταιρείας.
 
 
Η προσπάθεια των DEVIL ROLLING DICE τιτλοφορείται The Catastrophic Sequence και αποτελείται από εννέα thrash/speed metal κομμάτια με σαφής κλίση και προτίμηση σε μπάντες που οριοθέτησαν το είδος στην Δυτική πλευρά του Ατλαντικού. Metallica, Megadeth, Testament της πρώτης και όχι μόνο περιόδου, Slayer, Exodus, Death Angel, Annihilator κ.α. φαίνεται να έχουν μελετηθεί ατελείωτα από την τετράδα η οποία επιδίδεται σε thrash ακολασίες με old school άρωμα και δείχνει να το απολαμβάνει στο μέγιστο.

Το The Catastrophic Sequence προφανώς έχει δουλευτεί πολύ και αυτό αντικατοπτρίζεται στην ποιότητα που βγάζουν οι συνθέσεις, στην καλή δομή τους και γενικά στο ότι υπάρχει αρχή μέση και τέλος, γεγονός που κάνει το άλμπουμ να δείχνει συμπαγές και ολοκληρωμένο. Το συγκρότημα έχει έφεση στην διαπραγμάτευση θεμάτων και καταστάσεων που έχουν να κάνουν με κοινωνικά ζητήματα και ιδιαίτερα του σκληρού προσώπου της ζωής αλλά και με ανθρώπινες φοβίες που αναδύονται μέσα από την πάλη του καλού με το κακό.
Η μουσική επένδυση σίγουρα εφόσον μιλάμε για μια κατά βάση thrash μπάντα, βασίζεται στην ταχύτητα και την δύναμη, όμως δεν λείπουν οι αργόσυρτες εισαγωγές και οι χαμηλές ταχύτητες όπου αυτές απαιτούνται, προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα και να κορυφωθεί η ένταση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή
 
Όλοι οι συντελεστές αποδίδουν υπέρ του δέοντος ικανοποιητικά, η lead κιθαριστική δουλειά είναι πολύ καλή όπως και τα ρυθμικά μέρη ενώ μπάσο και ντραμς ανταποκρίνονται της περίστασης. Ανάλογη η εικόνα και στο ερμηνευτικό μέρος, με τον Δημήτρη Σταθόπουλο να διαθέτει την δύναμη και το πάθος που απαιτούν τα κομμάτια και προφανώς η επιλογή του να αναλάβει και τον ρόλο του τραγουδιστή αποδεικνύεται σωστή.
Η γενική αίσθηση της πρώτης ολοκληρωμένης δουλειάς των DEVIL ROLLING DICE παραπέμπει σε έμπειρη στον χώρο μπάντα και σε τίποτα δεν θυμίζει “Rookie”. Αυτό από μόνο του προσδίδει μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην πολύ καλή πρώτη κυκλοφορία τοποθετώντας το The Catastrophic Sequence στις πλέον αξιόλογες εγχώριες metal κυκλοφορίες και ανεβάζοντας τις απαιτήσεις για το επόμενο άλμπουμ ακόμη ψηλότερα με την ευχή φυσικά να μην αργήσει όσο το ντεμπούτο τους.

Υ.Γ.: Εξαιρετικό και άκρως επαγγελματικό το video clip του Prison Dead με την συμμετοχή του ηθοποιού Ηλία Βαλάση!

https://youtu.be/1AuM8yMyVPk

Tracklist:
1. Prison Dead 2. The Prestige 3. Cold And Fire 4. Eyes In The Dark 5. Time and Regrets 6. Mr Torso 7. Snake n Ladders 8. Birth Suffering Death 9. Judas Paradox
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 • Album:

  The Catastrophic Sequence

 • Line Up:

  Dimitris Stathopoulos - Guitars,Vocals
  Costas Spanos - Bass
  Kimon Stathopoulos - Drums
  Dimitris Napas - Guitars

 • Year:

  2019

Read 886 times

Leave a comment