Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

BADD KHARMA – On Fire (Roar! Rock Of Angels Records/2020)

Thursday, 27 February 2020 12:18
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Απανταχού προληπτικοί και δεισιδαίμονες φοβού τo Ελληνικό Αγγλόφωνο Hard Rock που επιβάλλει θριαμβευτικά την παρουσία του στην εγχώρια και όχι μόνο σκηνή.

 

Δεν υπάρχουν ομορφότερα συναισθήματα από την ικανοποίηση, την χαρά και εν τέλει την υπερηφάνεια που προσφέρει η μαγεία του να συγκαταλέγεσαι μεταξύ ενός περιορισμένου αριθμού ανθρώπων που έχουν την τιμή να ακούνε την δουλειά ενός καλλιτέχνη ή συγκροτήματος προτού ακόμη αυτή κυκλοφορήσει επίσημα. Τα παραπάνω συναισθήματα πολλαπλασιάζονται όταν μάλιστα αυτή η δουλειά είναι κάτι το ιδιαίτερα όμορφο και ελκυστικό που σε αγκαλιάζει με όλη της την δύναμη διεγείροντας συναισθήματα και αισθήσεις καταπιεσμένα από την σκληρή και ανελέητη καθημερινότητα. Πόσο μάλιστα όταν η πατρότητα της έχει καθόλα χρώμα Ελληνικό! ... με λίγα λόγια, καλοτυχία, κόντρα στο “κακό κάρμα”.Αθήνα 2013. Οι Νίκος Συράκος (Steamroller Assault, Dark Nova, Spitfire), Γρηγόρης Γιαρέλης (σόλο) και Γιώργος Παπάζογλου (King Dragon) δημιουργούν τους Badd Kharma και ξεκινούν να γράφουν τα δικά τους κομμάτια. Τον επόμενο χρόνο το line up συμπληρώνεται με την προσθήκη των Τάσου Ιωαννίδη (Phase Reverse), Μανώλη Τσίγκου (Innerwish, Rock n' Roll Children, Saints & Sinners, It’s All About Music) και του Δημήτρη Μαρίνη (Airged L'Amh).
Η παρέα δένει για τα καλά και ξεκινά την προσπάθεια της η οποία έχει ως βάση ένα απόσταγμα επιρροών που ξεκινά από το κλασικό rock τής δεκαετίας του '70, βουτά στο Hard Rock και το Heavy Metal της δεκαετίας του '80, βρίσκει στήριγμα το μελωδικό Power Metal του '90 και καταλήγει αγγίζοντας τις παρυφές του neoclassical Metal.
Όλα τα παραπάνω δεν θα υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο ομοιόμορφο ηχητικό σύνολο αν οι έξι μονάδες που αποτελούν τους Badd Kharma δεν είχαν κοινό και ξεκάθαρο μουσικό όραμα. Ένα όραμα που ακόμη και σήμερα λίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα κατάφεραν να μετουσιώσουν σε πραγματικότητα στον Ελλαδικό χώρο, όπου για κάποιο άγνωστο λόγο το Αγγλόφωνο Hard Rock δεν κατάφερε ποτέ να ευδοκιμήσει και να κατακτήσει μια αξιοπρεπή θέση στην συνείδηση του κοινού. Έτερον εκάτερον...Γενηθήτω λοιπόν το On Fire , το παρθενικό άλμπουμ των Badd Kharma που φιλοδοξεί δικαίως να επιβάλλει θριαμβευτικά την παρουσία του στην εγχώρια και όχι μόνο σκηνή. Από το εναρκτήριο Never Surrender που αποτελεί και το πρώτο video clip του δίσκου, τα αφιερωμένα, Still Our Man και Break Free σε Mark Reale και Gary Moore αντίστοιχα, μέχρι και το L.E.A. που ρίχνει την αυλαία, η καλοκουρδισμένη μηχανή της μπάντας αποδίδει τα μέγιστα, απελευθερώνοντας την ισχύ της η οποία ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό θιασώτη του είδους. Η απόδοση της ομάδας σε καμία στιγμή δεν κάνει “κοιλιά” και το μόνιμο χαμόγελο που προκαλεί παραπέμπει σε σύμπτωμα μίνι εγκεφαλικού επεισοδίου...μην ανησυχείτε, η βλάβη δεν είναι μόνιμη!
Το On Fire έχει την μαγική ικανότητα να αναπαράγει αναρίθμητες εικόνες χωρίς αρχή και τέλος. Απλά κρατήστε την ανάσα σας.

Rainbow δεύτερης και τρίτης περιόδου (Stranger In Us All), μεταψυχεδελικοί και προ-ραδιοφωνικοί Scorpions, DIO, Y. Malmsteen, Europe, Talisman, MSG (και Robin McAuley εποχής), Y & T, Riot, Gotthard, Ten, Royal Hunt και γιατί όχι μέχρι Evergrey -ακούστε το On The Edge και θα καταλάβετε. Κάθε επανάληψη της ακρόασης του άλμπουμ αποκαλύπτει και νέα καλά κρυμμένα κλειδιά ηχοχρωμάτων, κάτι σαν το διάσημο video game “Tomb Rider”, προκαλώντας και προσκαλώντας για πίεση του repeat, ενέργεια η οποία γίνεται εντελώς μηχανικά και αβίαστα. Τελικά όλοι κρύβουμε μια Lara Croft μέσα μας!
Γρήγοροι ρυθμοί και ευκολομνημόνευτα απολαυστικά Hard Rock κομμάτια συνθέτουν ένα άλμπουμ που ήδη στην συνείδηση μου έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια στην εγχώρια μουσική σκηνή. Κουπλέ, ρεφρέν, γέφυρες και όλα τα καλούδια που αποτελούν τον βασικό κορμό στολισμένα με κιθαριστικά riffs που θυμίζουν ένδοξες μέρες και μεγαθήρια που έγραψαν μια επικών διαστάσεων ιστορία.

