Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

HAIL SPIRIT NOIR – Eden in Reverse (Agonia Records/2020)

Monday, 04 May 2020 08:35
Published in Local Heroes

Επί της ουσίας, οι μουσικοί βρίσκονται στο τιμόνι τού οχήματος τής υποτέλειας των εκφράσεων μέσα από ιδέες που μεταφράζονται σε νότες. Εκείνοι αυτοσχεδιάζουν πάνω σε ήδη υπάρχουσες και εθελούσιες νόρμες. Οι εγκέφαλοι τους είναι σε υπερδιέγερση την ώρα που ηχογραφούν τα πρότυπα με καθαρή μεθοδικότητα. Το αποτέλεσμα αυτών μοιάζει με μια ώριμη επιχείρηση η οποία σε λίγο θα είναι διαθέσιμη σε όλους μας.

✍ Παρουσιάζει ο Thanasis Tzelas / Halo of Thorns (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Οι HAIL SPIRIT NOIR αναδύονται από το μουσικό πεδίο τής αιωνιότητας και καρποφορούν. Η ύπαρξη τους είναι πολυτέλεια για την Ελληνική πραγματικότητα. Το αξίζουν όμως δεν νομίζετε; Όπως επίσης αξίζουμε και εμείς επιτέλους να μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια τους “βαρβάρους” ξένους φίλους μας.
Μέσα στην δεκάχρονη παρουσία τους αυτό που τους κάνει σπουδαίους είναι η εφευρετικότητα και η αναίρεση των ήδη κεκτημένων μέσω του ήχου τους.
Οι επιρροές τους έγιναν οι ράγες που τροχοδρομεί ένα υπερηχητικό τρένο που κινείτε μόνο με τον αέρα της γνώσης και τα πηγαία στοιχεία της φύσης ενός απόλυτα rock συγκροτήματος. Αναζητεί τρόπους για να διαπερνά τα εμπόδια και μέχρι τώρα καταφέρνει να εκπλήσσει όλους εμάς που είμαστε ήδη επιβάτες αυτού το οχήματος.

Έτσι λοιπόν και στο φετινό και κατ εμέ αριστουργηματικό Eden in Reverse συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα. Έχουν κρατήσει την μαύρη κινηματογραφική τους φρίκη μέσω της ατμόσφαιρας των πλήκτρων. Κάνουν την μουσική τους πιο βατή για όλους τους μουσικόφιλους χωρίς να χάνουν την underground ταυτότητα τους. Παίζουν με σεβασμό στις αρχές και την αισθητική των τεκταινομένων των δεκαετιών των 70’s και 80’s θυμίζοντας μας αυτές τις εποχές. Στους πιο νέους θα ανοίξουν τον δρόμο για εξερεύνηση αυτών των χρόνων της νιότης τους ανακαλύπτοντας μια σύγχρονη μπάντα.Ο δίσκος αγγίζει τα 43 λεπτά της ώρας. Ακούγοντας τον προσεκτικά αφήνοντας τις αισθήσεις ελεύθερες δεν θα καταλάβεις πως πέρασε τόσο γρήγορα η ώρα. Η ψυχεδελική ένταση που επικρατεί σε όλη του την διάρκεια καθηλώνει. Κορυφώσεις αλλά και επικίνδυνες ροπές διαστημικής προσέγγισης και νεωτερισμών κοντά στους Borknagar αλλά και εκείνων των επικών διαστάσεων των τεράστιων Hawkwind περιόδων.

Το τραγούδι Crossroads αντέχει ακόμα και μια ελαφρά black metal αύρα σε εκκένωση με την συμμετοχή του Lars Nedland! Άνετα ένα από τα καλύτερα τραγούδια για φέτος όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια κλίμακα. Ένα πραγματικό στολίδι για κάθε progressive δισκοθήκη γεννήθηκε άξιο για την ιστορία του και την πορεία του.
Θέλει αρκετές ακροάσεις το Eden in Reverse για να αφομοιωθεί πλήρως και κάθε φορά που θα γίνεται αυτή η τελετή τόσο περισσότερα πράγματα θα ανακαλύπτεις.
Επηρεασμένοι από τον ηθολόγο, εξελικτικό βιολόγο και συγγραφέα Richard Dawkins ξεκίνησαν να πειραματίζονται χωρίς καμιά ιδέα το πώς θα εξελισσόταν η ανάπτυξη για το νέο τους album. Μετά από τα πρώτα κομμάτια συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονται σε κάτι νέο που εκτείνεται μπροστά τους. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει και μάλιστα να ηχεί όπως ακριβώς εσύ το θέλεις τότε βρίσκεσαι στον δρόμο της μουσικής αθανασίας.


Η προοδευτική τους αντίδραση εκτείνεται παντού και πιστέψτε με εάν είστε φίλοι αυτής της κατεύθυνσης θα βρείτε μπροστά σας ίσως έναν από τους καλύτερους δίσκους της ιστορίας του Ελληνικού rock από την γέννηση του μέχρι σήμερα. Στα αυτιά μου δεν έχω την μουσική ενός ακόμα δίσκου του τόπου μας, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο που έχει την δύναμη να σπάσει αυτά τα δεσμά και ξεχύνεται για να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Ποτέ άλλοτε δεν ήμουν τόσο κοντά με ένα εγχώριο συγκρότημα που το καλαίσθητο αποκτά νόημα και ύπαρξη.
Ρουφήξτε το δεκάλεπτο Automata 1980 και πάρτε μέρος στην πνευματικότητα που το περιβάλει.
Μαζί και χέρι - χέρι με τον νέο Oranssi Pazuzu στην ψηλότερη κορυφή τού μουσικού κόσμου.
Αν αυτό επιτρέπεται θα γύρω περισσότερο το κεφάλι μου στους HAIL SPIRIT NOIR!
 
Το Eden in Reverse ηχογραφήθηκε στα Lunatech Studios.
Η παράγωγη και η μίξη έγινε από τον Dimitris Douvras (Rotting Christ).
Το τελικό mastering από τον Alan Douches (Nile, Aborted, Whitechapel).
Το πολύ όμορφο εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον StuZor.
 
Tracklist:
1. Darwinian Beasts
2. Incense Swirls
3. Alien Lip Reading
4. Crossroads
5. The Devil's Blind Spot
6. The First Ape on New Earth
7. Automata 1980
 
 
 
 
AGONIA RECORDS:
 
 
 
 
 • Album:

  Eden in Reverse

 • Line Up:

   
  Haris - synths
  Theoharis - guitars, vocals
  J. Demian - bass, acoustic guitars
  Sakis Bandis - synths
  Cons Marg - vocals
  Foivos Chatzis - drums 

  Guest musicians:
  Ioannis Giahoudis- drums
  Dimitris Dimitrakopoulos- additional vox 
 • Year:

  2020

Read 976 times

Leave a comment