Η στήλη γεννήθηκε για να είναι ορθάνοικτη για κάθε ντόπιο σχήμα, παλιό ή πρωτοεμφανιζόμενο, επώνυμο ή άγνωστο! Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα του δυνατού να παρουσιαστεί από εδώ κάθε αξιόλογη νέα κυκλοφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε στέλνοντας τα αιτήματά σας μαζί με δείγματα της εκάστοτε δουλειάς σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kissadjekian@gmail.com

FIREWIND – Firewind (AFM Records/2020)

Wednesday, 13 May 2020 09:45
Συντάκτης:
Published in Local Heroes

Οι Firewind του Gus G. επιστρέφουν με ένα εντυπωσιακό restart ανάλογο του ονόματος και του ειδικού τους βάρους.

Στα γραπτά ✍ ο Jack Syrmaleon (ECLECTIC SHADOWS team)

 

Το ομώνυμο ένατο στούντιο άλμπουμ των Heavy/Power Metallers εντυπωσιάζει τόσο για την φρεσκάδα και ορμή με τις οποίες είναι εμποτισμένο, όσο και για τις ακόμα μια φορά τολμηρές ανανεωτικές κινήσεις στα ενδότερα τής μπάντας.
Έτσι ενώ η αλλαγή σκυτάλης στο μικρόφωνο με την έλευση του Herbie Langhans (Avantasia, Radiant, Seventh Avenue) στην θέση του Henning Basse δεν αποτελεί και την μεγαλύτερη έκπληξη καθώς για διάφορους λόγους το μικρόφωνο στο συγκρότημα δεν κατάφερε κανένας μέχρι σήμερα να το πάρει σπίτι του, η αποχώρηση του Bob Katsionis μετά από σχεδόν 16 χρόνια είναι σημαντική είδηση.

Είδηση η οποία ωστόσο δεν μπορεί να μονοπωλήσει για πολύ την συζήτηση καθώς η νέα ανανεωτική δισκογραφική δουλειά της τετράδας πλέον - το σχήμα εκτός των άλλων έγινε και πιο ευέλικτο - κερδίζει εξ' αρχής το ενδιαφέρον.
Το “διαζύγιο” σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ήταν βελούδινο γεγονός που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα μελλοντικής επανασύνδεσης ή και απλά συνεργασίας. Όπως και να’χει η ζωή συνεχίζεται για όλους...

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη τις ζυμώσεις και το παρασκήνιο που προηγήθηκε της κυκλοφορίας του Firewind άλμπουμ έρχομαι στο ζουμί της υπόθεσης καθώς το φλεγόμενο mininal εξώφυλλο προαναγγέλλει με τον καλύτερο τρόπο το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Έντεκα νέα κομμάτια με βάση το γνώριμο ύφος των Firewind διανθισμένο όμως με μεγάλες δόσεις μελωδίας και Hard Rock προσέγγισης στα πολύ δυναμικά της.
Το σύγχρονο Heavy/Power Metal στο οποίο επιδίδεται η μπάντα εξακολουθεί να βασίζεται στη παρακαταθήκη των Black Sabbath εποχής Dio και Tony Martin, των Judas Priest, των Saxon, των Accept, των Iron Maiden αλλά και των Υ. Malmsteen, R. Blackmore καθώς η κιθαριστική προσέγγιση του Gus G. είναι κλασσικότροπη και αρχοντική στο σύνολο της.Η ενσωμάτωση του Herbie Langhans είναι απόλυτη και η σιγουριά που εκπέμπουν οι ερμηνείες του διαλύουν κάθε σκέψη για λάθος επιλογή. Μάλιστα η ισορροπία που επιτυγχάνεται μεταξύ δύναμης και μελωδίας του δίνουν άφθονο χώρο έκφρασης και σε συνδυασμό με την εμπειρία που διαθέτει, καθιστά εαυτό απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Το Firewind είναι ένα άλμπουμ ανάλογο του ονόματος και του ειδικού βάρους της μπάντας αντανακλώντας το ταλέντο και τις διεθνώς αναγνωρισμένες δυνατότητες τόσο του ηγέτη Gus G. όσο και των υπολοίπων μελών.
Η εν λόγω κυκλοφορία θα παίξει δυνατά τόσο στα ηχεία των απανταχού οπαδών του Heavy/Power Metal που αρέσκονται στην σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού ήχου, όσο και στις λίστες της χρονιάς καθώς πιστεύω ότι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία θα είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Tracklist: 1 - Welcome To The Empire 2 - Devour 3 - Rising Fire 4 - Break Away 5 - Orbitual Sunrise 6 - Longing To Know You 7 - Perfect Stranger 8 - Overdrive 9 - All My Life 10 - Space Cowboy 11 - Kill The Pain

 
 
 
 
 
 
 • Album:

  Firewind

 • Line Up:

  Gus G. - guitars
  Herbie Langhans - vocals
  Petros Christo - bass
  Jo Nunez - drums
 • Year:

  2020

Read 467 times

Leave a comment