Επιβάλλεται να ειπωθεί ξανά και ξανά. Ο φαινομενικά εύκολος δρόμος είναι ο δύσκολος δρόμος. Το να δημιουργήσεις μέσω της μουσικής συναισθήματα ευφορίας, ψυχικής ανάτασης, αισιοδοξίας και διάθεσης για ζωή χωρίς ταυτόχρονα να χάνεις την σοβαρότητα και την αίσθηση της ευθύνης απαιτεί κότσια που η συγκεκριμένη παρέα μουσικών τα έχει σε ποσότητα και ποιότητα.
Ο Νίκος Συράκος καταθέτει το είναι του ερμηνευτικά, με την φωνή του να βρίσκει ανοικτό γήπεδο έκφρασης, σκοράροντας κατά ριπάς. Μανώλης Τσίγκος και Γρηγόρης Γιαρέλης ως κλασικά δεκάρια, φτιάχνουν παιχνίδι, μοιράζουν μπάλα και γενικά εντυπωσιάζουν με ουσιαστική κιθαριστική δουλειά αρνούμενοι να αποδεχτούν ότι τα δίδυμα αποτελούν εξαφανισμένο είδος. Η αμυντική γραμμή των Τάσου Ιωαννίδη και Γιώργου Παπάζογλου κρατάει το μηδέν προετοιμάζοντας το έδαφος για μια εύκολη νίκη ενώ ο Δημήτρης Μαρίνης σε ρόλο κρυφού κυνηγού μοιράζει ασίστ και όταν του δοθεί η ευκαιρία χρίζεται και σκόρερ.Το επίπεδο του On Fire παραπέμπει σε φτασμένη μπάντα με εμπειρία ετών στην πλάτη. Εμμέσως αυτό ισχύει καθώς η εμπειρία και ιδιαιτέρως το μεράκι υπάρχουν και με το παραπάνω στην μεμονωμένη προσωπική πορεία του καθενός από τους έξι συντελεστές. Η λεπτομέρεια που δίνει το μπόνους, είναι η τέλεια ένωση τους και η μετουσίωση του αποτελέσματος σε αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς ... αυτό σημαίνει super group!
Οι Badd Kharma θεωρούν το 13 τον τυχερό τους αριθμό. Ξεκίνησαν το 2013, κυκλοφορούν άλμπουμ με 13 κομμάτια την Παρασκευή 13 Μαρτίου... αν μη τι άλλο διαθέτουν χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Σε πείσμα των όποιων εμποδίων και δυσκολιών ολοκληρώνουν μια φανταστική προσπάθεια η οποία υποπτεύομαι ότι πολύ σύντομα θα έχει συνέχεια ... εύχομαι εξίσου θριαμβευτική.
Απανταχού προληπτικοί και δεισιδαίμονες φοβού τo Ελληνικό Αγγλόφωνο Hard Rock των Badd Kharma.
 
Υ.Γ. Το promo cd περιέχει δύο bonus κομμάτια, τα Living Inside A Dream και I Walk Alone που προορίζονται για την Ιαπωνική έκδοση. Ευχής έργον να συμπεριληφθούν σε κάποια από τις επόμενες δουλειές της μπάντας γιατί πρόκειται για δύο εξαιρετικές συνθέσεις οι οποίες αποδεικνύουν την δυνατή χημεία που επικρατεί στις τάξεις της.


 
Tracklist: 1.Never Surrender 2.Land Of The Free 3.Devil In You 4.Still Our Man 5.Rise Or Fall 6.On The Edge 7.Light In The Dark 8.Break Free 9.Fool’s Parade 10.Burning Heart 11.Lost In Her Eyes 12.Still Unbroken 13.L.E.A. 14. Living Inside A Dream (Japanese Bonus) 15.I Walk Alone (Japanese Bonus)
 
 
Mixed and Mastered by Christian Schmid and R.D. Liapakis at the Prophecy Studios, (Kempten – Hegge, Germany)
 
Recorded and engineered by Tasos Ioannidis At Orfeas Music Studios www.orfeasmusicstudios.gr
 
Cover artwork, layout & logo design by George Zacharoglou
 
 
 
 
Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)
 
 
 
 • Album:

  On Fire

 • Line Up:

  Nikos Syrakos - Vocals
  Gregory Giarelis - Guitar
  Manolis Tsigkos - Guitar
  Tasos Ioannidis - Bass
  George Papazoglou – Drums
  Dimitris Marinis - Keyboards
 • Year:

  2020

Read 1601 times

Leave a comment